Premis COLGEOCAT, a TR de Batxillerat sobre Geologia i Ciències de la Terra

El Col·legi de Geòlegs de Catalunya (COLGEOCAT) convoca una nova edició dels premis als millors treballs de recerca sobre un tema de Geologia i Ciències de la Terra. Aquest és un concurs dirigit a tots els estudiants de batxillerat en el conjunt dels IES de Catalunya. El termini per la presentació de treballs finalitza el 20 de novembre del 2017, i es farà entrega dels premis al mes de desembre. Es poden consultar les bases detallades i tota la informació clicant AQUÍ.

 
Physics masterclasses a l'IFAE
IFAE-masterclasses
El 3 i 4 d'abril l'Institut de Física d'Altes Energies (IFAE) organitza les International Physics Masterclass, a partir d'una iniciativa del CERN. Aquestes jornades estan obertes a tothom, tant professors com alumnes de secundària i batxillerat, i inclouran xerrades a càrrec d'investigadors, el taller de física de partícules amb el software d'ATLAS i una videoconferencia amb el CERN. [+info]
 
I tu? Jo, Bioquímica

itu jobioquimica

Ja us podeu inscriure al XXIè Curs d’Iniciació a la Bioquímica i Biologia Molecular, adreçat a estudiants de 1r i 2n de batxillerat, i que es realitzarà entre el 19 i el 23 de juny de 2017. Aquest curs està organitzat pel Departament de Bioquímica i Biomedicina Molecular de la UB amb la col·laboració de la "Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular", i vol despertar la vocació investigadora, promocionar i orientar aquells alumnes d'ensenyament secundari interessats en el camp de la Bioquímica i la Biologia Molecular i Cel·lular. El curs combinarà xerrades sobre els temes capdavanters de la Bioquímica i Biologia Molecular d’interès en la nostra societat i pràctiques de laboratori amb experiments realitzats pels mateixos alumnes en petits grups de treball [+info]

 
Dissabtes de ciència: Pigments minerals, de la roca a l’art pictòric

La Fundació Universitària del Bages organitza els Dissabtes de ciència, que volen oferir una panoràmica general i complerta al voltant de temàtiques específiques, en la seva vessant tan teòrica com pràctica. És una formació compacta i atractiva per a mestres d’educació infantil i primària, al voltant de diferents temes de ciència abordats en forma de monogràfics, i adreçada a mestres d’educació infantil i primària.

Dissabte 11 de març, en Marc Boada ens oferirà un taller en el que partirem dels minerals que ja es feien servir a la prehistòria per a convertir-los en pintures. Les roques i minerals ens proporcionen bona part dels infinits recursos que necessitem, però sens dubte un dels mes creatius es el de la seva aplicació com a matèria artística. Descobrirem que és un pigment, quins lligants podem localitzar amb facilitat, quin són els suports òptims i com convertir modestes pedres en uns materials de màxim interès per als més petits. [+info i inscripció]

 
X(p)rimenta 2017

Ja podeu inscriure-us per participar a una nova edició d'X(p)rimenta. Aquest concurs anima els professors i alumnes de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius a realitzar un experiment científic i a filmar-lo en vídeo, amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant.

El concurs està dividit en tres categories (primària, ESO i batxillerat-cicles formatius), i es concedirà un premi per categoria pel docent i un per l'alumnat que ha participat.

Podeu trobar més informació sobre el concurs, els premis, les bases i la inscripció en el següent enllaç: http://www.recercaenaccio.cat/noticies/oberta-una-nova-edicio-dxprimenta-4/

 
Treball per projectes en àmbits STEM

STEM ABP

El CESIRE, amb la col.laboració de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació, organitza les Jornades de formació sobre el treball per projectes en àmbits STEM. Adreçades a professorat de secundària en actiu, de les àrees de Ciències Experimentals (Biologia i Geologia, Física i Química), Matemàtiques i Tecnologia, les sessions inclouran ponències i tallers pràctics en què els participants desenvoluparan propostes de projectes amb l’ajut de professors experts (veure Programa i Calendari).

Les dues primeres sessions s’orienten a projectes dins i des de l’àrea (Tecnologia, Matemàtiques o Ciències), la tercera a projectes interdisciplinaris, i la darrera a espais fora dels instituts on els adolescents aprenen per projectes.

Les Jornades se celebraran a la seu del CESIRE a Barcelona (Av. Drassanes, 10) els dies 22 de Febrer, 8 de Març, 22 de Març i 5 d’Abril. [+info i inscripció]

 
Càpsula de ciència: "La primària al nanomón"
El dimecres 15 de març t'esperem al CESIRE (Av. Drassanes, 10, de Barcelona) de 17.45 a 19.45 h, per acompanyar-nos en un viatge a un món ocult, mil milions de vegades més petit que el nostre, que està revolucionant la societat que ens envolta: el món de la nanotecnologia.

CapsulaNano

Es demana confirmació d'assistència mitjançant un correu a Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra robots de spam. Necessites activar JavaScript per a poder veure-la
 
Programa Ciència i Aula: L'ensenyament de l'electricitat a l'escola primària

L'ensenyament de l'electricitat pot ser molt més fàcil i vivencial del que sovint imaginem. Sovint el seu ensenyament queda reduït a la construcció de circuits, obviant allò que és bàsic per entendre el tema: la comprensió de la seva naturalesa. Cal anar cap a un ensenyament dels conceptes bàsics, ja que només la seva adquisició possibilita una bona comprensió del corrent elèctric i els circuits. 

La xerrada planteja la necessitat d'atacar el repte del seu ensenyament combinant circuits elèctrics amb una aproximació microscòpica a la seva naturalesa física i amb el suport de models físics. 

Intervenció: Víctor Grau, físic, professor de Didàctica de les Ciències de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Lloc: FCRi - Passeig de Lluís Companys, 23 - Barcelona 
Data: dijous 16 de març de 2017, de 18.00 a 19.30 hores 
Inscripcions:  Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra robots de spam. Necessites activar JavaScript per a poder veure-la

 
Recerca en acció: expedició a l'Antàrtida

RafaelSimo

El portal Recerca en Acció (www.recercaenaccio.cat) està fent el seguiment d’una expedició científica que en aquests moments és a l’Antàrtida, liderada per l’oceanògraf Rafel Simó, investigador de l'Institut de Ciències del Mar (CSIC), a Barcelona. Des de l’Oceà Austral, Rafel Simó escriu un bloc, en forma de diari de recerca, amb nombroses imatges, on ens comenta les vicissituds de l’expedició i les recerques que es duen a terme sobre biologia, ecologia, climatologia i altres temes.

 
Concurs "Explica'm la ciència"

Explica’m la ciència és un nou concurs de notícies de ciència per a joves, que hi poden participar en dues categories: 2n cicle d’ESO, i Batxillerats i Cicles Formatius.

Un jurat seleccionarà 25 notícies  de cada categoria, d’entre les quals se n’acabarà triant quatre finalistes per categoria. Els alumnes autors de les quatre propostes seleccionades tindran l’oportunitat de conèixer un centre de recerca científica i elaborar, de manera professional, un reportatge periodístic amb el suport d’investigadors dels centres i de professionals de l’equip del programa DEUWATTS de BTV. Els vuit vídeos resultants s’emetran per Barcelona Televisió! [+info]

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Fi >>

Pàgina 1 de 22