Technovation: emprenedoria tecnològica per noies

capture-20171025-101421

El proper dimecres 29 de novembre, a les 16:00 h, us convidem a assistir al taller de presentació del Technovation Challenge a càrrec de Katie Morton, a l’American Space Barcelona, a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra al districte de Sant Andreu de Barcelona (C/Segre 24-32, 08030).

Katie Morton és Directora d’Aliances de l’organització sense ànim de lucre Iridescent i responsable d’organitzar el Technovation Challenge, el concurs d’emprenedoria tecnològica per a nenes més important del món. Cada any, el programa repta a nenes d’entre 10 i 18 anys a realitzar un pla de negoci i una app per a mòbils per fer front a un problema social. Des de 2009, hi han participat  més de 15.000 nenes de més de 100 països diferents.

La sessió es desenvoluparà en anglès, i tindrà una durada aproximada de 1 h 15 min. Les places són limitades i s'assignaran per ordre d'inscripció [inscripció]

 
Programa Ciència i Aula: Treballar per Projectes en àmbits STEM: orientacions i propostes

L’Aprenentatge Basat en Projectes (ABP) és una metodologia clau per aconseguir innovar a l’ensenyament. El seu ús es va estenent, però encara queda molt camí per a recórrer.

Aquesta sessió presentarà els materials que es van generar a ‘STEM # ABP, les jornades de formació al voltant del treball per projectes en àmbits STEM, organitzades pel CESIRE i per l’FCRi el curs 16-17. Es presentaran tot un seguit de materials d’utilitat fruit d’aquesta jornada, com ara les bastides per al disseny de projectes i els projectes presentats a les jornades, al voltant de 90, i els primers resultats de la seva anàlisi. Tot plegat vol proporcionar recursos i orientacions d’utilitat per al professorat de secundària a l’hora d’implementar l’ABP a l’aula.

Intervenció:

Jordi Domènech, professor de Biologia i Geologia de l’Institut Marta Estrada de Granollers i  membre de la Xarxa Instituts Projectant.
Silvia Lope, professora de Biologia i Geologia, àmbit científic del CESIRE.
Lluís Mora, professor de Matemàtiques, àmbit matemàtic i director del CESIRE.

Lloc: Passeig de Lluís Companys, 23 - Barcelona
Data: dijous, 5 d’octubre de 2017, de 18.00 a 19.30 hores
Inscripcions:
montse.miras@fundaciorecerca.cat

 
Dissabtes de ciència: Educació STE(A)M. Destriar el gra de la palla

La propera sessió dels dissabtes de ciència serà el proper 2 de desembre. Aquest és un curs adreçat a mestres d’educació infantil i primària format per 4 monogràfics que giren al voltant de diferents temes de ciència, i on l'horari de totes les sessions és de 9 h a 14 h.

  • 4 de novembre. Slime meravellós o moc fastigós a càrrec de Marc Boada
  • 2 de desembre: Educació STE(A)M. Destriar el gra de la palla a càrrec de Cristina Simarro i Digna Couso
  • 3 de març: La Terra paral·lela a càrrec de Digna Couso
  • 7 d’abril: Construir i deconstruir a càrrec de Carme Alemany

L’assistència als 4 dissabtes suposarà un certificat de 20 hores de formació reconegut pel Departament d’Ensenyament.

 
Taller per a docents: Ciència i Mòbil a l’aula

CienciaMobilAula

mSchools convida a docents de cicle superior de primària i 1r i 2n d’ESO al taller “Ciència i Mòbil a l’aula”, emmarcat dintre de la Setmana de la Ciència 2017.

El taller proposa reflexionar sobre com ens pot ajudar aquest dispositiu a fer, parlar i pensar de i sobre ciència amb els vostres alumnes. Es presentaran i provaran experiències didàctiques d’aula exitoses, i es tractaran les potencialitats i limitacions que pot tenir aquesta eina. A més, els docents participants, treballant en equips de dues persones, podran construir un microscopi amb el mòbil i preparar unes mostres per a emportar-se a les aules i utilitzar-les amb els seus alumnes.

Per a participar, ompliu aquest formulari de pre-inscripció.

 
Servei de préstec: nou horari d'atenció

Us informem que a partir del 23 d'octubre, l'horari d'atenció al públic del servei de préstec del CESIRE serà el següent:

- matins (de dilluns a divendres): 9 - 13 h

- tardes (dilluns i dimecres): 16 - 18 h

Les comandes s'han d'adreçar a través del formulari que trobareu a la secció de préstec. Per tal de poder garantir un bon servei, és recomanable confirmar dia i hora prèviament amb les persones responsables del servei al 938823125, o bé a l'adreça Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra robots de spam. Necessites activar JavaScript per a poder veure-la .

 
Campament astrònomic als Alps

  800 219 eso astronomy camp 2014

Encara us podeu inscriure a la 5a edició dels CAMPAMENTS D'ASTRONOMIA DE l'ESO (Observatoria Europeu del Sud) a l'observatori astronòmic de la Vall d'Aosta, Itàlia, per ESTUDIANTS DE BATXILLERAT. Inscripcions fins l'11 d'octubre. Dates del campament, del 26 de desembre de 2017 a l'1 de gener de 2018. [+info]

 
Càpsula de ciència: Aprendre fent. Tecnologia creativa a l’aula

Inv TC

Et convidem a assistir a la primera Càpsula de Ciència d'aquest curs: APRENDRE FENT. Tecnologia creativa a l'aula. Aprofundirem en les possibilitats que la Tecnologia Creativa proporciona a l'alumnat d'infantil, primària i secundària per construir les seves estructures de coneixement. La Càpsula tindrà lloc el dimecres 15 de novembre de 17.30 a 19.30 h.  al CESIRE (Av. Drassanes, 10, de Barcelona)

Inscripcions: Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra robots de spam. Necessites activar JavaScript per a poder veure-la

 
Programa Amgen Teach: “Ensenyar i aprendre biociències al segle XXI"

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) presenta el curs Ensenyar i aprendre biociències al segle XXI. Aquesta formació gratuïta forma part del projecte Amgen Teach i té com a objectiu ajudar els professors de secundària en l'actualització de coneixements i metodologies. El curs ofereix formació de 20 hores, reconeguda pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i va adreçat a professors de secundària de Ciències, Tecnologia i Matemàtiques de Catalunya.

El subtítol del curs és Noves idees i paradigmes científics i noves maneres de portar-les a l'aula. En aquest sentit, el curs presentarà una àmplia varietat d'estratègies i recursos pràctics per a treballar els continguts clau de biologia amb els alumnes. Això inclou propostes de treball per projectes, exemples d'experiments de química per realitzar al laboratori o eines didàctiques per promoure l'argumentació i l'ús de les controvèrsies sociocientífiques per part dels estudiants, entre d'altres. Alhora, es durà a terme una actualització científica de conceptes clau propis de la recerca biomèdica, d'interès pels docents de secundària.

Es programaran tres cursos. De moment presentem el primer, que durem a terme del 16 de novembre al 14 de desembre de 2017. Les places són limitades. Podeu consultar el programa i les dates dels cursos al web de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació a través d'aquest enllaç i us podeu inscriure a la pàgina http://www.amgenteach.eu/register.

 
ICIQ: El laboratori virtual

LaboratoriVirtualICIQ

A l’Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) acaben de llançar una nova iniciativa de divulgació i educació anomenada “El Laboratori Virtual”. És una pàgina web nova on comparteixen apunts de química, experiments (que es poden fer a casa), i tallers per a tots el públics. La pàgina, http://labvirtual.iciq.es, està disponible en català i castellà, i estan treballant en la traducció a l’anglès, que estarà disponible properament.

 
Bioimatges 2017

BioImatges 2017

Fins el 15 d'octubre pots participar en Bioimatges 2017. Mira el teu entorn, la ciència, la natura, fes una fotografia i participa en aquest concurs de fotografia biològica. Podeu participar en una de les 5 categories (alumnes de primària, secundària, batxillerat, professors i ciutadania en general, i els professionals de la Biologia) i a més accedir als premis especials. [+info]

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Fi >>

Pàgina 1 de 23