Beamline for schools

Ja està en marxa una nova edició del concurs 'Beamline for Schools' del CERN, on el laboratori europeu de física de partícules (CERN) ofereix a estudiants de secundària de tot el món l'oportunitat de crear i dur a terme un experiment científic en un accelerador de la línia de feixos secundaris del centre, a Ginebra (Suiza). Podeu consultar informació sobre la línia de feixos del CERN i les seves instal.lacions en aquest material online, així com exemples dels guanyadors anteriors. Les propostes per escrit (1.000 paraules màxim) i un vídeo curt (1 minut), en anglès, es poden enviar fins el 31 de març de 2017 a través d'aquest formulari de registre en línia. [+info]

 
Cazadores de Rayos Gamma i l’astrofísica de molt alta energia
logo h
L’aplicació web Cazadores de Rayos Gamma està pensada per a apropar als joves a l’observació i l’estudi dels fenòmens més violents del Cosmos. Els usuaris segueixen a quatre estudiants de doctorat durant les seves ‘nits’ d’observació amb els telescopis MAGIC. Amb ells no només aprendran sobre forats negres, quasars i pulsars, també sobre les eines que utilitzen els astrofísics per analitzar i visualitzar les dades que recullen de l’Univers. Durant la cinquena ‘nit’ d’observació, l’usuari fa front a un repte que podrà resoldre amb tot el que ha après. Aquells que ho aconsegueixin podran participar en un sorteig per a visitar els telescopis MAGIC a l’illa de La Palma i viure una veritable nit d’observació.
Cazadores de Rayos Gamma, accessible des de la URL www.cazadoresderayosgamma.com, utilitza dades reals dels telescopis MAGIC i posa a l’abast dels usuaris les eines de programació necessàries per a estudiar la nebulosa del Cranc, la romanent de supernova Casiopea A o el sistema binari Cygnus-X1. També mostra il·lustracions dels fenòmens més energètics de l’Univers, però va més enllà fent que l’usuari visqui la investigació en primera persona.
 
21a Setmana de la Ciència
carrusel web cartel
 
Dissabtes de ciència

La Fundació Universitària del Bages organitza els Dissabtes de ciència, que volen oferir una panoràmica general i complerta al voltant de temàtiques específiques, en la seva vessant tan teòrica com pràctica. És una formació compacta i atractiva per a mestres d’educació infantil i primària, al voltant de diferents temes de ciència abordats en forma de monogràfics, i adreçada a mestres d’educació infantil i primària. El primer d’ells està programat pel 15 d'octubre, anirà a càrrec de Carme Alemany, i es centrarà en Com fer bones preguntes investigables. [+info]

 
8a Jornada Mestres i Professorat al CRAM

Banner-8a-Jornada-mestres-2016-cat

Els dies 8 d'octubre i 19 de novembre de 2016, el CRAM, Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins, ha programat una jornada per presentar el seu programa educatiu 2016-2017. Hi són convidats tots els professor i mestres que vulguin conèixer el CRAM, el seu programa educatiu, així com els tallers que s’ofereixen per a Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i CCFF. [+info]

 
Nova edició de Bojos per la ciència

bojos ciencia w segell

Ja podeu inscriure-us al nou curs del programa Bojos per la Ciència. Bojos per la Ciència s’adreça als estudiants de batxillerat que tinguin interès i mostrin aptituds en el camp de les ciències. Les sessions es duen a terme els dissabtes, en els quals es tracten diferents temes científics actuals de camps com la bioquímica, biomedicina, economia, física, matemàtiques, natura, noves tecnologies, química, etc. Els estudiants treballen en centres de recerca, juntament amb investigadors, per experimentar com es fa ciència en un centre de recerca internacional. [+info]

 
V Jornades sobre l'Ensenyament de la Biologia i Geologia

Els grans problemes del segle XXI són complexos i, per tant, requereixen la col·laboració de diferents disciplines. Els equips d’investigadors actuals són interdisciplinaris;  treballen conjuntameny biòlegs, físics, químics, estadístics, geòlegs, enginyers... perquè els nous coneixements es troben ara en les fronteres entre especialitats. Però què passa als centres educatius? Som capaços de fer visible la importància de la transversalitat de la ciència? 

A partir d’una àmplia i diversa oferta de tallers i conferències, aquestes jornades pretenen contribuir a:

- Analitzar i resoldre problemes utilitzant de forma integrada models  científics de diferents disciplines, així com aspectes  tecnològics.

- Identificar la necessitat d’aprofundir en la coordinació entre el professorat de secundària de diferents disciplines.

- Reflexionar sobre la importància de proporcionar a l’alumnat una visió més integrada i funcional del coneixement científic  per al seu desenvolupament competencial.

3, 4 i 5 de novembre

Informació i inscripció

 
Xerrades científiques per a estudiants de 4t d'ESO i Batxillerat

Des del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona - PRBB i amb el propòsit d'apropar la ciència als estudiants, us presentem un seguit de xerrades en un format similar a les sessions científiques reals, on els alumnes podran participar, preguntar i debatre sobre temes i línies de recerca actuals. Les places són limitades.Instruccions per l'accès i registre al PAE(Programa d'Activitats Escolars). Per a més informació no dubteu escriure'ns a Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra robots de spam. Necessites activar JavaScript per a poder veure-la

 
El Big Bell Test

El BIG Bell Test és un projecte mundial per incorporar la impredictibilitat del comportament humà a experiments de física d'avantguarda. El proper 30 de novembre tindrà lloc una sèrie de experiments de física quàntica d'avantguarda i es necessitarà el major nombre de persones possible per poder realitzar-los. El BIG Bell Test és coordinat per ICFO i hi haurà experiments a laboratoris situats per tot arreu del món: Barcelona (Espanya), Brisbane-Griffith (Australia), Brisbane-Queensland (Australia), Concepción (Xile), Nice (França), Shanghai (Xina), Viena (Austria), Zurich (Suissa).

Amb l'objectiu d'apropar el professorar a conceptes com l’atzar i les bases de la mecànica quàntica i facilitar eines i assessorament per apropar la física de la llum a la seva aula d’una manera innovadora, creativa i lúdica, l'ICFO ha programat diversos cursos de formació: La física quàntica i l’atzar a l’aula: Jugant als daus amb Einstein (14, 19, i 21 d’Octubre), La física quàntica truca a la porta (17 i 24 d’octubre).

 
Projecte "Comparteix la recerca amb algú que fa ciència a la teva ciutat 2016"

Un any més, l’Observatori de la Difusió de la Ciència de la UAB posa en marxa el projecte de difusió científica “Parla, experimenta i xateja amb algú que fa ciència a Barcelona…. i a Catalunya” amb l’objectiu d’apropar la ciència a la societat d’una manera amena i didàctica, on científics i ciutadans experimenten i parlen en directe i continuen el diàleg a través de les xarxes socials.

El projecte s'adreça a estudiants d'ESO, Batxillerat i cicles formatius, i l’edició d’enguany inclou el desenvolupament d’un petit projecte de recerca per part dels participants els quals, durant dues o tres setmanes, podran comptar amb la col·laboració i assessorament de l’investigador que hagi conduit la sessió. Per participar en el projecte i rebre la visita d’un científic entusiasmat en difondre la seva recerca, poseu-vos en contacte amb l’Observatori ( Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra robots de spam. Necessites activar JavaScript per a poder veure-la ), i recordeu que La data límit per a la inscripció al taller és el 26 de setembre de 2016.

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Fi >>

Pàgina 1 de 21