Inscripció activitats formatives ciències

Fins el 28 de setembre, encara esteu a temps d'inscriure-us a les activitats de formació per professorat de primària i secundària coordinades per l'àmbit de ciències del CESIRE. Podreu consultar la descripció i fer la inscripció en els diferents enllaços:

Càpsules de ciència

Seminari Permanent Física i Química

Taller activitats Projecte Química en context

Els divendres de Bio-Geo

 
Projecte "Comparteix la recerca amb algú que fa ciència a la teva ciutat 2016"

Un any més, l’Observatori de la Difusió de la Ciència de la UAB posa en marxa el projecte de difusió científica “Parla, experimenta i xateja amb algú que fa ciència a Barcelona…. i a Catalunya” amb l’objectiu d’apropar la ciència a la societat d’una manera amena i didàctica, on científics i ciutadans experimenten i parlen en directe i continuen el diàleg a través de les xarxes socials.

El projecte s'adreça a estudiants d'ESO, Batxillerat i cicles formatius, i l’edició d’enguany inclou el desenvolupament d’un petit projecte de recerca per part dels participants els quals, durant dues o tres setmanes, podran comptar amb la col·laboració i assessorament de l’investigador que hagi conduit la sessió. Per participar en el projecte i rebre la visita d’un científic entusiasmat en difondre la seva recerca, poseu-vos en contacte amb l’Observatori ( Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra robots de spam. Necessites activar JavaScript per a poder veure-la ), i recordeu que La data límit per a la inscripció al taller és el 26 de setembre de 2016.

 
I Jornades sobre l’ensenyament de la Física i la Química a Lleida

El Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, amb el suport de l'Obra Social "la Caixa" organitza el 23 i 24 de setembre les I Jornades sobre l’ensenyament de la Física i la Química a Lleida. El tema principal de les jornades serà l’elaboració d’explicacions dels fenòmens naturals a partir de la imaginació de models i el seu contrast experimental. La justificació dels models a partir de les dades experimentals obtingudes requereix una argumentació. Aquests tres conceptes (imaginar, experimentar i argumentar) es tractaran mitjançant conferències i activitats innovadores i pràctiques que permetran millorar la motivació dels estudiants i la qualitat dels seus aprenentatges. [+info i inscripció]

 
Jornada STEM a l'espai

STEMEspai

El dia 8 d’octubre de 2016 se celebrarà al Campus de la Mediterrània de la UPC, a Castelldefells, la primera edició de la Jornada STEM a l’Espai, dedicada a l’intercanvi d’experiències didàctiques relacionades amb l’univers i l’espai. Aquesta trobada està especialment adreçada als mestres de primària i al professorat de secundària, però també està oberta a altres professionals interessats en la temàtica. La Jornada STEM a l’Espai es duu a terme, coincidint amb la Setmana Mundial de l’Espai. [+info i inscripció]

 
Nova edició de Bojos per la ciència

bojos ciencia w segell

Ja podeu inscriure-us al nou curs del programa Bojos per la Ciència. Bojos per la Ciència s’adreça als estudiants de batxillerat que tinguin interès i mostrin aptituds en el camp de les ciències. Les sessions es duen a terme els dissabtes, en els quals es tracten diferents temes científics actuals de camps com la bioquímica, biomedicina, economia, física, matemàtiques, natura, noves tecnologies, química, etc. Els estudiants treballen en centres de recerca, juntament amb investigadors, per experimentar com es fa ciència en un centre de recerca internacional. [+info]

 
Escolab 16-17
Ja està tot a punt per la nova edició d'EscoLab! S'ofereixen més de 10.000 places d’activitats científiques gratuïtes per a l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius. A petició del professorat i per facilitar una major accessibilitat a les activitats, aquest any l’assignació de places serà per sorteig. Accediu a Reserves per a més informació.
 
Amb l’objectiu de fomentar l’esperit de recerca i innovació en l’alumnat, també es proposa al professorat un curs de formació de 15h, en el qual es donaran eines per al disseny de preguntes investigables i per preparar l’alumnat per a la participació ciutadana en la recerca, dins el marc del paradigma de la RRI (Responsible Research Innovation). El curs està coordinat pel Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica de la UAB (CRECIM-UAB). Més a informació a Participa i inscripció del 12 al 28 de setembre de 2016 al web: www.edubcn.cat/formacio_del_consorci_educacio

Del 7 al 17 de setembre ja podeu fer les inscripcions! 

Per a més informació, entreu al web d'EscoLab: http://escolab.bcn.cat/ca/home

 
Congrés Fotònica per a joves

El 30 de setembre es celebrarà a l'ICFO la segona edició del Congrés de Fotònica per a Joves, on estudiants d'ESO i batxillerat presentaran els seus treballs de recerca sobre la llum i les seves aplicacions. A més de conèixer quins tipus de treballs es van fer a altres escoles, es una ocasió per conèixer l'institut i la recerca que s'hi du a terme: podreu escoltar algunes xerrades dels nostres investigadors explicant els últims avanços de la fotònica. També podreu participar al nou projecte, el BIG Bell Test, un experiment de física quàntica a nivell mundial a que tothom pot participar. Podeu descarregar aquí l'agenda del congrés amb totes les activitats que tenim preparades per vosaltres.

Per més informacions, contacteu al correu Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra robots de spam. Necessites activar JavaScript per a poder veure-la

 
Nou kit al servei de préstec i ampliació col.laboració amb l'ICMAB.

IMG 0616

El passat divendres 9 de setembre, en Riccardo Rurali, sotsdirector, i Andrés Gómez, tècnic de laboratori, de l'Institut de Ciències de Materials de Barcelona (CSIC), van visitar les instal.lacions del CESIRE i van renovar i ampliar la col.laboració establerta entre tots dos centres fa aproximadament un any. Com a resultat d'aquesta col.laboració, l'ICMAB va cedir al servei de préstec del CESIRE un dels kits desenvolupats pel curs "Creixement de materials: del laboratori a l'aula", dins de la seva participació en el programa Professors i Ciència, de la Fundació Catalunya - la Pedrera.

Llegir més...
 
Pinta'm un conte

Des de la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i) de l’Àrea de Comunicació de la Universitat de Barcelona (UB) proposen noves sessions escolars gratuïtes durant els mesos d'octubre i novembre de l’espectacle Pinta’m un conte: Flebotín, un mosquit del cretaci.  Pinta’m un conte és un cicle de narracions de contes científics, amb il·lustracions que es creen en directe, adreçat a infants entre 5 i 9 anys, amb l’objectiu de familiaritzar-los amb l’entorn i conscienciar-los de la necessitat de respectar la natura. Per accedir a una de les sessions programades, les escoles han d'emplenar el formulari de la pàgina web del projecte indicant el nombre d'alumnes que assistirà a la sessió i la data i hora triades.

 
El Big Bell Test

BigBellTest

El BIG Bell Test és un projecte mundial per incorporar la impredictibilitat del comportament humà a experiments de física d'avantguarda. El proper 30 de novembre tindrà lloc una sèrie de experiments de física quàntica d'avantguarda i es necessitarà el major nombre de persones possible per poder realitzar-los.

El BIG Bell Test és coordinat per ICFO i hi haurà experiments a laboratoris situats per tot arreu del món: Barcelona (Espanya), Brisbane-Griffith (Australia), Brisbane-Queensland (Australia), Concepción (Xile), Nice (França), Shanghai (Xina), Viena (Austria), Zurich (Suissa).

Uneix-te a la comunitat Bellster! Junts, farem experiments de física quàntica únics!

Recorda la data: 30 de novembre del 2016

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Fi >>

Pàgina 1 de 21