Concurs de resolució de problemes Physicat

Primera edició d’un concurs de resolució de problemes de física en equip, adreçat a l’alumnat de 4t d’ESO. Aquest projecte està impulsat per un grup de treball format per professorat del seminari de Física en Context de les comarques gironines. La idea sorgeix de la voluntat d’afavorir el treball cooperatiu i competencial entre l’alumnat de secundària de la matèria optativa de física i química.

La primera edició de Physicat tindrà lloc durant la setmana del 9 al 13 d’abril de 2018 i la participació es farà de manera telemàtica des dels mateixos centres educatius. La inscripció estarà oberta del 9 al 23 de març i es podrà fer mitjançant un formulari que es trobarà ben aviat al blog del concurs [+info]

 
Curs "Projectes de ciència en acció"

Professorat participant en edicions anterior del concurs “Ciencia en acción” mostrarà exemples de projectes presentats al certamen, així com idees i propostes que promoguin la comunicació científica en l’alumnat, i recursos en context per a un enfocament competencial de l’ensenyament de les ciències. Aquesta formació compta amb la col·laboració de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

 
Càpsules de ciència: “I amb les competències de medi, què?”

CapsulaMedi

A partir de la publicació de les competències de l’àmbit de coneixement del medi es va generar la necessitat de revisar el què, com i per a què ha d’aprendre l’alumne i, consegüentment, el rol del mestre. En aquesta càpsula intentarem donar resposta a totes aquestes necessitats a partir de l’anàlisi del currículum i de la presentació d’activitats dutes a terme a l’aula.

 • Dia i horari: dimecres 21 de febrer de 2018 de 18 a 20h.
 • Lloc: CESIRE (Avda. Drassanes 10, Barcelona)
 • Intervenen: Grup “El medi” CESIRE-UAB
 • Inscripcions: Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra robots de spam. Necessites activar JavaScript per a poder veure-la
 
Aprendre ciència amb els infants

Us presentem una nova edició del curs Aprendre ciència amb els infants, a càrrec de Carme Alemany. Un curs orientat a analitzar i reflexionar sobre com la ciència pot globalitzar els aprenentatges i ajudar-nos a comprendre el mon, a partir de la reflexió sobre què significa aprendre a partir de la pròpia investigació i la conveniència d’aquesta metodologia de treball a l’escola.

 • Lloc: UManresa- FUB
 • Hores de durada: 20 hores 
 • Dates de realització: 14 de febrer, 7 i 21 de març, 4 i 18 d’abril, 2, 16 i 30 de maig.
 • Horari de l’activitat: de 18 a 20:30.

Més informació

 
Taller: "Ús docent laboratoris virtuals i remots". Programa NEXTLAB.

El proper dijous 25 de gener de 2018, la Fundació Catalana per a la Recerca i la innovació organitza un taller sobre l'Ús docent dels Laboratoris Virtuals i Remots, vinculat al programa europeu Nextlab. La sessió comptarà amb la participació del coordinador europeu del programa Nextlab, i professor de la Universitat de Twente, Ton de Jong, així com del professor de la Universitat de Deusto i cordinador de Nextlab a Espanya, Sr Javier Garcia Zubia.

La sessió tindrà lloc a la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (passeig Lluís companys 23, Barcelona) de 17 hores a 20 hores amb el següent programa:

 • 17:00h: Golab Ecosystems des de la perspectiva del professor: presentació d'experiències d'ús de Laboratoris Virtuals i remots a l'Aula per part de docents de Secundària. Moderat per Silvia Zurita, professora del Institut de Tordera.
 • 17:45 h: Inquiry Learning, succes or failure? A càrrec de Ton de Jong, coordinador de Nextlab a Europa.
 • 18:30h: Pausa
 • 18:45h: Novedades y oportunidades en GoLab Ecosystem. A càrrec de Javier Garcia Zubia, coordinador de Nextlab a Espanya.
 • 19:30h: Taula rodona

Els interessats a asistir-hi cal que confirmeu l'assistència al correu,  Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra robots de spam. Necessites activar JavaScript per a poder veure-la

 
AMIT-CAT: premi TR batxillerat (dones, ciència i tecnologia)

PremiAMIT 2018

L’ Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues a Catalunya (AMIT-CAT) convoca el III Premi AMIT-CAT per a Treballs de Recerca de Batxillerat, adreçat a reconeix el millor treball de recerca sobre “dones, ciència i tecnologia”. El termini de presentació dels treballs finalitza el 26 de febrer de 2018, i ja podeu consultar les bases detallades per ampliar la informació i realitzar la inscripció.

 
VII Jornada de Biologia a l'Ensenyament: "La biologia a l'aula i més enllà"

Estan obertes les inscripcions per la VII Jornada de la Biologia a l’Ensenyament: «La biologia a l’aula i més enllà», organitzada per la Secció d’Ensenyament de la Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que tindrà lloc a la sala d’actes del Museu al Parc del Fòrum (pl. Leonardo da Vinci, 4-5, 08019 Barcelona), el 10 de març de 2018, adreçada a tot el professorat de biologia de l’ensenyament secundari.

La biologia a l’aula i més enllà

Data: 10 de març de 2018, de 9h a 14.30h

Lloc: Sala d’actes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Parc del Fórum. Parc del Fòrum, pl. Leonardo da Vinci, 4-5, 08019 Barcelona

Organitza: Secció d’Ensenyament de l’SCB

Inscripcions

Programa

 
Projecte Beepath: ciència ciutadana en moviment
S'ha posat en marxa el projecte de mobilitat i ciència ciutadana Beepath, amb el suport de l’ajuntament de Barcelona, i que es pot desenvolupar en qualsevol àmbit que vulgui tractar la mobilitat i la geolocalització amb eines digitals i amb voluntat d’impacte social a través de la participació ciutadana.
El plantejament parteix del concepte d’Aprenentatge Basat en Projectes, i els alumnes, preferentment de 3r i 4t d'ESO:
 • Participen en la definició d'un projecte científic per estudiar la mobilitat del seu entorn més immediat.
 • Duen a terme l'experiment, recollint dades mitjançant una aplicació mòbil.
 • Analitzen les dades resultants, reflexionant sobre com millorar la mobilitat del seu propi context.
Totes les etapes compten amb la formació i el suport d'investigadors universitaris i experts en educació i big data, i la implicació de temps aproximada de l'activitat és de:
 • 8 hores a l’aula per alumnes i professors (autònom i acompanyat per investigadors/es de la UB i experts en Big Data).
 • 6 hores de reunions pels professors (fora d’horari lectiu, guiades per investigadors/es de la UB, experts en Big Data i experts en educació).
 • Assistència a l’acte final d'alumnes i professors.
Si esteu interessats en participar i voleu més informació:
 
 
XIII Premi PRBB de recerca en ciències de la salut i de la vida

Captura de 2018-01-10 11-32-27

La Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), amb el propòsit comú d’incentivar la recerca en ciències biomèdiques, convoquen el XIII Premi PRBB de recerca en ciències de la salut i de la vida per a estudiants de batxillerat.

Seran guardonats els 5 treballs de recerca de qualsevol disciplina de les ciències de la salut i de la vida, realitzats durant el present curs acadèmic 2017-2018 i desenvolupats en centres de secundària i batxillerat públics, concertats o privats de Catalunya. 

Els 5 participants finalistes hauran de realitzar un pòster científic i defensar-lo davant del jurat per optar als premis. [+info]

 
Taller Física de partícules 2018

El Taller, que té lloc a la Universitat de Barcelona des de fa més de deu anys, està dirigit a alumnat de 2n de batxillerat i s’emmarca en el programa internacional Hands on Particle Physics i consta de tres parts:

• Xerrades sobre la física de partícules, impartides per diversos investigadors.
• Estudi de dades reals produïdes a l’LHC per part dels estudiants assistents. Els resultats es combinen amb els obtinguts per altres grups d’arreu del món a través de videoconferència.
• Breu presentació dels ensenyaments de la Facultat de Física i visita als seus laboratoris.

Període d’inscripció: del 22 al 28 de gener de 2018 [+info]

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Fi >>

Pàgina 1 de 24