Llum2015

El 20 de desembre de 2013, l'Organització de les Nacions Unides (ONU), en la seva 68a Assemblea Anual va proclamar 2015 com l'Any Internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la llum. Aquest esdeveniment pretén comunicar a la societat la importància de la llum i les seves tecnologies associades en àrees tan importants com l'energia, l'educació, la salut, la comunicació ...

Des de l'àmbit científic i medi del CESIRE volem donar suport a aquesta celebració compartint diversos materials i recursos que posem a disposició del professorat i entitats vinculades a tots els nivells educatius.

Recursos i activitats (Infantil i Primària)

Un espai web amb recursos, preguntes i activitats per treballar la llum, les seves característiques i diversos fenòmens relacionats.

BlogLlumIP  MPI Llum

Material en préstec

Kit Photonics Innovator (Eyest)

PhotonicsInnovator low

El servei de préstec disposa dels materials inclosos al kit Photonics Innovator, desenvolupat arrel del projecte europeu GOPHOTON!. Gràcies a la col.laboració amb l'Institut de Ciències Fotòniques, que n'ha cedit dos unitats, es posen a disposició del professorat i els centres interessats.

Material Optics Suitcase (Optical Society of America)

MaletaOberta

El servei de préstec disposa dels materials inclosos a la Optics Suitcase, un paquet innovador dissenyat per l'OSA (Optical Society of America) per presentar de manera activa conceptes d'òptica als alumnes d'ensenyament secundari. En podeu consultar la guia d'ús en anglès o castellà.

Kit Fotònic (Institut de Ciències Fòtòniques)

KitFotonic low

Conjunt d’experiències pràctiques per tal d’apropar conceptes bàsics de l’òptica i la fotònica als estudiants de l’optativa de Física i Química de 4t ESO, així com de l’assignatura de Física de Batxillerat.

Més informació

Guia del professorat

Selecció d'elements ARC

Educació infantil / EP - Cicle inicial

ESO

La llum

El teorema de Thales i la cambra fosca

Llum i foscor: l'ombra

La fibra òptica

Volem fer unes ulleres de sol!

Communications

Wall-E, Eva i la planta dins la sabata

EP - Cicle mitjà

L'Arc de Sant Martí: llum i colors

Les plantes es mouen?

Com ho fan les plantes per buscar la llum del sol?

EP - Cicle superior

Batxillerat

Per què el cel és blau?

La fotosíntesi

Llum: reflexió i refraccio

Fotosíntesi: reacció de Hill

Mesurant les il.lusions (òptiques)

La llum

Artillusion

Un viatge al.lucinant