Versión radiofónica de El principito de Saint-Esupéryry

El escritor y aviador francés Antoine de Saint-Exupéry publicó por primera vez el 6 de abril de 1943. En Radio Educación podemos encontrar la obra en versión radiofónica con seis podcast que nos transportarán a cada escenario de esta bonita historia. Una opción diferente para trabajar en el aula.


 
2a Edició Premi Literari mNATEC per a joves

Us animem a participar amb els vostres alumnes en la 2a edició del Certamen de creació literària i de lectura científica i tècnica organitzat pel mNACTEC.

El Premi Literari mNACTEC per a joves, ideat pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), pretén, mitjançant la creació de poemes i contes, estimular noves mirades que posin en valor elements històrics, científics i tècnics al llarg de la història i concretament en el període del Renaixement. El tema d’aquest any és la figura de Leonardo da Vinci i, com a exemple, es parteix de l’exposició itinerant “Leonardo da Vinci: el geni i els invents” que el mNACTEC acull durant el primer semestre del 2017.El concurs està pensat perquè els alumnes de segon cicle d’ESO prenguin consciència de la importància de pensar, crear i llegir en veu alta en públic.

 
Vocabulari de l'aprenentage en línia

El Vocabulari de l'aprenentatge en línia, fruit de la col·laboració entre el TERMCAT i la UOC, recull una cinquantena de termes relacionats amb l'aprenentatge en entorns digitals. Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà, francès i anglès; definició, i notes explicatives o exemplificadores quan s’ha cregut convenient.


 
APAC 2017. Call for papers

This year’s Convention aims at reflecting on the ins-and-outs of this multi-faceted profession and on the training and skills required to be not only English teachers, but actually effective educators to equip our students for the real world.

 
XVII International Conference of the Italian Association of Applied Linguistics

Using Second Languages

University of Naples L’Orientale - Second University of Naples

23-25 February 2017

Napoli - Santa Maria di Capua Vetere


 
Acadèmia Oberta als Ensenyants (AOE)

Després de la publicació de la Gramàtica de la llengua catalana (GIEC), des de l'Institut d'Estudis Catalans s'ha obert la plataforma web de L’Acadèmia Oberta als Ensenyants (AOE), que podeu trobar a http://aoe.iec.cat.

S'hi aniran publicant convocatòries d’actes i trobades, notícies d’activitats, enllaços cap a recursos i documents que siguin d’interès per al professorat de llengua catalana, i es mantindran oberts dos fòrums de debat, un per a primària i un altre per a secundària. Caldria que les persones interessades a participar en qualsevol dels debats s’hi inscrivissin a aoe@correu.iec.cat, seguint les instruccions que hi ha a la web esmentada anteriorment.

 

 
III Simposi sobre l'ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat

El pròxim 26 d’abril de 2017 es realitzarà el III Simposi sobre l'ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat, organitzat pel Departament de Filologia Catalana de la UAB, amb la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, la Secció Filològica i la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l’IEC,. L'objectiu és analitzar i debatre críticament la presència de la llengua i la literatura en els currículums educatius d’aquests darrers anys, i també suggerir la millora dels continguts, de les metodologies i dels recursos aplicables a l’aula. Us animem a participar-hi!


  • Trobareu més informació al següent enllaç


 
IV Lliga de debat de Secundària i Batxillerat

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular.

 
Clàssics de la narrativa del s. XX

L'espai Betúlia enguany dedicarà de conferències a autors que es mouen entre la literatura i el pensament, de manera que tindran cabuda grans escriptors del segle que no són novel·listes purs, i, en algun cas, ni tan sols novel·listes, però sí narradors o pensadors irrenunciables: Italo Calvino, Simone Weil, Aldoux Huxley, Maria Zambrano, Günter Grass, Victoria Ocampo i Joan Fuster. Comptarem, com sempre, amb alguns dels especialistes, professors o escriptors més adients per d’apropar-nos a la seva obra.
 
La lectura en España. Informe 2017

Aquest informe sobre la lectura recull dades d'interès per a tots els sectors educatius i culturals relacionats amb la industria literària des de docents, llibretes, editors i bibliotecaris. A més a més, analitza la situació de l'ús i les pràctiques de la lectura a la nostra societat. L'informe serà d'accessibilitat lliure per a la seva lectura en PDF en la web de la Federación de Gremios de Editores de España.


 
Twittera Brossa

Vols descobrir la poesia de Joan Brossa a través de Twitter? T’agradaria que els teus alumnes creessin a la manera del poeta fent ús d’aquesta xarxa social? Busques explorar nous formats i mitjans poètics que defugin de les convencions establertes? Doncs aquesta és la teva! 

Vine al taller que farem avui al CESIRE (Avinguda Drassanes 10), a les 17 h i que impartirà Judit Barnés, responsable del servei educatiu de la Fundació Joan Brossa.

brossa-a-la-galeria-prats

Joan Brossa a la Galeria Joan Prats, 1982. Fotògraf: Martí Gasull.

cesire-ambit-linguistic-c                                  

Llegeix-ne més...
 
<< Inici < Previ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL