II LANGSCAPE SYMPOSIUM

II LANGSCAPE SYMPOSIUM . Towards meaningful plurilingual innovation: connecting research and informed practices

Linguistic diversity is the rule rather than the exception in our globalised world. This situation poses challenges as well as opportunities to develop our students’ plurilingual and intercultural competence by establishing connections between their linguistic repertoires. Research and observation of informed practices point to the fact that, by integrating the students’ linguistic repertoire in informed and visible ways across languages, an operative pedagogical framework emerges to support the development of effective plurilingual and intercultural competence.

On the one hand, this perspective favours a holistic approach to language acquisition that rejects simplification and compartmentalisation and relates to multi-competence and interdependency. On the other, it focuses on skills and strategies that are used actively and naturally by bilingual and multilingual speakers to help them participate in social practices successfully. These strategies may create opportunities to design and implement learning material based primarily on encouraging the transfer of both conceptual and linguistic knowledge that students already possess to access meaning in new languages that they may add to their repertoire.

More information about the symposium

 
L'Àmbit Lingüístic col·labora en l'organització de les V Jornades sobre l'Ensenyament de les Humanitats al Batxillerat

L'Àmbit Lingüístic del CESIRE (CIREL) col·labora amb aquestes jornades tot emmarcant i presentant quatre experiències docents competencials de quatre àrees de coneixement humanístic: Isop. Hi ha un tresor amagat a dins, Margalida Capellà Soler (llatí, 2n de batxillerat); Benvolgut Director, Ruth Coso, (llengua catalana, 1r de batxillerat);  La Voz de Valle-Inclán: textos periodísticos a partir de Luces de Bohemia d'Ester Falip Ibarz(llengua castellana,1r de batxillerat) i Saturnalia: ball, filosofia i oxitocina de David Medina (filosofia, 1r i 2n de batxillerat).

Aquestes V Jornades obre l'Ensenyament de les Humanitats al Batxillerat: Claus per a un aprenentatge competencial al batxillerat, una mirada transversal estan organitzades pel Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia, Lletres i en Ciències de Catalunya i se celebraran els propers 20 i 21 d'abril a Barcelona

          

 
Jornada. Noves perspectives per a l'ensenyament-aprenentatge de la gramàtica. Cap a una gramàtica pedagògica

Jornada de debat sobre la gramàtica pedagògica i recerca en l'ensenyament de la gramàtica, amb motiu de la presentació del monogràfic sobre l'ensenyament-aprenentatge de la gramàtica de la revista Caplletra, núm. 63, coordinat per Mariona Casas i Llorenç Comajoan (Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya).

        

Data: 25 de maig de 2018

Lloc: Institut d'Estudis Catalans (carrer del Carme 47, Barcelona). Sala Nicolau Olwer

 
II Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes (II CIAJILLC)

La Universitat de València i amb l’eslògan Som Universitat. Som País. Som Cultura, la Universitat de Lleida acull el II Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalana (II CIAJILLC) els propers 3, 4 i 5 d’octubre de 2018.

Podeu enviar la vostra proposta de comunicació al  formulari.

Contacte: 2ciajillc@gmail.com


 
15 biblioteques on line per a docents

Els professors tenim a la nostra disposició a Internet biblioteques on line pensades per les nostres necessitats. Si hi entrem podem també cosultar informació en relació a llibres (alguns es poden descarregar), tenir accés a recusos i materials didàctics de suport per utilitzar a classe. Aquí podeu consultar deus espais per conèixer-los. 
Dia Mundial de la poesia

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar aquesta diada, la ILC -amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades- celebra una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d’iniciatives, presencials i/o a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana.

Des de l'any 2011, el 17 de març es fa també una crida a emplenar la xarxa de versos catalans a través de la celebració del Dia de la poesia catalana a internet, una iniciativa col·laborativa que vol fer visible a la xarxa la qualitat i la vitalitat de la poesia en català.

                                                                                                                             

 
Concurs Escenes a l'esprint per a centres finalistes

Tots els centres que heu participat en la 4a edició del Contes a al'esprint i volgueu participar en la 2a fase del concurs, Escenes a l'esprint,  ja us hi podeu inscriure a través del formulari que trobareu a continuació.

La data de realització del concurs Escenes a l'esprint es realitzarà el proper dijous 17 de maig a la seu del CESIRE (Avinguda Drassanes 10, Barcelona) durant tot el matí.

ANIMEU-VOS A PARTICIPAR, ESPRINTERS!


 
La novel·la com a context en l'educació científica

Connecta’t a la recerca és una iniciativa del CESIRE que es concreta en una sèrie de sessions de treball, independents entre sí, on es pretén posar en contacte investigadors i professionals de l’ensenyament per tal d’afavorir l’intercanvi d’idees i necessitats entre els dos col·lectius.


 

La primera d’aquestes sessions té com a títol: La novel·la com a context en l’educació científica, a càrrec de Isabel Pau i Conxita Márquez (UAB)

Dia i hora: 26 abril de 2018 de 18:00 a 20:00 h

Lloc: CESIRE, Av. de les Drassanes, 10, 08001 Barcelona

Més informació sobre la sessió

Inscripció


 
Modalitats textuals.

Hautatzen@net és la identitat digital de la professora de llengua i literatura castellana Marián Calvo.

En el seu blog podeu consultar Modalidades textuales, esquema y recursos. 


 
40 poetes de menys de 40

40 poetes menors de 40 anys ens han cedit els seus versos amb motiu del Dia de la poesia catalana a internet. El resultat és una completíssima antologia de la poesia més recent, amb Josep Pedrals com a curador.


 
Colecció Digital de Gabriel García Márquez

Arxiu digital de l'escriptor colombià que inclou manuscrits originals d'obres publicades i inèdites, material d'investigació, fotografies, llibres de retalls, correspondència, retalls, quaderns de notes, guions, material imprès, pephemera, i un enregistrament d'àudio del seu discurs d'acceptació del Premi Nobel de Literatura el 1982. L'arxiu en línia compta amb un recurs de cerca de text i conté, aproximadament, 27.500 materials digitalitzats a partir dels documents de l'escriptor; va ser possible gràcies a la subvenció del Council on Library and Information Resources (CLIR).


 
<< Inici < Previ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL