Clàssics de la narrativa del s. XX

L'espai Betúlia enguany dedicarà de conferències a autors que es mouen entre la literatura i el pensament, de manera que tindran cabuda grans escriptors del segle que no són novel·listes purs, i, en algun cas, ni tan sols novel·listes, però sí narradors o pensadors irrenunciables: Italo Calvino, Simone Weil, Aldoux Huxley, Maria Zambrano, Günter Grass, Victoria Ocampo i Joan Fuster. Comptarem, com sempre, amb alguns dels especialistes, professors o escriptors més adients per d’apropar-nos a la seva obra.
 
Gramàtica Essencial de la Llengua Catalana

L'Institut d'Estudis Catalans té prevista la publicació el 2018 la versió reduïda en format virtual de la Gramàtica de la Llengua Catalana, La gramàtica Essencial de la Llengua Catalana pensada per posar a l'abast la normativa a tots els docents i públic en general.

Actualment ja teniu al vostre abast la nova Gramàtica de la Llengua Catalana que presciru a través de la descripció, fixa la norma a través de la descripció d'una manera flexible i descriu la llengua tenint en compte les varietats geogràfiques i els registres lingüistics. Es tracta d'una gramàtica institucional, elaborada de manera cooperativa entre diversos gramàtics i revisada i complementada per diferents experts lingüístics.

En aquesta mateixa línia ja podeu consultar el document sobre Ortografia Catalana ratificat pel Ple de l'IEC i que està pendent del procés final de supervisió i edició així com algunes novetats que trobareu als enllaços següents: 

 
IV Lliga de debat de Secundària i Batxillerat

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular.

 
XVII International Conference of the Italian Association of Applied Linguistics

Using Second Languages

University of Naples L’Orientale - Second University of Naples

23-25 February 2017

Napoli - Santa Maria di Capua Vetere


 
Acadèmia Oberta als Ensenyants (AOE)

Després de la publicació de la Gramàtica de la llengua catalana (GIEC), des de l'Institut d'Estudis Catalans s'ha obert la plataforma web de L’Acadèmia Oberta als Ensenyants (AOE), que podeu trobar a http://aoe.iec.cat.

S'hi aniran publicant convocatòries d’actes i trobades, notícies d’activitats, enllaços cap a recursos i documents que siguin d’interès per al professorat de llengua catalana, i es mantindran oberts dos fòrums de debat, un per a primària i un altre per a secundària. Caldria que les persones interessades a participar en qualsevol dels debats s’hi inscrivissin a aoe@correu.iec.cat, seguint les instruccions que hi ha a la web esmentada anteriorment.

 

 
Mètode Artigal

Mètode Artigal

A l'escola Mont-Roig de Balaguer expliquen el "Mètode Artigal" per a l'ensenyament-aprenentatge de les llengües estrangeres en els cursos inicials:

Josep Maria Artigal és un mestre i investigador català que ha desenvolupat un mètode innovador per a l’aprenentatge de llengües estrangeres a Educació Infantil. Aquest mètode proposa una manera de construir l’aprenentatge de la llengua estrangera entre els tres i els set anys. El mètode està basat en contes senzills i significatius per als alumnes on ells hi participen de forma activa.

Llegeix-ne més...
 
Versión radiofónica de El principito de Saint-Esupéryry

El escritor y aviador francés Antoine de Saint-Exupéry publicó por primera vez el 6 de abril de 1943. En Radio Educación podemos encontrar la obra en versión radiofónica con seis podcast que nos transportarán a cada escenario de esta bonita historia. Una opción diferente para trabajar en el aula.


 
APAC 2017. Call for papers

This year’s Convention aims at reflecting on the ins-and-outs of this multi-faceted profession and on the training and skills required to be not only English teachers, but actually effective educators to equip our students for the real world.

 
La lectura en España. Informe 2017

Aquest informe sobre la lectura recull dades d'interès per a tots els sectors educatius i culturals relacionats amb la industria literària des de docents, llibretes, editors i bibliotecaris. A més a més, analitza la situació de l'ús i les pràctiques de la lectura a la nostra societat. L'informe serà d'accessibilitat lliure per a la seva lectura en PDF en la web de la Federación de Gremios de Editores de España.


 
Twittera Brossa

Vols descobrir la poesia de Joan Brossa a través de Twitter? T’agradaria que els teus alumnes creessin a la manera del poeta fent ús d’aquesta xarxa social? Busques explorar nous formats i mitjans poètics que defugin de les convencions establertes? Doncs aquesta és la teva! 

Vine al taller que farem avui al CESIRE (Avinguda Drassanes 10), a les 17 h i que impartirà Judit Barnés, responsable del servei educatiu de la Fundació Joan Brossa.

brossa-a-la-galeria-prats

Joan Brossa a la Galeria Joan Prats, 1982. Fotògraf: Martí Gasull.

cesire-ambit-linguistic-c                                  

Llegeix-ne més...
 
Projecte TEDTalks

Diego Bernal ha creat aquesta proposta didàctica, que parteix d'una xerrada TED, per aconseguir que els alumnes de 3r dESO facin una bona exposició oral davant la resta de companys.

Una proposta interessant que us convidem a conèixer.


 
<< Inici < Previ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL