Bones pràctiques de gramàtica. Jornada "Nous temps, nova gramàtica"

El passat 11 de novembre el CESIRE-Àmbit lingüístic va presentar, a la jornada Nous temps, nova gramàtica, quatre bones pràctiques relacionades amb la llengua, la literatura i la gramàtica.

Les bones pràctiques presentades van ser: El nom i els seus complements Ens inventem una llengua! Una WQ per fer investigació gramatical, Reflexions sobre els canvis a la 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans  i Formació de tutors de treball de recerca de batxillerat.

  

Llegeix-ne més...
 
La nova normativa de l'IEC: materials de consulta

Podeu consultar, en pdf, els materials següents:


 
Diccionari de Dubtes del Català Oral (DDCO)

Recurs didàctic i sonor de suport digital, que recull més de 18.000 exemples de pronúncia de vora 3.000 paraules en totes les varietats del català: central, mallorquí, rossellonès, nord-occidental, valencià i per primera vegada en un diccionari sonor, l’alguerès. L’eina inclou la pronunciació recomanada en cadascuna d’aquestes varietats i també la norma ortoèpica, a més d’altres remarques.

El públic al qual s’adreça l’obra són alumnes que tinguen l’expressió oral com a matèria d’estudi i professionals que necessiten d’un model formal per fer un ús acurat de la llengua. La selecció d’entrades del corpus garanteix que tots els fenòmens hi estiguen representats i que qualsevol dubte puga resoldre’s per imitació.


 
Poesia Brossa

El MACBA presenta l'exposició Poesia Brossa, una revisió del treball d’aquest artista a través dels llibres, les recerques plàstiques, travessant el teatre, el cinema, la música, les arts d’acció, els gestos dels quals va ser pioner.

Presentació del Programa Educatiu 2017-2018, que tindrà lloc al MACBA aquest pròxim dijous 21 de setembre, a les 18 h. 
Inquiry Based Science and English Workshop


Com integrar la indagació científica i l’aprenentatge de la llengua anglesa a les aules de primària?

Vine a la trobada pedagògica al CESIRE i entre tots busquem respostes.

 Programa

Inscripció 
Segona edició Escenes a l'esprint (curs 2016-17) Adaptem el nostre conte

GUANYADORS CONCURS 2017

Premi categoria primer cicle d'ESO

Escola Garbí Pere Vergés Badalona
Premi categoria segon cicle d'ESO

Escola Garbí Pere Vergés Badalona

                        

Premi Jurat Popular

Escola Garbí Pere Vergés (Badalona)Accèssit -Institut Brugulat (Banyoles) 
Comença el concurs Contes a l'esprint

El Concurs Contes a l'esprint inicia la seva 4a edició. Us hi podeu apuntar en el formulari que trobareu en aquesta pàgina fins al 28 de febrer.

El concurs es pot realitzar paral·lelament a la realització del concurs "Problemes a l'esprint", per tant, les dates per fer Contes a l'esprint seran:

  • 13 de desembre de 2017, per a primer cicle d'ESO
  • 21 de febrer de 2018, per a 2n cicle d'ESO.

El centre pot triar també la data de realització del concurs que s'adeqüi a les seves necessitats, preferiblement fins al 23 d'abril,diada de St. Jordi.

Per participar en el concurs caldrà inscriure-s'hi i enviar els contes guanyadors abans del dia 28 d'abril de 2018 amb format digital i seguint el model que trobareu a l'enllaç.

Adreça per enviar els contes: cesire@xtec.cat


Model per a la publicació del conte


 
Cicle de conferències Llenguatge i cervell

Què ens pot revelar el llenguatge d’algunes malalties com la demència? Com poden conviure les diversitats lingüístiques provocades per desordres cognitius com ara l'autisme o l'esquizofrènia? Un cicle de conferències, coordinat per Wolfram Hinzen i Jaume Bertranpetit, vinculat amb l’exposició “Talking Brains” i relacionat amb els últims avenços en investigació cognitiva, neurociència i llenguatge.


Llegeix-ne més...
 
Univers Roald Dahl

Web per conèixer i donar a conèixer Roald Dahl en què es recullen propostes i materials de treball en base a la metodologia de treball per projectes. Espai creat per la Facultad de Traducción y Documentación de la Universitat de Salamanca.

 

 
III Jornada Educativa. Transver-Arts

El Servei Educatiu de la Fundació Joan Brossa organitza la II Jornada Educativa Transvers-Arts, el proper 10 de juliol (10h-15 h) a l'auditori del Centre d'Estudis i documentació del MACBA. Aquesta jornada té, entre d'altres, l'objectiu d'endinsar els docents en el món de la reflexió i de la síntesi des de l'experimentació poètica en diferents formats. Diferents professionals vinculats a la docència, a la formació, a l’art, a la literatura, a la dansa, a la música, al cinema, a la performance, al teatre, etc., ens explicaran la seva experiència.

 
Segona edició Escenes a l'esprint (curs 2016-17) Adaptem el nostre conte

GUANYADORS DEL CONCURS "ESCENES A L'ESPRINT. ADAPTEM EL NOSTRE CONTE" 2017

Aquí teniu el vídeo en què es dona a conèixer la deliberació del jurat del concurs.

 
<< Inici < Previ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL