Segona edició Escenes a l'esprint (2016-17) Adaptem el nostre conte

   CENTRES PARTICIPANTS A LA SEGONA EDICIÓ DEL CONCURS ESCENES A L'ESPRINT


Escola Garbí Pere Vergés (Badalona)

1r cicle

Institut Baixamar (Vilanova i la Geltrú)

2n cicle


Escola Garbí Pere Vergés (Esplugues)

1r cicle

Institut Jaume Balmes (Barcelona)

1r cicle

Institut Príncep de Girona (Barcelona)

1r cicle


Escola Garbí Pere Vergés (Badalona)

2n cicle

Institut Mercè Rodoreda (L'H)

2n cicle

Oak House School (Barcelona)

1r cicle

Escola Garbí Pere Vergés (Esplugues)

2n cicle

Institut Jaume Balmes (Barcelona)

2n cicle

Institut Torredembarra (Torredembarra)

1r cicle

Institut Pau Claris (Barcelona)

2n cicle

Institut Brugulat (Banyoles)

2n cicle


 
Concurs "Escenes a l'esprint. Adaptem el nostre conte" (curs 2016-17)

El proper 22 de maig se celebrarà a la seu del CESIRE la 2a edició del concurs "Escenes a l'esprint".

En aquesta fase final del concurs, els contes guanyadors de la primera fase es transformaran en propostes escèniques. Els concursants, després d’haver construït un guió teatral, tindran 7 minuts per representar-lo. Que guanyi el millor!

La creativitat està servida!


 
Literatura i el fenomen Book tubers i Bookinstagramer

"Book" de llibres, i "tubers" de YouTube. Aquesta és la nova tendència per recomanar llibres: fer-ho en format vídeo i compartir-ho a internet. Actualment, els lectors i les biblioteques també utilitzen instagram per promocionar llibres, sobretot en el món anglosaxó. Hem remanat per la xarxa per conèixer-ne alguns. Es tracta d'apassionats dels llibres, sí, però també autèntics artistes a YouTube! TV3 va emetre un reportatge el passat 22 d'abril de 2014. Us convidem a mirar-lo.

Enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=yHcZU6_2DHw

Llegeix-ne més...
 
El conte lingüístic, un nou gènere literari infantil

"Genial!" és una col·lecció de llibres infantils que presenten un nou gènere literari: el conte lingüístic.

El nom d'aquesta col·lecció prové dels seus protagonistes, els bessons Geni i Al. Cada llibre presenta un plantejament híbrid ja que es tracta d'un conte i, també, d'un aparell de notes, jocs i bromes, amb exercicis lúdics sobre llengua que tenen en compte tant la comprensió lectora com l'estímul per l'escriptura.A més a més dels protagonistes de carn i ossos, els bessons, hi ha un altre protagonista de tinta i so: la llengua catalana.


 

Llegeix-ne més...
 
SABER PARLAR. Monogràfic coordinat pel CESIRE - àmbit lingüístic (CIREL)

La revista Perspectiva Escolar (Rosa Sensat) presenta el nou monogràfic sobre llengua oral formal: SABER PARLAR.  A través d'aquest monogràfic es vol impulsar i difondre tant l'experiència formativa com les propostes didàctiques realitzades a tota la comunitat educativa a través del grup de treball ORAULA (2012-2014).

 

Llegeix-ne més...
 
Vocabulari bàsic de la llengua de signes catalana (LSC)

La Direcció de Política Lingüística acaba de publicar El Vocabulari bàsic de la llengua de signes catalana (LSC). En aquesta obra es presenten els conceptes i paraules més habituals de la llengua amb caràcter divulgatiu i voluntar d'acostar la llengua de signes a la població en general.

 
Concursos de relats col·lectius

La plataforma 4 Ratlles proposa concursos on line entre diferents narracions escrites col·lectivament. Els equips els formen escriptors professionals, que són els que inicien el text, i d'altres que s'inicien en l'art d'escriure.


 
Inspiraciència

Arriba la primavera i volem omplir de lletres les ciències! Per això, us convidem a participar a la setena edició d’Inspiraciència, concurs de relats d’inspiració científica, que impulsa el Consell Superior d’Investigacions Científiques amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología: www.inspiraciencia.es.

 

Llegeix-ne més...
 
Projecte literari Poesia Dibuixada

Impulsat per celebrar els 15 anys del portal Lletra, POESIA DIBUIXADA és un projecte literari on l’art, la poesia i l’audiovisual es fusionen per oferir una experiència lectora innovadora a partir de la creació de breus obres d’art audiovisuals. Cadascuna de les poesies dibuixades integra un poema d’un autor o autora clàssic o contemporani, la veu de Sílvia Bel i les il·lustracions de Marta Bellvehí, que hi posa el color amb pinzellades d’aquarel·la i línies a llapis.


 
Formar lectors en el s. XXI

En aquesta pàgina trobareu un conjunt de vídeos pedagògics sobre com formar lectors al s. XXI atenent com a mínim una triple dimensió: formar persones que puguin llegir, que puguin gaudir de la lectura, que puguin gaudir amb la lectura i que puguin utilitzar-les per aprendre i pensar. 
Concurs de booktrailers per a joves

El Servei de Biblioteques organtiza un concurs adreçat als joves de 14 a 18 anys, que té per objectius promoure la lectura entre els adolescents i joves, millorar la relació i serveis de les biblioteques públiques envers aquest públic, i fomentar el desenvolupament d’habilitat digitals, creatives i col·laboratives dels joves lectors. El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Oberta de Catalunya i Catorze convoquen el 4t Concurs de booktrailers. Així doncs, aquesta és una oportunitat perquè els adolescents s’engresquin a conjugar dos mons: el dels llibres que més els han emocionat amb el de la creació audiovisual.

Es premiarà el millor booktrailer en cadascuna de les categories següents: Categoria 1: El millor booktrailer; Categoria 2: El millor guió; Categoria 3: El booktrailer més creatiu i Categoria 4: El booktrailer més votat pel públic.

 
<< Inici < Previ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL