Concurs de booktrailers per a joves

El Servei de Biblioteques organtiza un concurs adreçat als joves de 14 a 18 anys, que té per objectius promoure la lectura entre els adolescents i joves, millorar la relació i serveis de les biblioteques públiques envers aquest públic, i fomentar el desenvolupament d’habilitat digitals, creatives i col·laboratives dels joves lectors. El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Oberta de Catalunya i Catorze convoquen el 4t Concurs de booktrailers. Així doncs, aquesta és una oportunitat perquè els adolescents s’engresquin a conjugar dos mons: el dels llibres que més els han emocionat amb el de la creació audiovisual.

Es premiarà el millor booktrailer en cadascuna de les categories següents: Categoria 1: El millor booktrailer; Categoria 2: El millor guió; Categoria 3: El booktrailer més creatiu i Categoria 4: El booktrailer més votat pel públic.

 
2a Edició Premi Literari mNATEC per a joves

Us animem a participar amb els vostres alumnes en la 2a edició del Certamen de creació literària i de lectura científica i tècnica organitzat pel mNACTEC.

El Premi Literari mNACTEC per a joves, ideat pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), pretén, mitjançant la creació de poemes i contes, estimular noves mirades que posin en valor elements històrics, científics i tècnics al llarg de la història i concretament en el període del Renaixement. El tema d’aquest any és la figura de Leonardo da Vinci i, com a exemple, es parteix de l’exposició itinerant “Leonardo da Vinci: el geni i els invents” que el mNACTEC acull durant el primer semestre del 2017.El concurs està pensat perquè els alumnes de segon cicle d’ESO prenguin consciència de la importància de pensar, crear i llegir en veu alta en públic.

 
Clàssics de la narrativa del s. XX

L'espai Betúlia enguany dedicarà de conferències a autors que es mouen entre la literatura i el pensament, de manera que tindran cabuda grans escriptors del segle que no són novel·listes purs, i, en algun cas, ni tan sols novel·listes, però sí narradors o pensadors irrenunciables: Italo Calvino, Simone Weil, Aldoux Huxley, Maria Zambrano, Günter Grass, Victoria Ocampo i Joan Fuster. Comptarem, com sempre, amb alguns dels especialistes, professors o escriptors més adients per d’apropar-nos a la seva obra.
 
Versión radiofónica de El principito de Saint-Esupéryry

El escritor y aviador francés Antoine de Saint-Exupéry publicó por primera vez el 6 de abril de 1943. En Radio Educación podemos encontrar la obra en versión radiofónica con seis podcast que nos transportarán a cada escenario de esta bonita historia. Una opción diferente para trabajar en el aula.


 
APAC 2017. Call for papers

This year’s Convention aims at reflecting on the ins-and-outs of this multi-faceted profession and on the training and skills required to be not only English teachers, but actually effective educators to equip our students for the real world.

 
La lectura en España. Informe 2017

Aquest informe sobre la lectura recull dades d'interès per a tots els sectors educatius i culturals relacionats amb la industria literària des de docents, llibretes, editors i bibliotecaris. A més a més, analitza la situació de l'ús i les pràctiques de la lectura a la nostra societat. L'informe serà d'accessibilitat lliure per a la seva lectura en PDF en la web de la Federación de Gremios de Editores de España.


 
Vocabulari de l'aprenentage en línia

El Vocabulari de l'aprenentatge en línia, fruit de la col·laboració entre el TERMCAT i la UOC, recull una cinquantena de termes relacionats amb l'aprenentatge en entorns digitals. Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà, francès i anglès; definició, i notes explicatives o exemplificadores quan s’ha cregut convenient.


 
Gramàtica Essencial de la Llengua Catalana

L'Institut d'Estudis Catalans té prevista la publicació el 2018 la versió reduïda en format virtual de la Gramàtica de la Llengua Catalana, La gramàtica Essencial de la Llengua Catalana pensada per posar a l'abast la normativa a tots els docents i públic en general.

Actualment ja teniu al vostre abast la nova Gramàtica de la Llengua Catalana que presciru a través de la descripció, fixa la norma a través de la descripció d'una manera flexible i descriu la llengua tenint en compte les varietats geogràfiques i els registres lingüistics. Es tracta d'una gramàtica institucional, elaborada de manera cooperativa entre diversos gramàtics i revisada i complementada per diferents experts lingüístics.

En aquesta mateixa línia ja podeu consultar el document sobre Ortografia Catalana ratificat pel Ple de l'IEC i que està pendent del procés final de supervisió i edició així com algunes novetats que trobareu als enllaços següents: 

 
IV Lliga de debat de Secundària i Batxillerat

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular.

 
XVII International Conference of the Italian Association of Applied Linguistics

Using Second Languages

University of Naples L’Orientale - Second University of Naples

23-25 February 2017

Napoli - Santa Maria di Capua Vetere


 
Acadèmia Oberta als Ensenyants (AOE)

Després de la publicació de la Gramàtica de la llengua catalana (GIEC), des de l'Institut d'Estudis Catalans s'ha obert la plataforma web de L’Acadèmia Oberta als Ensenyants (AOE), que podeu trobar a http://aoe.iec.cat.

S'hi aniran publicant convocatòries d’actes i trobades, notícies d’activitats, enllaços cap a recursos i documents que siguin d’interès per al professorat de llengua catalana, i es mantindran oberts dos fòrums de debat, un per a primària i un altre per a secundària. Caldria que les persones interessades a participar en qualsevol dels debats s’hi inscrivissin a aoe@correu.iec.cat, seguint les instruccions que hi ha a la web esmentada anteriorment.

 

 
<< Inici < Previ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL