Escritura creativa en el aula

Experiencias didácticas para trabajar la escritura literaria en el aula.

  • Para saber más podéis consultar el siguiente enlace


 
"Dia de la poesia catalana a internet"


 
Conte astronòmic

Un nou element ARC que integra continguts de l'àmbit lingüístic i científic

En aquesta proposta de Jordi Domènech-Casal,  els alumnes han de seleccionar una notícia real i recent sobre astronomia i crear (imaginar, inventar) un conte que expliqui la història emotiva que hi ha darrera la notícia. Tot el que la notícia no explica del que ha passat, però que podria haver passat. Un cop elaborat el conte, es proposa als alumnes modificar una de les imatges de l'article original de manera que "demostri" que la història del seu conte és real. 
Jornades APAC 2016

APAC is now about to celebrate 30 years of existence!!!

30 Years Connecting The Dots! ELT Convention 2016

The convention this year will be as open as ever, aiming at providing different and challenging sessions, including – of course – our usual hands-on practical sessions, but also sessions commemorating the 400th anniversary of the death of William Shakespeare and sessions reflecting on the role of teachers in rather difficult times.

The choice of the 2016 conference theme was inspired by Steve Jobs’ Commencement Address at Stanford in 2005 where he shared with the audience how he felt that both his failures and his successes, his real interests, and his  easy-way-out-choices had had a role in his professional career. Steve Jobs looked back and saw that his life story was the result of the connection of all the steps he had taken previously.  

 
Shakespeare lives

Programa d'activitats per commemorar l'any Shakespeare.

Engilish Learning Materials for students (British Council).
 
Storyboard poètic, guió il·lustrat d'un poema per ser recitat

La versió poètica de l’storyboard consisteix en fer un guió tècnic, esquema o itinerari gràfic que expliqui i descrigui el procés que es preveu fer per recitar un poema amb acompanyament gràfic o il.lustració. 
Primera edició de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Universitat de Barcelona

Els dies 29 de febrer i 1 de març l’Edifici Històric acull la primera edició de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat que organitza la Universitat de Barcelona, en el marc de la competició que impulsa la Xarxa Vives d’Universitats. Al llarg de dos dies, noranta estudiants de quart curs d’educació secundària obligatòria (ESO) i de primer i segon de batxillerat de tretze centres educatius de la província de Barcelona debatran sobre el tema: «Internet ens fa més lliures?». L’equip guanyador representarà la Universitat de Barcelona a la III Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives que tindrà lloc els dies 29 i 30 d’abril a la Universitat Politècnica de València. 

 
Llegir i escriure biografies

Material perquè els alumnes descobreixin i aprenguin com s'ha d'escriure una biografia.

 
Concurs "La mar de ciència"

La Unitat de Cultura Científica del CSIC a les Illes Balears organitza el concurs de dibuix, vídeo i relat 'La Mar de Ciencia', amb l'objectiu de mostrar la importància dels ecosistemes marins i els reptes científics als què ens enfrontem per conservar-los. El concurs està dirigit a estudiants de Primària i Secundària de totes les comunitats autònomes, i els treballs es poden presentar fins el 10 de març.


 
Les Controvèrsies Sòcio-Científiques com a contextos d'aprenentatge i comunicació a l'aula

Silvia Lope i Laura Farró membres del CESIRE de l'àmbit científic i lingüístic publiquen a la revista Ciències, adreçada a professorat de Ciències d'Infantil, Primària i Secundària, un article de reflexió i recerca sobre l'ensenyament de les Ciències en què parlen de la necessitat de treballar, en les controvèrsies científiques, tres eixos fonamentals: la definició i proposta de dilemes rellevants així com el treball explícit de lectura crítica i altres habilitats comunicatives com el debat. També plantegen estratègies de treball en aquestes tres línies.

 
Taller de haikús

Recurs educatiu per a l'aula.

Aquest recurs ha estat elaborat pel catedràtic d'educació secundària i professor de literatura Felipe Zayas.

  • Més informació sobre l'autor a l'enllaç

 
<< Inici < Previ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL