Debat/ Conferència Néstor Garcia Canclini

El passat 19 de maig dins del cicle de conferències «Les idees i el món» organitzat conjuntament per la Fundació Catalunya-La Pedrera i el CCCB, Néstor García Canclini va pronunciar la conferència "La lectura". Presentava: Lolita Bosch.

 
Vídeo Guanyador del VídeoMAT 2015

Què és el vídeoMAT?

El vídeoMAT és un projecte en el qual els i les alumnes creen vídeos on es responen preguntes que posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn.

Avui s'atorguen els premis dels vídeos guanyadors a la Sala Prat del la Riba de l’Institut d'Estudis Catalans.

Un dels vídeos guanyadors, de la categoria de 1r, 2n i 3r d'ESO, és un exemple de plurilingüisme, on un grup d'alumnes de 2n ESO de l'Institut Moisès Broggi (Barcelona)... han mesurat els idiomes!

Felicitem els nois i noies guanyadors! Podeu visionar el vídeo a:

Es poden mesurar els idiomes?

 
Primer concurs de contes en anglès

Activitat per potenciar la creativitat, la motivació i l'oralitat en els centres educatius del Servei Territorial Maresme-Vallès Oriental.

 
Enrola't.cat. Jocs de rol: una eina educativa per a la millora de la llengua oral

Enrola't.cat és un recurs tant per a l’alumnat com per al professorat per treballar la llengua oral a l’escola. Aplega un recull de situacions comunicatives amb la finalitat de fomentar la interacció entre els alumnes. La tècnica utilitzada és el joc de rol, també anomenat role-playing o representació de papers.


 
A pie de aula i Materiales de lengua: blogs de referència per al professorat de llengua i literatura

Aquest blog presenta propostes didàctiques i metodològiques variades que es caracteritzen pel seu caràcter innovador i creatiu.

Us recomanem també el blog de Lourdes Domenech i Ana Romeo,  Materiales de lengua on hi trobareu materials de llengua, literatura, activitats interactives, experiències i blogs.


 
Web: Els sons del català

Espai web  on hi trobareu recursos i materials per facilitar l'aprenentatge de la fonètica i la fonologia catalanes, fomentareu l'aprenentatge autònom d'aquestes disciplines per part de l'alumnat, podreu millorar l'ensenyament del català com a llengua estrangera així com també proporcionar materials i recursos al professorat.

 
30 anys de Pedra de Tartera. Maria Barbal

Enguany fa 30 anys que va aparèixer Pedra de tartera, d'una autora fins aleshores desconeguda, Maria Barbal. Reconeguda amb el premi Joaquim Ruyra 1984, es pot afirmar que la novel·la va marcar un punt d'inflexió en la literatura catalana.

En l'enllaç que trobareu a continuació trobareu recursos didàctics i activitats per fer amb l'alumnat, així com diverses iniciatives que començaran aquesta primavera i que es prolongaran fins a finals d’any.


 
Qui és qui. Institució de les Lletres Catalanes

Qui és qui, repertori bibliogràfic d'autors i autores d'obres de creació literària en llengua catalana. Aquest projecte presenta un repertori inclusiu que doni compte de la potència de la literatura catalana des dels orígens i que, alhora, reflecteixi la totalitat del sitema literari.


 
La literatura a l'aula

Document d'orientacions pràcticques per a l'ensenyament i aprenentatge de la literatura des d'un enfocament competencial a partir de la lectura d'una selecció de textos literaris.


 
Palabras azules. Recursos per a la millora de l'expressió escrita

Palabras azules és un projecte que té com a objectiu crear, recollir, ampliar, organitzar i compartir recursos propis o adaptats així com seqüències didàctiuqes completes de professionals de l'educació implicats en la millora de la llengua escrita.


 
Sant Jordi 2015Il·lustració de Rima KoussaLectures recomanades:


Llegeix-ne més...
 
<< Inici < Previ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL