IV Jornada Aprendre llengües al segle XXI

Aquesta IV Jornada se centra en dos temes ben diferents i complementaris: per una banda, en el fet de reflexionar al voltant de la gramàtica, amb l’objectiu de trobar l’element desllorigador que permeti abordar els continguts gramaticals en contextos d’ús de la llengua (25 de juny) i, per altra, reflexionar al voltant la ludificació, la creativitat i la innovació a l’aula, amb l’objectiu de trobar fórmules que permetin aprendre, també la gramàtica, des d’una estratègia més lúdica (26 de juny).

 
10 ideas para desarrollar la escritura creativa en el aula

Activitats per a l'alumnat d'ESO i batxillerat per a desenvolupar la seva capacitat escriptora.

Centro Nacional de Desarrollo Curricular en Sistemas no Propietarios (CeDeC)


 
Bits de literatura. Educaixa

Vídeos que, de la mà de la professora de Literatura de la UB, Laura Borràs, acosten la lectura d'obres de referència als més joves i desperten la curiositat plantejant els clàssics literaris com  a obres plenament vigents.


 
Debat/ Conferència Néstor Garcia Canclini

El passat 19 de maig dins del cicle de conferències «Les idees i el món» organitzat conjuntament per la Fundació Catalunya-La Pedrera i el CCCB, Néstor García Canclini va pronunciar la conferència "La lectura". Presentava: Lolita Bosch.

 
30 anys de Pedra de Tartera. Maria Barbal

Enguany fa 30 anys que va aparèixer Pedra de tartera, d'una autora fins aleshores desconeguda, Maria Barbal. Reconeguda amb el premi Joaquim Ruyra 1984, es pot afirmar que la novel·la va marcar un punt d'inflexió en la literatura catalana.

En l'enllaç que trobareu a continuació trobareu recursos didàctics i activitats per fer amb l'alumnat, així com diverses iniciatives que començaran aquesta primavera i que es prolongaran fins a finals d’any.


 
Qui és qui. Institució de les Lletres Catalanes

Qui és qui, repertori bibliogràfic d'autors i autores d'obres de creació literària en llengua catalana. Aquest projecte presenta un repertori inclusiu que doni compte de la potència de la literatura catalana des dels orígens i que, alhora, reflecteixi la totalitat del sitema literari.


 
Consells pràctics per fer exposicions orals eficaces

Serveis i recursos lingüístics. Idiomes a la UPC


 
Guia práctica de escritura y redacción. Instituto Cervantes

Tècniques i consells per a una escriptura rigorosa, rica i productiva.


 
Vídeo Guanyador del VídeoMAT 2015

Què és el vídeoMAT?

El vídeoMAT és un projecte en el qual els i les alumnes creen vídeos on es responen preguntes que posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn.

Avui s'atorguen els premis dels vídeos guanyadors a la Sala Prat del la Riba de l’Institut d'Estudis Catalans.

Un dels vídeos guanyadors, de la categoria de 1r, 2n i 3r d'ESO, és un exemple de plurilingüisme, on un grup d'alumnes de 2n ESO de l'Institut Moisès Broggi (Barcelona)... han mesurat els idiomes!

Felicitem els nois i noies guanyadors! Podeu visionar el vídeo a:

Es poden mesurar els idiomes?

 
Primer concurs de contes en anglès

Activitat per potenciar la creativitat, la motivació i l'oralitat en els centres educatius del Servei Territorial Maresme-Vallès Oriental.

 
Enrola't.cat. Jocs de rol: una eina educativa per a la millora de la llengua oral

Enrola't.cat és un recurs tant per a l’alumnat com per al professorat per treballar la llengua oral a l’escola. Aplega un recull de situacions comunicatives amb la finalitat de fomentar la interacció entre els alumnes. La tècnica utilitzada és el joc de rol, també anomenat role-playing o representació de papers.


 
<< Inici < Previ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL