Agenda d'activitats
Jornada. Noves perspectives per a l'ensenyament-aprenentatge de la gramàtica. Cap a una gramàtica pedagògica
Lectura/Escriptura - Agenda d'activitats

Jornada de debat sobre la gramàtica pedagògica i recerca en l'ensenyament de la gramàtica, amb motiu de la presentació del monogràfic sobre l'ensenyament-aprenentatge de la gramàtica de la revista Caplletra, núm. 63, coordinat per Mariona Casas i Llorenç Comajoan (Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya).

        

Data: 25 de maig de 2018

Lloc: Institut d'Estudis Catalans (carrer del Carme 47, Barcelona). Sala Nicolau Olwer

 
III Congrés Internacional sobre Ensenyament de la Gramàtica
Lectura/Escriptura - Agenda d'activitats

El Grup d’Investigació sobre Ensenyament i Aprenentatge de Llengües (GREAL), el Grup d’Investigació en Ensenyament de Llengües (GIEL) i la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) organitzen el III Congrés Internacional d’Ensenyament de la Gramàtica (Congram19), que tindrà lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona del 23 al 25 de gener de 2019.


 
IV Jornades GROC. Relacions entre la gramàtica i altres disciplines. Aplicacions en l'ensenyament
Lectura/Escriptura - Agenda d'activitats

Aquestes jornades formen part de les activitats organitzades per GrOC (Gramàtica Orientada a les Competències), una iniciativa que té per objectiu fomentar la reflexió sobre l’ensenyament de la gramàtica a les aules de secundària i batxillerat, i aportar eines que ajudin a millorar-lo.

Data: 04/02/2016 a 05/02/2016

Lloc: Aula Magna de la Universitat de Barcelona

 
El Trabajo Final de Grado de Licenciatura: Del análisis empírico a una propuesta pedagógica basada en género
Lectura/Escriptura - Agenda d'activitats

El Dr. René Vegenas presenta El trabajo Final de Grado de Licenciatura: Del análisis empírico a una propuesta pedagógica basada en el género.

Dijous, 21 d’abril del 2016 de 16 h a 18 h.

Aula 52.429, Campus de la Comunicació (Roc Boronat 138, Barcelona)


Llegeix-ne més...
 
Debat/ Conferència Néstor Garcia Canclini
Lectura/Escriptura - Agenda d'activitats

El passat 19 de maig dins del cicle de conferències «Les idees i el món» organitzat conjuntament per la Fundació Catalunya-La Pedrera i el CCCB, Néstor García Canclini va pronunciar la conferència "La lectura". Presentava: Lolita Bosch.

 
III Trobada Pedagògica "Lectura i Èxit Educatiu"
Lectura/Escriptura - Agenda d'activitats

Dissabte, 22 de novembre de 2014 es celebrarà la II Trobada Pedagògica "Lectura i Èxit Educatiu" per aprofundir sobre les qüestions següents:

 

Què hem aconseguit durant aquests 3 anys del programa LECXIT? Quins aprenentatges poden ser útils per altres iniciatives? Què opinen els protagonistes del programa? Quines potencialitats ofereix el 2.0 per la lectura? Tenim experiències valuoses aplicables a l’aula? Com aconseguir desenvolupar competències informacionals? Com apropar la literatura infantil a les famílies? Com generar oportunitats d’experimentació lligades a les lletres i les imatges?


Llegir més: http://www.lectura.cat/noticies/obertes-les-inscripcions-de-la-iii-trobada-pedagogica-lectura-i-exit-educatiu


 
La UAB, Centre Recursos Baix LLobregat i CESIRE en un projecte compartit
Lectura/Escriptura - Agenda d'activitats

La UAB, el Centre de Recursos del Baix Llobregat i el CESIRE de l'àmbit lingüístic participen en un projecte compartit

El passat 15 d'octubre  la UAB va organitzar un acte d'homenatge a la figura del cantautor Paco Ibáñez, Paco Ibáñez a la UAB, que va  ser tot un èxit. 

El CESIRE-àmbit lingüístic hi va participar amb la presentació dels materials didàctics Història de la literatura cantada. Paco Ibáñez  a l'aplicació ARC (Aplicació de Recursos Curriculars) del Departament d'Ensenyament.  L'itinerari consta de tres propostes didàctiques que inclouen diferents nivells educatius: "Lobito bueno" (primària), "A galopar" (secundària) i "Despierte el alma" (batxillerat). 

Aquesta jornada va reflectir la xarxa de treball col·laboratiu entre la universitat, la Inspecció, els Serveis Territorials, els Serveis Educatius del Baix Llobregat, els Centres educatius del Baix Llobregat, i el CESIRE-àmbit lingüístic.


 
Presentació de la II Tardor TIC BCN
Lectura/Escriptura - Agenda d'activitats

Presentació de la II Tardor TIC BCN

La Segona “Tardor TIC BCN", s'ha organitzat amb l’objectiu de fer difusió dels treballs guardonats en el Concurs de Bones Pràctiques TIC. Es destaquen algunes propostes en relació a l'àmbit lingüístic.

Enguany s'ha ampliat el format de l'esdeveniment a tres sessions al llarg dels dies 22 i 23 d'octubre de 2014.


 
III Jornades TIC i Educació
Lectura/Escriptura - Agenda d'activitats

III Jornades TIC i Educació

En aquesta tercera edició, es presenten algunes propostes que promouen la innovació i millora educativa. En destaquen algunes relacionades amb l'àmbit lingüístic.

Els objectius que es plantegen són:

  • Promoure la reflexió sobre l’activitat docent i les estratègies d’intervenció a l’aula.
  • Divulgar experiències de bones pràctiques educatives amb l’ús de les TIC.
  • Facilitar l’intercanvi dels docents en relació a l’ús de les TIC en la seva tasca docent.
  • Promoure la innovació i la millora de la docència.


 
Simposi Internacional: Literatura en pantalla: textos, lectors i pràctiques docents - 3 i 4 d'octubre, 2014
Lectura/Escriptura - Agenda d'activitats

La literatura digital està introduint transformacions significatives en la producció dirigida als infants i als joves. Unes transformacions que la comunitat educativa no pot ignorar, perquè afecten els usos lectors i plantegen reptes específics a la formació literària. En el marc d’un fenomen creixent, el grup de recerca GRETEL s’ha dedicat a explorar els mecanismes constructius d’aquesta literatura i la recepció de les obres per part dels lectors infantils i juvenils, així com les actuacions didàctiques que se’n deriven, en els espais d’intersecció de les TIC i l’educació literària. El panorama i les característiques d’aquests productes, les possibilitats lectores que ofereixen, el lector model que apunten, les respostes concretes dels infants i dels joves a la ficció digital, les pràctiques familiars i escolars en què reverteixen i l’impacte d’aquesta nova realitat a les aules, en termes de programació docent i de planificació didàctica, constitueixen qüestions nuclears d’un tema situat al cor mateix d’un camp d’investigació emergent: la lectura en pantalla.

El Simposi tindrà lloc els dies 3 i 4 d'octubre del 2014, a la Casa de Convalescència – UAB, St. Antoni Maria Claret, 171, 08041 Barcelona, edifici modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (www.uab-casaconvalescencia.org). 
MALETA PEDAGÒGICA - Univers Internet
Lectura/Escriptura - Agenda d'activitats

Univers Internet és un projecte del CCCB que proposa una reflexió crítica i creativa sobre el conjunt de tecnologies vinculades a Internet i la transformació inèdita i accelerada que està provocant en les nostres vides. La maleta pedagògica parteix dels tallers de formació per al professorat que van tenir lloc al CCCB el mes de febrer del 2014 i té com a objectiu traslladar aquestes reflexions a l’aula.

NOU: jornada de formació el 27 de setembre!