Agenda
Dia Mundial de la poesia
Literatura - Agenda

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar aquesta diada, la ILC -amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades- celebra una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d’iniciatives, presencials i/o a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana.

Des de l'any 2011, el 17 de març es fa també una crida a emplenar la xarxa de versos catalans a través de la celebració del Dia de la poesia catalana a internet, una iniciativa col·laborativa que vol fer visible a la xarxa la qualitat i la vitalitat de la poesia en català.

                                                                                                                             

 
Art, creativitat i conflicte. Camins per educar
Literatura - Agenda

Jornada d’educació infantil, primària i secundària

Destaquem el taller Fil a l’agulla. Els contes, una porta d’entrada al diàleg sobre emocions i conflictes

Dia: Dissabte 24 de febrer de 2018, de 9 a 14 hores

Lloc. Seu de Rosa Sensat. Avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona

Inscripció

Llegeix-ne més...
 
Ficcions. Concurs literari per a joves
Literatura - Agenda

La desena edició del concurs literari Ficcions, organitzat per l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), que va néixer per fomentar la lectura en català de joves estudiants,  ja està en marxa i seguirà oberta fins al 6 de febrer. Us animem a participar-hi amb el vostre alumnat.


 
Poesia Brossa
Literatura - Agenda

El MACBA presenta l'exposició Poesia Brossa, una revisió del treball d’aquest artista a través dels llibres, les recerques plàstiques, travessant el teatre, el cinema, la música, les arts d’acció, els gestos dels quals va ser pioner.

Presentació del Programa Educatiu 2017-2018, que tindrà lloc al MACBA aquest pròxim dijous 21 de setembre, a les 18 h. 
Barcelona Poesia
Literatura - Agenda


 
Inspiraciència
Literatura - Agenda

Arriba la primavera i volem omplir de lletres les ciències! Per això, us convidem a participar a la setena edició d’Inspiraciència, concurs de relats d’inspiració científica, que impulsa el Consell Superior d’Investigacions Científiques amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología: www.inspiraciencia.es.

 

Llegeix-ne més...
 
Clàssics de la narrativa del s. XX
Literatura - Agenda

L'espai Betúlia enguany dedicarà de conferències a autors que es mouen entre la literatura i el pensament, de manera que tindran cabuda grans escriptors del segle que no són novel·listes purs, i, en algun cas, ni tan sols novel·listes, però sí narradors o pensadors irrenunciables: Italo Calvino, Simone Weil, Aldoux Huxley, Maria Zambrano, Günter Grass, Victoria Ocampo i Joan Fuster. Comptarem, com sempre, amb alguns dels especialistes, professors o escriptors més adients per d’apropar-nos a la seva obra.
 
Exposició "Montserrat Roig, cronista d'un temps i d'un país"
Literatura - Agenda

L’exposició, il·lustrada amb fotografies de Pilar Aymerich, ofereix una mirada a la trajectòria de la periodista i escriptora 25 anys després de la seva mort. La mostra posa especial atenció en la seva tasca per recuperar la memòria dels republicans deportats als camps nazis.

Organitzador Associació de Dones Periodistes, Memorial Democràtic i Col·legi de Periodistes de Catalunya

Adreça de l'organitzador Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Rambla Catalunya, 10 08007 Barcelona

L'exposició es podrà visitar fins al 31 de gener de 2017.


 
Twittera Brossa
Literatura - Agenda

Vols descobrir la poesia de Joan Brossa a través de Twitter? T’agradaria que els teus alumnes creessin a la manera del poeta fent ús d’aquesta xarxa social? Busques explorar nous formats i mitjans poètics que defugin de les convencions establertes? Doncs aquesta és la teva! 

Vine al taller que farem avui al CESIRE (Avinguda Drassanes 10), a les 17 h i que impartirà Judit Barnés, responsable del servei educatiu de la Fundació Joan Brossa.

brossa-a-la-galeria-prats

Joan Brossa a la Galeria Joan Prats, 1982. Fotògraf: Martí Gasull.

cesire-ambit-linguistic-c                                  

Llegeix-ne més...
 
"Dia de la poesia catalana a internet"
Literatura - Agenda


 
Concurs "La mar de ciència"
Literatura - Agenda

La Unitat de Cultura Científica del CSIC a les Illes Balears organitza el concurs de dibuix, vídeo i relat 'La Mar de Ciencia', amb l'objectiu de mostrar la importància dels ecosistemes marins i els reptes científics als què ens enfrontem per conservar-los. El concurs està dirigit a estudiants de Primària i Secundària de totes les comunitats autònomes, i els treballs es poden presentar fins el 10 de març.


 
Presentació documental interactiu Ariadna, un recorregut interactiu per la literatura catalana del segle XX
Literatura - Agenda

Presentació i estrena al CESIRE del documental interatiu Ariadna, un recorregut interactiu per la literatura catalana del segle XX de Gemma Rodríguez i Laura Piaggio, coproduït per Gueparins i Piaggiodematei, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), la Societat General d'Autors (SGAE) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

 L'acte tindrà lloc el dimecres 9 de desembre, a la sala Àgora, a les 17.00 hores, al CESIRE (Avinguda Drassanes 10, Barcelona). 
Segona Jornada Literatura i Educació
Literatura - Agenda

El proper 28 de novembre de 2015, l'Associació de Mestres Rosa Sensat organitza la Segona Jornada Literatura i Educació.

Cada dia més, els àlbums, els còmics, les apps... es van fent presents a les escoles i als instituts, on esdevenen un recurs imprescindible per aprendre a llegir, per gaudir de la lectura i per assolir l’hàbit lector a qualsevol edat.


 
Jornada: Poesia i música a les aules amb Paco Ibáñez
Literatura - Agenda

El Servei Educatiu del Prat de Llobregat organitza una jornada d'experiènciès pedagògiques al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat.  Aquesta compta amb el suport del Departament d'Ensenyament, l'Ajuntament del Prat, la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i el CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport per a la Recerca i la Innovació Educativa).

La jornada es desenvoluparà en dos espais:

- la sala auditori on tindrà lloc l’experiència Poesia i música a les aules amb Paco Ibáñez.

- la sala d'actes on es realitzarà el taller Pares, mares i mestres: parlem i escoltem a càrrec de Josep Castillo (Universitat de Vic)


 
Projecte Llunàtics
Literatura - Agenda

Llunàtics és un projecte telemàtic pensat per treballar la poesia amb l'alumnat de tots els nivells d'infantil, primària i secundària.

Tot jugant amb la poesia els alumnes gaudeixen i coneixen el llenguatge poètic com una altra manera d'expressar sentiments, vivències, emocions, històries,...

A partir d'un recull de poesies sobre la lluna es proposen diferents activitats. Llunàtics facilita als alumnes diferents eines digital per realitzar-les. Poden utilitzar les eines digitals que coneixen o no; poden optar per fer-ho de manera manual i optar per escanejar-les o fotografiar-les, d'aquesta manera poder-les compartir amb altres escoles; també poden escollir les activitats que més els motivin.

( del 6 al 30 d'abril)