Projecte contes a l'esprint
Dinàmica de l’activitat i regles del joc de la primera fase: "Contes a l'esprint"
Projecte contes a l'esprint - Concurs Contes a l'esprint

Dinàmica de l’activitat i regles del joc

"Les experiències viscudes i l’observació d’aula ens diuen que escriure és una activitat individual, solitària i que demana temps."

Contes a l'Esprint és un projecte que requereix d'una escriptura col·lectiva, acompanyada i a contrarellotge, amb la creació de grups heterogenis per formar l’equip de joc.

El professorat dinamitzador reparteix a l’atzar uns objectes (un cofre, un globus, un mitjó...), de diferents colors, que contenen les instruccions de joc. L'objectiu és que els alumnes construeixin un relat col·lectiu en un temps concret, 2 h. 30 min.í que també creïn un objecte associat a la temàtica de la història que estiguin desenvolupant.

 
Segona edició (curs 2015-2016)
Projecte contes a l'esprint - Edicions anteriors

En la segona edició, curs 2015-2016, en el concurs Contes a l'Esprint:

En la primera fase, Escriu el teu conte, hi han participat els centres següents: 

Institut Mercè Rodoreda (Hospitalet de Llobregat), Institut Jaume Vicencs Vives (Girona), Institut Brugulat (Banyoles), Institut Carles Rahola (Girona), Institut Nou de Girona (Girona), Institut Montililvi (Girona), Escola Annexa Joan Puigbert (Girona), Escola Carme Auguet (Girona), La Salle (Girona), Escola Verd (Girona), Secció Institut Salvador Sunyer i Aimeric (Girona), Saint’s George School (Girona), Escola Dr. Masmitjà (Girona), Institut Jaume Balmes (Barcelona), Institut Baix a mar (Vilanova i la Geltrú), Institut Lluís Companys (Ripollet), Oak House School (Barcelona), Institut Moisès Broggi (Barcelona), Institut Puig de la Creu (Castellar del Vallès), Escola La Miranda (St Just Desvern), Institut Torredembarra (Torredembarra), Institut Sant Quirze del Vallès (Sant Quirze del Vallès), Escola Grèvol (Barcelona). Escola Pere Vergès (Badalona).

Contes Guanyadors Edició 2015-2016

En la segona fase, Explica i interpreta el teu conteels centres finalistes participants han estat:

Escola Annexa-Joan Puigbert (Girona),  Escola Dr Masmitjà (Girona),  Institut Baix a mar (Vilanova i la Geltrú),  Institut Jaume Balmes (Barcelona),  Institut Jaume Vicens Vives (Girona), Institut Moisès Broggi (Barcelona), Escola La Miranda (Sant Just Desvern),  Oak House School (Barcelona),  Escola Pere Vergès (Badalona).


 
Contes a l'esprint a Girona. Esprint de contes
Projecte contes a l'esprint - 4a edició (curs 2017-2018)

Esprint de Contes és la versió gironina d’una projecte nascut a Barcelona el curs 2015-16 amb el títol Contes a l’esprint i que es fa arreu del territori.  Després de la realització del concurs, els contes guanyadors es publiquen a la pàgina web del CESIRE juntament amb els contes finalistes de la resta del territori català.  A més a més, els equips guanyadors poden participar també en la segona fase, Escenes a l'esprint, concurs en què alumnes de diferents centres de Catalunya fan la teatralització del seu conte a l'esprint.

En la seva edició d'enguany, escoles i instituts han competit el mateix dia (7 de febrer de 2018), a les mateixes hores i amb les mateixes directrius. S'ha fet una gala d’entrega de premis al Teatre Municipal de Girona (9 de març de 2018) i ara opten a anar a la segona fase del concurs, que es farà el proper 17 de maig de 2018 a Barcelona, a la seu del CESIRE, en què es proposa convertir el text escrit fet en grup en una dramatització.

L’esprint de contes és un concurs que fomenta de manera lúdica la creativitat i la cooperació, i reconeix l’excel∙lència. Els alumnes treballen en equip per crear en un matí un conte i una obra plàstica que l’il∙lustri.

 
Dinàmica de l'activitat segona fase: "Escenes a l'esprint. Adaptem el nostre conte"
Projecte contes a l'esprint - Concurs Contes a l'esprint

En aquesta segona fase, en què l'atzar continua tenint un paper preponderant, concursen els grups finalistes dels diversos centres que han participat en la primera fase. Per fer-ho porten preparat el conte que han escrit per representar-lo davant d'un auditori; serà l'atzar qui facilitarà l'ordre d'intervenció dels participants i les frases i gestos que hauran d'incorporar a la seva representació.

Un jurat seleccionat és l'encarregat de valorar les diverses representacions i triar els grups guanyadors (un per a primer i segon d'ESO, i un altre per a tercer i quart d'ESO). Els aspectes que es tenen en compte a l'hora de fer-ho són la coherència del relat, la participació de tots els integrants del grup en la representació, la incorporació d'elements inesperats, la utilització de l'expressió corporal i el llenguatge no verbal, la creativitat, el domini de l'oralitat. la utilització d'atrezzo i vestuari així com l'ajustament al temps previst per a cada actuació. 
Segona edició Escenes a l'esprint (curs 2016-17) Adaptem el nostre conte
Projecte contes a l'esprint - Edicions anteriors

RODA DE REPRESENTACIONS 2017

Gaudiu veient les representacions dels alumnes del concurs "Escenes a l'esprint. Adaptem el nostre conte, que es va realitzar, el passat 22 de maig, al CESIRE. Després d'haver elaborat la seva proposta escència del seu relat i fer-ne un assaig, aquests són els productes finals.

Comença el teatre!

 
Concurs Escenes a l'esprint per a centres finalistes
Projecte contes a l'esprint - 4a edició (curs 2017-2018)

Tots els centres que heu participat en la 4a edició del Contes a al'esprint i volgueu participar en la 2a fase del concurs, Escenes a l'esprint,  ja us hi podeu inscriure a través del formulari que trobareu a continuació.

La data de realització del concurs Escenes a l'esprint es realitzarà el proper dijous 17 de maig a la seu del CESIRE (Avinguda Drassanes 10, Barcelona) durant tot el matí.

ANIMEU-VOS A PARTICIPAR, ESPRINTERS!


 
Segona edició Escenes a l'esprint (curs 2016-17) Adaptem el nostre conte
Projecte contes a l'esprint - Edicions anteriors

GUANYADORS CONCURS 2017

Premi categoria primer cicle d'ESO

Escola Garbí Pere Vergés Badalona
Premi categoria segon cicle d'ESO

Escola Garbí Pere Vergés Badalona

                        

Premi Jurat Popular

Escola Garbí Pere Vergés (Badalona)Accèssit -Institut Brugulat (Banyoles) 
Jornada Contes a l'esprint a l'intstitu Baix a mar
Projecte contes a l'esprint - 4a edició (curs 2017-2018)

L'institut Baix a mar de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) va realitzar, el dimecres passat, la jornada de Contes a l' Esprint a l' institut.  Va ser tot un èxit de participació i professors i alumnes van viuree un matí trepidant, divertit i creatiu.  Es va muntar  l' exposició dels objectes al centre. Aquí en teniu unes imatges per poder compartir l'experiència.

 

 
Segona edició Escenes a l'esprint (curs 2016-17) Adaptem el nostre conte
Projecte contes a l'esprint - Edicions anteriors

GUANYADORS DEL CONCURS "ESCENES A L'ESPRINT. ADAPTEM EL NOSTRE CONTE" 2017

Aquí teniu el vídeo en què es dona a conèixer la deliberació del jurat del concurs.

 
Materials
Projecte contes a l'esprint - 4a edició (curs 2017-2018)

ESPRINTERS, aquí teniu els materials del concurs:


  • Com començarem? Nosaltres et proporcionem el inicis.

Inicis 1r d'ESO

Inicis 2n d'ESO

Inicis 3r d'ESO

       Inicis 4t d'ESO  • On trobarem les instruccions de joc? Nosaltres te les proporcionem.

Instruccions 1r d'ESO

Instruccions 2n d'ESO

A 3r i 4t d'ESO, en canvi, no els donarem tota la informació al principi sinó que a poc a poc i amb compta-gotes els la farem saber. Així doncs, a més a més de les instruccions generals donarem unes instruccions sorpresa cada quart d'hora. D'aquesta manera el repte és major per a 2n cicle.

Instruccions 3r d'ESO

Instruccions 4t d'ESO

Instruccions sorpresa per a 3r i 4t 

  • Com distribuirem el temps per escriure el conte i crear l'objecte associat?

Temporització del concurs

 


  • Com valorarem els contes? Quin criteris seguirem per decidir els guanyadors?

Taula de valoració 1r i 2n d'ESO

Taula de valoració 3r i 4t d'ESO  • Altres materials:

       Emocions

       Gèneres

       Dau d'emocions

       Plantilla cofre
 
Segona edició (curs 2015-16) Compartim experiències de la primera fase
Projecte contes a l'esprint - Edicions anteriors

 

 
<< Inici < Previ 1 2 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL