CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

RSS

feed-image RSS
Cub soma dissenyat amb Tinkercad (Impressió 3D i matemàtiques - Proposta 1 - Octubre 2017)

El Soma és un trencaclosques inventat per Piet Hein al 1936 i popularitzat per Martin Gardner a l’any 1958. Al llibre Rosquillas anudadas, publicat en castellà al 1987, li dedica part del capítol Policubs.

Té set peces (sis tetracubs i un tricub) que sumen 27 cubets unitat i que permeten, entre d’altres figures, construir un cub de 3x3x3 de 240 formes diferents, sense tenir en compte rotacions i simetries, tal com va demostrar John Conway.

És un trencaclosques fàcil de dissenyar amb un programa com Tinkercad i ideal per iniciar-se en el disseny 3D.

AddThis Social Bookmark Button
 
Curs: Didàctica de les Matemàtiques des d'una perspectiva STEM

S'ha obert la inscripció al curs de formació de 30 hores Didàctica de les Matemàtiques des d'una perspectiva STEM dintre del pla STEM.cat. Aquesta formació s'oferirà a tots els serveis territorials durant el curs 2017-18. En una primera s'ofereixen cinc cursos a diferents territoris i en una segona fase als que faltin. Us enllacem els formularis d'inscripció dels cursos oberts en l'actualitat.

AddThis Social Bookmark Button
 
Anem a... Fer una mirada matemàtica per Girona
Us proposem una passejada diferent: un itinerari matemàtic, de dues hores, pel barri vell de Girona. Ens aturarem per veure elements tan quotidians com la Catedral, ponts, arcs d’entrades a patis, etc. amb una mirada diferent. Veurem geometria, parlarem de mesures i d’història, ens plantejarem algun problema, i ens aturarem a racons que tenen més a oferir-nos del que sembla a primera vista. 
 • Dia i hora: Dissabte 11 de novembre a les 10h
 • Lloc de trobada: Plaça del Vi, davant l’Ajuntament 
 • A càrrec de: Associació d’Ensenyants de Matemàtiques de les comarques Gironines (ADEMGI)
 • Inscripcions: Cal fer reserva de plaça trucant a La Caseta (972 221 866) o bé enviar un correu electrònic ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la ).
 • Més informació

AddThis Social Bookmark Button
 
Dia de Martin Gardner a Cornellà (MMACA)

El proper diumenge 29 d'octubre, de 10 h a 14 h, i al Parc de Can Mercader de Cornellà el MMACA (Museu de Matemàtiques de Catalunya) ens convoca a commemorar el dia de Martin Gardner tot experimentant matemàtiques a l'aire lliure. Una bona oportunitat per fer matemàtiqus en família.

AddThis Social Bookmark Button
 
XX Jornada d'ABEAM

Vintena Jornada Didàctica d'ABEAM (Associació de Barcelona per a l'Estudi i l'Aprenentatge de les Matemàtiques). El lema de la jornada és Emocionar per aprendre i ensenyar matemàtiques. En el programa hi trobarem ponències, tallers i propostes per a educació infantil, primària i secundària.

AddThis Social Bookmark Button
 
6è concurs de dibuixos matemàtics de l'ABEAM

Amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament de les competències matemàtiques, de fomentar la creativitat matemàtica i el gust per a ella, així com generar un conjunt de recursos matemàtics per a l’aula, ABEAM (Associació de Barcelona per a l'ensenyament i l'aprenentatge de les matemàtiques)   convoca el seu 6è Concurs de Dibuixos Matemàtics, adreçat als alumnes. La inscripció es podrà fer entre el 8 de gener i el 28 de febrer de 2018. 

AddThis Social Bookmark Button
 
Calendari matemàtic 2017-18 (Societat d'Educació Matemàtica Al-Khwarizmi)

Un any més la Societat d'Educació Matemàtica Al-Khwarizmi del País Valencià ens ofereix el seu calendari amb una proposta matemàtica per a cada dia de l'any i que podem descarregar, des del seu web, mes a mes o de forma completa en pdf.

AddThis Social Bookmark Button
 
Preanunci dels Concursos de problemes 2017-2018 de la SCM

La Societat Catalana de Matemàtiques ha fet el preanunci dels concursos de problemes previstos pel curs 2017-2018: Olimpíada, Cangur, Problemes a l'esprint., Copa Cangur, Marató de problemes... Des de la mateixaa pàgina, o des de la pàgina principal de cangur.org, oportunament, es pot accedir accedir a tota la informació de cada concurs.

AddThis Social Bookmark Button
 
Contrarellotge matemàtica!

Contrarellotge matemàtica és un projecte impulsat per Víctor López. Periòdicament es proposa un "problema del mes" i, al llarg del curs, es convoquen  nou contrarellotges pels nivells de 2n d'ESO, 4t d'ESO i 2n de Batxillerat. Les primeres del 2017 estan convicades pel mes d'octubre. Els problemes que es proposen en aquestes contrarellotges tenen un estil que recorda molt als problemes del Cangur. Hi trobareu també un concurs de prova per poder veure el funcionament.

AddThis Social Bookmark Button
 
Cursos de l'ICE de la UAB

En l'oferta formativa de l'ICE de la UAB trobem un parell de cursos que poden ser del vostre interès sobre ensenyament de les matemàtiques a l'educació secundària i de programació amb Scratch a primària i secundària.

AddThis Social Bookmark Button
 
Bojos per les matemàtiques

Bojos per les matemàtiques és un curs d'un any de durada dirigit als estudiants del primer any de batxillerat de la modalitat de Ciències i Tecnologia amb especial interès i talent per les matemàtiques.L’objectiu bàsic d’aquest projecte és fomentar la vocació científica d’aquests joves i en especial el seu entusiasme per les matemàtiques. El curs consta de 22 sessions, en dissabtes al matí (10:00-14:00), del 13 de gener al 24 de novembre de l’any natural 2018. El curs està coorganitzat per la Fundació Catalunya La Pedrera, la FEEMCAT i la SCM. Les inscripcions es poden realitzarfins el 23 d'octubre de 2017.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Oberta la inscripció al vídeoMAT 2018

Ja s'ha obert la inscripció al vídeoMAT 2018. Us podeu inscriure fins el 5 de març de 2018. El vídeoMAT és un projecte en el qual els i les alumnes creen vídeos on es responen preguntes que posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn.


AddThis Social Bookmark Button
 
Curs: "Activitats amb materials i TIC a l’aula de matemàtiques"

Activitat otganitzada per l'ICE Josep Pallach de la UdG dirigida a professorat de matemàtiques d’educació primària i secundària. La finalitat d’aquest curs és proporcionar i compartir amb tot el professorat de matemàtiques, activitats d’aula, eines i recursos per treballar les matemàtiques de forma més competencial i vivencial. Te un caràcter totalment pràctic i reflexiu.

 • Dates: del 8 de novembre de 2017 al 14 de març de 2018 (40 hores)
 • Horari: de 17.30 a 20 h
 • Lloc: ICE Josep Pallach, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona Edifici Jaume Casademont
 • Més informació i inscripció (fins el 5-11-17)
AddThis Social Bookmark Button
 
Inscripció als tallers "Anem x + matemàtiques"

La FEEMCAT (Federació d’Entitats per l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya) ofereix, com els darrers cursos, els tallers d’Anem x + Matemàtiques adreçats a l’alumnat de 4t de l’ESO, amb una certa destresa i gust per les matemàtiques, i més en concret per la resolució de problemes, que es realitzaran en sessions de 3 hores els dissabtes al matí o una tarda a la setmana. La participació es totalment voluntària i no implica cap cost per a l’alumnat.

Els tallers s'organitzen en cadascun dels àmbits d’actuació de les associacions de Feemcat: ADEMGI, APaMMs i ABEAM, APMCM i Lleimat. Ja estan obertes les inscripccions d'algunes de les associacions.

AddThis Social Bookmark Button
 
Xerrades-taller a la FME-UPC

Cinc xerrades-taller a les aules de l'Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC adreçades a alumnat de secundària:

 • Com mesuraven distàncies astronòmiques abans de Crist? (A càrrec de maria Rosa Massa) 26 d'octubre de 2017 i 22 de febrer de 2018 de 10.30 a 12 h
 • Des de quan es resolen equacions de segon grau? (A càrrec de maria Rosa Massa)  22 de desembre de 2017  i 15 de març de 2018 de 10.30 a 12 h
 • L’estadística és alguna cosa més que “les estadístiques”?  (A càrrec de Sara Fontdecava)  19 d'octubre i 16 de novembre de 2017 i 7 de març de 2018 (De 9:30 a 13:00)
 • Hi ha equacions que no es poden resoldre sense ordinadors? (A càrrec de Jaume Soler) 8 d'octubre de 2017 i 15 de febrer de 2018, de 10 a 13.30 h
 • Podem saber si un asteroide xocarà amb la terra? (A càrrec de jaume Soler) 15 de novembre de 2017 i 22 de març de 2018, de 10 a 13.30 h

AddThis Social Bookmark Button
 
Curs: "La resolució de problemes a l’aula de matemàtiques: recursos per al treball i l'avaluació"

Curs de 9 hores coorganitzat per l'ICE de la UPC i ABEAM adreçat a professorat de secundària on es presentaran propostes concretes per a l’aula de matemàtiques perquè, a partir de la resolució de problemes, el professorat pugui treballar diferents continguts curriculars de manera competencial a l’aula de matemàtiques. A més, es mostraran produccions dels alumnes per exemplificar els diferents nivells competencials que es poden assolir en la resolució de les tasques proposades i l'avaluació mitjançant rúbriques.

 • Dies: 25 d'octubre, 8 i 15 de novembre de 17.00 a 20.00
 • Lloc: Facultat de Matemàtiques i estadística de la UPC. C. Pau Gargallo, 5 08028 Barcelona Aula S05
 • Més informació i inscripció


AddThis Social Bookmark Button
 
VII Jornades La Cultura Matemàtica de les Persones

En aquestes jornades, es proposa pensar en les relacions que es donen entre tres qüestions que considerem claus pel seu paper en l’emergència del sentit global del món de la vida de l’aula i de l’escola: benestar, cultura i llibertat. Se'ns convida a compartir reflexions sobre la naturalesa didàctica d’unes vides d’aula que haurien de generar benestar acollint totes les persones, que haurien d’enriquir la conversa cultural impulsant l’emoció del grup que conviu comprenent i explicant el món i que, finalment, haurien d’obrir el pas a la llibertat que entenem com un bé personal però també col·lectiu.

 • Dates: Divendres 20 i dissabte 21 d'octubre de 2017
 • Lloc: Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna - URL. Carrer Císter, 34 de Barcelona

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 15