CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

RSS

feed-image RSS
World Tessellation Day

Per twitter s’ha començat a moure la idea de celebrar un #WorldTessellationDay, justament coincidint amb el naixement de MC Escher: 17 de juny, aquest divendres. De moment, a facebook han obert una pàgina. Des de les associacions  de mestres i professorat de matemàtiques de Catalunya i les Illes ens proposen de compartir idees relacionades amb les tessel·les: Imatges d’enrajolats que tenim al nostre voltant, activitats fetes a l’aula amb mosaics i tessel·les… Us animem a participar a través del Facebook i twitter. Si continueu llegint trobareu alguns enllaços per treballar diferentes tipus de tessel·lacions.

AddThis Social Bookmark Button
 
Jornada NanoEduca: formació i presentació d’activitats pel curs 16-17

La sessió s’enmarca en el programa NanoEduca i es proposa una formació per a docents de secundària, principalment de les àrees de ciències, tecnologia i matemàtiques. La formació tindrà una primera part d’introducció a la nanotecnologia i als productes nano i com aquests conceptes es poden incorporar al currículum docent i es complementarà amb una descripció de l’oferta formativa i divulgativa dins del programa NanoEduca prevista pel curs 2016/2017.

 • Data i horari: dimecres 6 juliol 2016 (10 – 13 h) 
 • Destinataris: professorat d’ensenyament secundari, principalment de les àrees de ciències, tecnologia i matemàtiques.
 • Lloc: CESIRE – Av. Drassanes, 10 08001 Barcelona

AddThis Social Bookmark Button
 
Soñadores
 • Autors: Edmund Baudoin i Cédric Villani
 • Editorial: Astiberri (ISBN 978-84-16251-58-2)

Soñadores és una novel·la gràfica que parla de quatre científics cabdals durant l’època de la 2a Guerra Mundial: Werner Heisenberg, pioner en la investigació de la bomba atòmica, Alan Turing, que va aconseguir desxifrar el codi Enigma del règim nazi, Leo Szilard, que va entendre abans que ningú la reacció nuclear en cadena, i Hugh Dowding, un militar la reflexió estratègica va ser decisiva a la batalla d'Anglaterra. Els autors, francesos tots dos, són Edmon Baudoin, important autor de còmics, i Cédric Villani, matemàtic guanyador de la Medalla Fields a l’any 2010.

AddThis Social Bookmark Button
 
Temps de M4T3M4TIQU3S (Manresa)

Del 2 al 17 de juny s'organitza el Temps de M4T3M4TIQU3S a la Biblioteca Ateneu les Bases de Manresa. Un conjunt d'activitats com ara una sessió oberta del club de lectura al voltant de La fórmula més estimada pel professor i El curiós incident del gos a mitjanit, cúpules de Leonardo i una petita exposició del MMACA, un taller de criptografia, una xerrada sobre la història del calendari i un exposició de fotografia matemàtica (aquesta oberta fins el 30 de juny). La xerrada pertany al cicle Matemàtiques per a tothom coorganitzada pel C2EM.

AddThis Social Bookmark Button
 
Inteligencia matemática

Un llibre de divulgació matemàtica escrit per Eduardo Sáenz de Cabezón, conegut epls seus monòlegs humorístics com el que li va fer guanyar el Famelab 2013 (Un teorema es para siempre). En l'actualitat també té un canal de petits vídeos divulgatius anomenat Derivando.

AddThis Social Bookmark Button
 
Premis vídeoMAT 2016

Divendres 20 de maig es va realitzar a la sala Prat de la Riba de 'IEC l'acte de lliurament de premis de la quarta edició del vídeoMAT. Vam poder comptar amb l'assistència "real" o "virtual" (per vídeo) de tots els premiats d'enguany. Us animem a veure el vídeos premiat visitant el web del vídeoMAT.

Premi especial d'Infantil i Primària

Quina quantitat de sucre porten els nostres berenars? CEIP NORAI (Port d’Alcúdia, Mallorca)

AddThis Social Bookmark Button
 
Este No es un libro de mates
 • Autora: Anna Weltman
 • Editorial: Blume (ISBN 978-84-9801-850-9)

Un llibre que ens proposar "dibuixar" matemàtiques: patrons, simetries, cercles, anamorfismes, mosaics, triangls, bucles... Un petit pont entre art i matemàtiques.

AddThis Social Bookmark Button
 
From numbers to narratives. Matemáticas de la vida cotidiana, escritos de divulgación científica, pedagogía y más

Curs de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo que es realitzarà a Santander (Península de la Magdalena) del 27 de juny a l'1 de juliol. El curs estarà dirigit per John Allen Paulos. «Les meves conferències a Santander abordaran temes variats. Discutirem les aplicacions no estàndards de matemàtiques elementals, tant a la vida quotidiana com a qüestions de política pública. Moltes dels exemples estan recollits dels meus llibres, columnes i fins i tot tweets, i es suggeriran conclusions provisionals generals. S'abordaran també qüestions pedagògiques, així com l'estès desgrat general cap a les matemàtiques i els conceptes erronis sobre elles»

John Allen Paulos

AddThis Social Bookmark Button
 
Números increibles
 • Autor: Ian Stewart
 • Editorial: Crítica - Col·lecció Drakontos

Imaginem un nombre tan llarg que, si l'escrivíssim, ocuparia tot l'univers. Aquí el trobarem al costat de tot tipus de nombres -reals, imaginaris, racionals, irracionals, positius, negatius, simples i complexos-. Ian Stewart explora les sorprenents propietats de nombres que van del zero a l'infinit, ens ensenya com han canviat al llarg de la història, ens guia en el descobriment dels codis matemàtics, els sudoku, el cub de Rubik, l'escala musical i com un tipus d'infinit pot ser més gran que un altre. Així mateix, descobreix que vivim en un espai en onze dimensions.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Matemàtiques per a Sant Jordi 2016
Cíclicament Sant Jordi torna. Unes vegades 365 dies després de l'anterior. D'altres 366. I sempre ens agrada! I com a part d'aquest cicle tornen les nostres recomanacions de llibres matemàtics.

 
"Volava per l'espai
de pressa de pressa
i tot d'una
es va topar amb un drac
que tenia quatre costats iguals
i quatre angles:
era un quadrac..."
 
Fragment de Batalla espacial de Roberto Piumini
AddThis Social Bookmark Button
 
Màster en innovació de la didàctica de les matemàtiques

La Universitat de Vic organitza un màster per aprofundir en el coneixement de la didàctica de les Matemàtiques (entre altres àrees), aplicable a les etapes d'Educació Infantil i Primària (3-12 anys). La realització del Màster ha de permetre l'adquisició de les competències necessàries per liderar, desenvolupar i avaluar projectes de centre que tinguin com a horitzó la innovació i la millora de l'acció educativa en aquestes àrees curriculars.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Fútbol y matemáticas
 • Autor: David Sumpter
 • Editorial: Ariel

Esquadra, paràbola, triangulació. De què estem parlant? La majoria diran que de futbol però també de matemàtiques. Podem aprendre estadística, geometria, probabilitat... Els models matemàtics ens podran ajudar a entendre com funciona la cooperació sobre la gespa o, gràcies als càntics de la grada, saber quina és la clau d'un fenomen tan en voga com el contagi social o, en termes més actuals, la viralización. Les matemàtiques han tingut i tenen una importància crucial en el desenvolupament del joc. Una de les majors revolucions futbolístiques dels últims anys va ser la introducció dels tres punts per a l'equip guanyador com a mecanisme d'incentiu per afavorir el futbol d'atac. I res millor per entendre els models probabilístics que fer-ho a partir dels milions de microapuestas que es realitzen al llarg de cada minut d'un partit sobre els assumptes més desgavellats.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Màster Oficial - Recerca en Educació (UAB)

El Màster de Recerca en Educació de la UAB pretén capacitar professionals que, des de la investigació, puguin donar resposta a demandes socials, acadèmiques i professionals relacionades amb l'educació. El màster de Recerca en Educació contempla 8 especialitats, entre elles, la d'educació matemàtica. El període de preinscripció acaba el 9 d'octubre de 2016.

AddThis Social Bookmark Button
 
Casals d'estiu del MMACA

El MMACA organitza un casal d'estiu per a nens i nenes entre 6 i 12 anys amb un munt d'activitats per jugar i divertir-te a travès de jocs, tallers i materials que et faran gaudir d'unes bones vacances d'estiu. A l'entorn de l'exposició de Can Mercader, es descobriran les Matemàtiques que hi ha amagades al parc, es faran tallers amb diferents materials, es jugarà amb els millors jocs de taula, i amb els mòduls gegants.

 • Dates: de dilluns a divendres en quatre torns, un per setmana des del 27 de juny al 22 de juliol

AddThis Social Bookmark Button
 
ABEAM famílies

L'Associació de Barcelona per l'Estudi i l'Aprenentatge de les Matemàtiques (ABEAM) ha tingut una nova iniciativa: engegar un butlletí periòdic adreçat directament a les famílies. Segons s'explica al primer butlletí "En aquests moments, creiem que ens faltava contactar directament amb les famílies i ens ha semblat que oferir-vos un butlletí periòdic, específic per vosaltres, amb totes les informacions referents a activitats, concursos i propostes matemàtiques per als vostres fills us podria ser d'interès. És per això que encetem aquesta nova proposta amb aquest butlletí i esperem que pugui ser molt profitosa per totes
les parts."

AddThis Social Bookmark Button
 
El hombre que conocía el infinito

El 13 de maig s'estrena al nostre país la pel·lícula El hombre que conocía el infinito sobre la vida del matemàtic Srinivasa Ramanujan i la seva relació, a Cambridge, amb el també matemàtic G.H. Hardy. Podeu trobar algunes propostes de traball a l'aula sobre Ramanujan en aquest enllaç.

AddThis Social Bookmark Button
 
Explorium: colònies científiques d'estiu

Per a nois i noies entre de 3r  a 6è de Primària colònies científiques. I pels de 1r a 4t d?ESO campament científic. Del 3 al 10 de juliol i del 4 a l'11 de setembre. Activitats lúdiques científiques, relacionades amb les matemàtiques, la robòtica, la biologia, la química, la física, la tecnologia… en un entorn immillorable envoltats de Natura.

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 12