CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

RSS

feed-image RSS
Curs d’educador en experiències matemàtiques en el marc del Museu de Matemàtiques de Catalunya

El MMACA organitza un curs de 40 hores amb l'objectiu de contribuir a la formació d’educadors en experiències matemàtiques que puguin desenvolupar la seva tasca en el marc del Museu de Matemàtiques de Catalunya i també el les diferents etapes de l’educació formal. Pels mestres amb identificació XTEC el curs tindrà reconeixement com a activitat de formació.

 • Dates: del 13 de juny al 30 de juny
 • Lloc: Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA). Ctra, de l'Hospitalet, s/n (Palau Mercader) (Cornellà de Llobregat)
 • Inscripció: fins el 13 de juny (activitat REC0010657) Formulari portal XTEC
AddThis Social Bookmark Button
 
Premis vídeoMAT 2016

Divendres 20 de maig es va realitzar a la sala Prat de la Riba de 'IEC l'acte de lliurament de premis de la quarta edició del vídeoMAT. Vam poder comptar amb l'assistència "real" o "virtual" (per vídeo) de tots els premiats d'enguany. Us animem a veure el vídeos premiat visitant el web del vídeoMAT.

Premi especial d'Infantil i Primària

Quina quantitat de sucre porten els nostres berenars? CEIP NORAI (Port d’Alcúdia, Mallorca)

AddThis Social Bookmark Button
 
Casals d'estiu del MMACA

El MMACA organitza un casal d'estiu per a nens i nenes entre 6 i 12 anys amb un munt d'activitats per jugar i divertir-te a travès de jocs, tallers i materials que et faran gaudir d'unes bones vacances d'estiu. A l'entorn de l'exposició de Can Mercader, es descobriran les Matemàtiques que hi ha amagades al parc, es faran tallers amb diferents materials, es jugarà amb els millors jocs de taula, i amb els mòduls gegants.

 • Dates: de dilluns a divendres en quatre torns, un per setmana des del 27 de juny al 22 de juliol

AddThis Social Bookmark Button
 
Convocatòria Projecte Estalmat (2016-2018)

La FEEMCAT (Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya), la SCM (Societat Catalana de Matemàtiques), i la Real Academia de Ciencias anuncien la convocatòria per a l’admissió en el projecte ESTALMAT a Catalunya (Detecció i estímul del talent precoç en Matemàtiques).

 • Objectiu del projecte: fomentar l’afició i habilitat especial en Matemàtiques de nois i noies que viuen a Catalunya i amb data de naixement l’any 2003 o l’any 2004.
 • Activitats: Tots els dissabtes del període lectiu dels cursos 2016-2017 i 2017-2018, de 10 h a 13 h a la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) de la UPC, a Barcelona. Aquestes activitats seran gratuïtes per als nois i noies seleccionats, els pares o tutors del quals s’hauran de comprometre a portar-los i recollir-los a les hores esmentades.
 • Termini d'inscripció: des del 2 de maig fins el 2 de juny de 20165
AddThis Social Bookmark Button
 
From numbers to narratives. Matemáticas de la vida cotidiana, escritos de divulgación científica, pedagogía y más

Curs de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo que es realitzarà a Santander (Península de la Magdalena) del 27 de juny a l'1 de juliol. El curs estarà dirigit per John Allen Paulos. «Les meves conferències a Santander abordaran temes variats. Discutirem les aplicacions no estàndards de matemàtiques elementals, tant a la vida quotidiana com a qüestions de política pública. Moltes dels exemples estan recollits dels meus llibres, columnes i fins i tot tweets, i es suggeriran conclusions provisionals generals. S'abordaran també qüestions pedagògiques, així com l'estès desgrat general cap a les matemàtiques i els conceptes erronis sobre elles»

John Allen Paulos

AddThis Social Bookmark Button
 
Cicle de conferències: "Matemàtiques per a tohom"

En el marc del C2EM i amb la intenció de fer una petita campanya de divulgació matemàtica, s'ha organitzat un cicle de deu conferències amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. El cicle consta de deu conferències, amb temes i conferenciants molt diversos, que es realitzaran a diferents biblioteques.

 

 • Podeu veure el programa complet si continueu llegint
AddThis Social Bookmark Button
 
Explorium: colònies científiques d'estiu

Per a nois i noies entre de 3r  a 6è de Primària colònies científiques. I pels de 1r a 4t d?ESO campament científic. Del 3 al 10 de juliol i del 4 a l'11 de setembre. Activitats lúdiques científiques, relacionades amb les matemàtiques, la robòtica, la biologia, la química, la física, la tecnologia… en un entorn immillorable envoltats de Natura.

AddThis Social Bookmark Button
 
Matemàtiques per a Sant Jordi 2016
Cíclicament Sant Jordi torna. Unes vegades 365 dies després de l'anterior. D'altres 366. I sempre ens agrada! I com a part d'aquest cicle tornen les nostres recomanacions de llibres matemàtics.

 
"Volava per l'espai
de pressa de pressa
i tot d'una
es va topar amb un drac
que tenia quatre costats iguals
i quatre angles:
era un quadrac..."
 
Fragment de Batalla espacial de Roberto Piumini
AddThis Social Bookmark Button
 
Guies de lectura sobre matemàtiques de les Biblioteques de la Diputació de Barcelona

Des del CESIRE de l'ambit de matemàtiques (CREAMAT) hem col·laborat amb la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona per publicar dues guies de lectura, una per adults i una altra d'infantil i juvenil, amb la intenció recomanar novel·les, contes matemàtics i llibres divulgatius triats entre els que disposen al catàleg les biblioteques que en depenen d'aquesta Diputació. Aquesta col·laboració s'enmarca en els objectius del C2EM "Construir matemàtiques. Compartir per aprendre"

AddThis Social Bookmark Button
 
Lilavati. Matemática en verso dels siglo XII
 • Autor: Baskhara Achãrya (versió adaptada i ampliada per Ángel Requena i Jesús Malia)
 • Editorial: RSME i SM

Bhaskara va ser un gran poeta i matemàtic nascut a 1114 a l'Índia. El seu llibre Lilavati és un manual complet de matemàtica bàsica i mitjana que abasta aritmètica, àlgebra, combinatòria, geometria i trigonometria. Lilavati es pot classificar entre els manuals de divulgació que utilitzen com a forma el diàleg. Un pare es dirigeix amb tendresa a la seva filla Lilavati per desentrañarle els secrets de la matemàtica a través d'exercicis en vers, plens de evocadores imatges.

AddThis Social Bookmark Button
 
Este No es un libro de mates
 • Autora: Anna Weltman
 • Editorial: Blume (ISBN 978-84-9801-850-9)

Un llibre que ens proposar "dibuixar" matemàtiques: patrons, simetries, cercles, anamorfismes, mosaics, triangls, bucles... Un petit pont entre art i matemàtiques.

AddThis Social Bookmark Button
 
ABEAM famílies

L'Associació de Barcelona per l'Estudi i l'Aprenentatge de les Matemàtiques (ABEAM) ha tingut una nova iniciativa: engegar un butlletí periòdic adreçat directament a les famílies. Segons s'explica al primer butlletí "En aquests moments, creiem que ens faltava contactar directament amb les famílies i ens ha semblat que oferir-vos un butlletí periòdic, específic per vosaltres, amb totes les informacions referents a activitats, concursos i propostes matemàtiques per als vostres fills us podria ser d'interès. És per això que encetem aquesta nova proposta amb aquest butlletí i esperem que pugui ser molt profitosa per totes
les parts."

AddThis Social Bookmark Button
 
El hombre que conocía el infinito

El 13 de maig s'estrena al nostre país la pel·lícula El hombre que conocía el infinito sobre la vida del matemàtic Srinivasa Ramanujan i la seva relació, a Cambridge, amb el també matemàtic G.H. Hardy. Podeu trobar algunes propostes de traball a l'aula sobre Ramanujan en aquest enllaç.

AddThis Social Bookmark Button
 
Números increibles
 • Autor: Ian Stewart
 • Editorial: Crítica - Col·lecció Drakontos

Imaginem un nombre tan llarg que, si l'escrivíssim, ocuparia tot l'univers. Aquí el trobarem al costat de tot tipus de nombres -reals, imaginaris, racionals, irracionals, positius, negatius, simples i complexos-. Ian Stewart explora les sorprenents propietats de nombres que van del zero a l'infinit, ens ensenya com han canviat al llarg de la història, ens guia en el descobriment dels codis matemàtics, els sudoku, el cub de Rubik, l'escala musical i com un tipus d'infinit pot ser més gran que un altre. Així mateix, descobreix que vivim en un espai en onze dimensions.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Oberta la inscripció al C2EM

S'ha obert la inscripció al C2EM. Fins al 31 de maig us podeu inscriure amb preu reduït i de l'1 al 15 de juny amb la quota normal. Hi ha sessions específiques per a l'etapa 0-3 el matí del 12 de juliol. També s'ha publicat el primer esborrany de programa,


AddThis Social Bookmark Button
 
Premi "Matemàtiques i societat - 2016" al Concurs de Fotografia Matemàtica d'ABEAM

Des del CESIRE-CREAMAT volem felicitar a l'organització del Concurs de Fotografia Matemàtica d'ABEAM que ha estat reconeguda, per la seva feina durant 17 edicions, amb el Premi Matemàtiques i Societat 2016 que anualment atorga la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer. Una bona excusa perquè visiteu una vegada més, i si no la coneixieu per primera vegada, el web Fotografia Matemàtica i el seu banc de recursos. El lliurament del premi serà el proper dijous 21 d'abril a l'Institu d'Estudis Catalans.


AddThis Social Bookmark Button
 
Orisangakus. Desafíos matemáticos con papiroflexia
 • Autor: María Belén Garrido Garrido
 • Editorial: RSME i SM

Un llibre amb quaranta activitats basades en la papiroflèxia (origami en japonès). Ens proporciona una infinitat d'exemples motivadors i un mètode que ens permet explorar relacions geomètriques d'una forma amena.

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 12