CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

RSS

feed-image RSS
XV Jornada d'educació matemàtica d’APaMMs

La quinzena jornada d'educació matemàtica organitzada pel grup APaMMs (Associació de professors i mestres de matemàtiques) porta per títol Materials i avaluació. La jornada tindrà dues parts. A la primera hi haurà una conferència Què saben de matemàtiques? Cóm esbrinar-ho? (a càrrec de Carme Burgués Flamarich) i una presentació de la Comissió seguiment de les conclusions C2EM (a càrrec de Francesc Massich i Cecília Calvo). A la segona es faran tallers pràctics per a educació infantil, primària i secundària.

 • Data: Dissabte 3 de març de 2018
 • Horari: de 9:15 a 14:00
 • Lloc: Parc TecnoCampus Mataró-Maresme (Carrer d'Ernest Lluch, 32, 08302 Mataró)
   
 
AddThis Social Bookmark Button
 
Jornada anual de Perímetre i ADEMGI

Jornada de docència de la Matemàtica. Parlem i compartim. Organitzada pel grup Perímetre i  ADEMGI (Associació d’Ensenyants de Matemàtiques de les Comarques Gironines), amb la col·laboració del Departament d'Informàtica i Matemàtica Aplicada de la UdG

 • Dia: dissabte 17 de Març 2018
 • Horari: de 9.00 a 19.00
 • Lloc: Facultat de Ciències, Campus Montilivi (UdG).(Carrel Maria Aurèlia Campmany, 69, 17003 Girona) mapa

  
 
AddThis Social Bookmark Button
 
Cómo contar hasta infinito
 • Autor: Marcus du Sautoy
 • Editorial: Blackie books (ISBN 978-84-17059-58-3)

Un nou i petit llibre (69 pàgines) del matemàtic i divulgador Marcus du Sautoy. "Anem a comptar fins a infinit. Comences per l'un i a partir d'aquí és fàcil. Això sí, hi ha un problema: et portarà força temps, sobretot cap al final. La teva vida, finita, s'esgotarà i no podràs seguir comptant. Perquè, ¿acaba alguna vegada l'infinit? Algú ha arribat? Com ficaries un autobús d'infinits passatgers en un hotel d'habitacions infinites? ¿I si els passatgers fossin nombres parells? I si fossin nombres primers? Per això, precisament, val la pena pensar en l'infinit: val la pena somiar amb tot el que passa més enllà de la nostra curta existència."

AddThis Social Bookmark Button
 
Tangram. Contes i geometria

El programa Una mà de contes de TVC ha publicat cinc contes explicats amb les figures del tangram. Si treballem a l'aula el tangram xinès per càlcul d'àrees, fraccions pot ser un bon complement plantejar altres activitats a partir d'aquests contes: El somni de la papallona, El tresor de Keiken, El dibuix del rei, Si no hi ha feina no hi ha menjar i El terrissaire enamorat.

AddThis Social Bookmark Button
 
Planter de Sondeigs i Experiments

Aquest concurs, que la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC convoca anualment, conjuntament amb la Facultat d'Economia i Empresa de la UB i la Facultat de Ciències de la UAB, està adreçat a estudiants d'ESO i Batxillerat i té com a objectiu principal despertar en els estudiants la curiositat per l'estadística com a eina fonamental en la recerca, tant en ciències experimentals com a en ciències socials. El 23 de març de 2018 finalitza la inscripció. La data límit de lliurament del treball definitiu serà el 4 de maig de 2018.


AddThis Social Bookmark Button
 
Dissabtes de les matemàtiques UAB

Mitjançant aquestes activitats el Departament de Matemàtiques de la UAB vol mostrar quina és la presència de les matemàtiques en el món actual i compartir la passió per aquesta ciència.
 


Dates: 3 i 10 de març, 7 i 14 d'abril de 2018
 
AddThis Social Bookmark Button
 
Exposició virtual: "Matemàtics catalans: Pere Puig Adam"

Organitzada pel CRAI de la UB tenim aquesta exposició virtual sobre la figura de Pere Puig Adam, un dels matemàtics més influents en la didàctica d'aquesta matèria tant al nostre país com internacionalment. Trobarem apunts sobre la seva biografia, el seu famós Decàleg de la didàctica matemàtica mitjana, i un llistat molt exhaustiu de la seva blibliografia i la relacionada amb el seu treball. Una oportunitat per descobrir-lo per aquells que no el coneixen prou i per revisitar-lo aquells que ja saben d'ell.

AddThis Social Bookmark Button
 
6è concurs de dibuixos matemàtics de l'ABEAM

Amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament de les competències matemàtiques, de fomentar la creativitat matemàtica i el gust per a ella, així com generar un conjunt de recursos matemàtics per a l’aula, ABEAM (Associació de Barcelona per a l'ensenyament i l'aprenentatge de les matemàtiques)   convoca el seu 6è Concurs de Dibuixos Matemàtics, adreçat als alumnes. La inscripció es podrà fer entre el 8 de gener i el 28 de febrer de 2018. 

AddThis Social Bookmark Button
 
Quadrats geomàgics (Impressió 3D i matemàtiques - Proposta 4 - Novembre 2017)
Un quadrat màgic és un caseller de nxn en el que la suma de cada columna, de cada fila i de les dues diagonals és constant. El més clàssic és el de 3x3 amb els nombres de l’1 al 9 i suma constant (o constant màgica) 15. També és molt conegut el quadrat màgic d’ordre 4  que apareix al gravat Melanconia (1514) d’Albrecht Dürer amb els nombres de l’1 al 16 i suma constant 34. Una variant o reestructuració d’aquest el podeu veure a la Façana de la Passió de la Sagrada Familia, realitzat per l’escultor Josep Maria Subirachs, amb suma constant 33.
 
 
En un quadrat geomàgic s’incorpora un factor geomètric. Les peces que situem a les caselles poden conformar una mateixa figura agrupant-les per files, columnes o diagonals. Aquesta nova proposta us convidar a indagar en aquest camp i  a construir i imprimir els vostres propis quadrats geomàgics.
 
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 
Las matemáticas vigilan tu salud
 • Autoria: Clara Grima i Enrique Fernández Borja
 • Editorial: Next-Door (ISBN 978-84-946669-6-4)

Les matemàtiques són una poderosa eina que permet entendre com es propaga una malaltia i com podem posar-li fre. Els seus models ens condueixen a conclusions indiscutibles i objectives sobre el desenvolupament de les malalties infeccioses i de la importància de la vacunació. En aquest llibre trobarem quatre capítols inicials on es parlarà de conceptes com: teoria de grafs, teoria de jocs, funcions i equacions diferencials, i veurem el potencial de les matemàtiques en el control i prevenció d'epidèmies. 

AddThis Social Bookmark Button
 
Jornada Hilbert de la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC

És l'activitat principal de l'Any Hilbert a l'FME i tindrà lloc el dimecres 28 de febrer 2018 a partir de les 10 h amb la participació dels professors Joan Solà-Morales, Josep Pla i la professora Clara Grima.

 • Dia: dimecres 28 de febrer de 2018
 • Horari: de 9.45 a 13.45 h
 • Lloc: Sala d'actes de la FME (Pau Gargallo 14, 08028 Barcelona)

AddThis Social Bookmark Button
 
Talls i seccions d'un cub i un tetraedre (Impressió 3D i matemàtiques - Proposta 5 - Gener 2018)
En aquesta nova proposta introduirem un nou programa de disseny 3D amb opcions de de construcció d’objectes que no apareixien amb el programa utilitzat en propostes anteriors. Es tracta d’un altre software gratuït: Sketchup. Per iniciar-nos amb aquest programa començarem treballant algunes de les seccions d’un cub i d’un tetraedre.
 
AddThis Social Bookmark Button
 
"Experiències matemàtiques" a Mataró

Des del 17 de gener al 9 de març es pot visitar a l'Ateneu de la Fundació Iluro l'exposició Experiències matemàtiques del MMACA. Les incsripcions per centres escolars es poden fer posant-se en contacte amb el CRP de Mataró. Hi haurà visites guiades per a públic general tots els dissabtes i diumenges. També es faran, a més de la conferència inaugural el dia 17 de gener, quatre conferències de caràcter divulgatiu cada dijous de febrer a les 19h.

AddThis Social Bookmark Button
 
Premi Poincaré 2018

La Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC convoca la tretzena edició del Premi Poincaré al millor treball de recerca de batxillerat en Matemàtiques i/o Estadística.


Inscripció: fins el 20 d’abril de 2018.


AddThis Social Bookmark Button
 
FotoMath 2017-2018

IV concurs de fotografia matemàtica

Aquest concurs va nèixer amb l'objectiu de fer palesa la presència de les matemàtiques en la vida quotidiana, així com d'animar a la recerca, la creativitat i la divulgació d'aquesta ciència. L'èxit de les edicions anteriors FotoMath 2009, FotoMath 2011, FotoMath 2013 i FotoMath 2015, ha animat als organitzadors a continuar amb aquest certamen de caràcter biennal. El concurs està obert a tothom i el termini de presentació acaba el 15 de maig de 2018.

AddThis Social Bookmark Button
 
Regala i regala't matemàtiques al Nadal
Com cada any per aquestes dates, a més desitjar-vos unes bones festes, us preparem una llista de regals matemàtics de cara al Nadal, amb una atenció especial als llibres.
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 
Materials de la 1a Jornada de didàctica de les matemàtiques de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la UB

Organitzada pel Grup Cúbic de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la UB el passat 17 de novembre de 2017 és va realitzar la 1a Jornada de didàctica de les matemàtiques sota el títol “Recordant Puig Adam en els 60 anys de la seva exposició de materials en ocasió de la XIa reunió del C.I.E.A.E.M.” Ja estan publicats els materials de la jornada on, a més de recordar el decàleg de Puig Adam, hi va haver també un interessant taller sobre còniques.

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 16