CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

RSS

feed-image RSS
Reserves de visites escolars al MMACA (Curs 2018-2019)

Ja es poden fer les reserves per a visites escolars al MMACA (Museu de Matemàtiques de Catalunya) de cara al curs 2018-2019. Es poden combinar visites, tallers i gimcanes des de Cicle Inicial de primària fins a Batxillerat.


AddThis Social Bookmark Button
 
Curs: Impressió 3D per a tothom (Iniciació)

Curs, organitzat pel CESIRE, adreçat a mestres i professors interessats en conèixer les possibilitats educatives de la impressió 3D i en iniciar-se en aquesta tècnica de fabricació. La impressió 3D és una tecnologia que està arribant a les aules i que aporta noves possibilitats didàctiques, per als docents i per a l'alumnat, per poder dissenyar i imprimir dissenys propis o d'altres.

 • Dates: 2, 4 i 6 de juliol de 2018, de 9.30 a 14.00 h.
 • Lloc: CESIRE (Avda. Drassanes 10, Barcelona)
 • Inscripció (fins el 28 de juny de 2018 - Activitat n.9000080532)
 • Més informació
AddThis Social Bookmark Button
 
Matemàtiques a les escoles d’estiu

Us presentem un recull dels cursos i tallers proposats a les diferents escoles d’estiu de Catalunya on es treballaran aspectes relacionats amb l’educació matemàtica.

AddThis Social Bookmark Button
 
150 retos de ingenio para mentes de otro planeta
 • Autor: Miquel Capó
 • Editorial: Montena (ISBN: 9788490439487)

Un nou llibre del ja "expert" en aquestes publicacions Miquel Capó, autor també de 150 enigmas y juegos de lógica para volverse loco, 25 juegos de lógica que te romperán la cabeza, 365 juegos de lógica que te romperán la cabeza...

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Open Data BCN

Open Data BCN és una proposta que s’integra dins el marc de Barcelona Ciutat Digital

 

Adreçat al món educatiu, el Repte Barcelona Dades Obertes és un concurs on els alumnes dels centres participants de la ciutat, tutelats pels seus professors, desenvolupen projectes amb dades publicades al portal Open Data BCN. En l’edició de2018 els guanyadors del repte han estat els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Ferran Tallada que han presentat el projecte “La cohesió social va per barris”

AddThis Social Bookmark Button
 
El Aprendizaje y la Enseñanza de las Matemáticas a Temprana Edad
 • Autoria: Douglas Clements i Julie Sarama
 • Editorial: Learning Tools LLC

Douglas Clements i Julie Sarama mostren com les "trajectòries d'aprenentatge" ajuden a identificar el nivell de comprensió de les matemàtiques per part de l'infanti (de 0 a 8 anys) i com desenvolupar activitats didàctiques alineades amb aquests nivells. Un llibre tant per a futurs mestres com per a mestres en actiu.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Dia Escolar de les Matemàtiques

Un any més el dia 12 de maig es celebra el Dia Escolar de les Matemàtiques coincidint amb l’aniversari del naixement de Pere Puig Adam. Amb aquest motiu la  FESPM publica anualment una proposta de matemàtiques a la vida quotidiana. Aquest any tracta els sistemes electorals:  “Matemáticas y el poder de los votos”. El dossier l’ha escrit l’Antonio Moreno Verdejo, professor de secundària i a la Universidat de Granada.

Anar al dossier del Dia Escolar de les Matemàtiques 2018

Anar a dossiers d’anys anteriors.

AddThis Social Bookmark Button
 
Patrons visuals

A la web Visual Patterns trobareu centenars de propostes de patrons visuals per treballar aspectes numèrics i d'introducció a l'àlgebra.  A cada proposta trobareu la "solució" per al pas 43 de la successió. 

escuradents

Pattern #1, Squares in step 43 = 1849, Toothpicks in step 43 = 3784

 

Pattern #12, Diamonds in step 43 = 1936

AddThis Social Bookmark Button
 
Igual i diferent

El web  "same but different" ens proposa parelles d'imatges que tenen alguna semblança, en algun aspecte, però diferències per altra. Una bona idea per portar imatges a l'aula i promoure la conversa matemàtica i el raonament

 

També hi ha altres enllaços semblants com el blog "same or different", que a més d'imatges proposa petits vídeos. 

AddThis Social Bookmark Button
 
Sant Jordi 2018

Encara que podem fer roses amb geogebra, com la de l'exemple, millor sempre les roses reals... i els llibres. Us en fem algunes recomanacions per aquest Sant Jordi.

Construcció amb Geogebra de rockyroer_1


AddThis Social Bookmark Button
 
VI Jornada Pedagògica a la Catalunya Central …va de matemàtiques!

Jornada al voltant de l'educació matemàtica organitzada pels CRP de l'Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès. Hi haurà xerrades i tallers adreçats a educació infantil, primària i ESO.

AddThis Social Bookmark Button
 
¡Que las matemáticas te acompañen!
 • Autora: Clara Grima
 • Editorial: Ariel
"Mira al teu voltant i pregunta't qui controla el món. Efectivament, l'imperi usa les matemàtiques per conèixer els teus gustos, saber què necessites i oferir-t'ho en unes condicions molt favorables ..., per a ells. El món actual està controlat per les persones que saben treballar amb nombres. Com deia el matemàtic Edward Frenkel, «l'elit que ens controla ho fa amb matemàtiques». Les matemàtiques ens envolten, penetren en nosaltres i mantenen unida la galàxia. Estan en gairebé tot el que fas, des lligar-te les sabates fins a aquest selfie en què has sortit tan bé, passant per subhastes, futbol, ​​vacunes, Joc de Trons o Google."
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 
Contes per no descomptar-se
 • Autor: Urbano Lorenzo Seva
 • Editorial: Arola Editors (ISBN: 978-84-94834-37-0)

"Aquest recull de relats ens convida a un viatge que s'inicia al món dels nombres. Immersos al món numeric, com a lectors compartirem amb ells les alegries de les seves perfeccions, les seves amistats, les seves tragedies, les seves inseguretats, els seus amors i els seus desamors. El recorregut ens transporta des de les matematiques dels antics grecs fins als reptes matematics de la nostra epoca, coneixent de pas com podia ser un dia de la primera dona matematica de la historia i descobrint que les matematiques poden emocionar, atabalar, enamorar i, fins i tot..., matar! Contraindicacions: no es coneixen contraindicacions relacionades amb una lectura intel.ligent. Efectes secundaris: el lector s'arrisca a desenvolupar un cert gust per les matemàtiques".
 
El divendres 1 de juny de 2018 (19.00) es farà una presentació del llibre al Centre de Lectura de Reus a càrrec de Jordi Agràs Estalella, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, i Xavier Roca Martínez, professor de matemàtiques de l’Institut Ramon Berenguer IV de Cambrils i autor del web Materatura.
 

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Puro Abracadabra. Autobiografia de Martin Gardner
 • Autor: Martin Gardner
 • Editorial: Páginas Libros de magia (ISBN: 978-84-15058-19-9)

Al pròleg de l'edició en espanyol en Fernando Blasco ens diu que és un llibre necessari per a tots els seguidors de Martin Gardner: «Trobaran moltes anècdotes sobre la seva vida, sobre com van apareixent en ella els noms de persones reals que semblaven inventades i que es van anar convertint en personatges habituals dels seus escrits. Fidel al seu estil, no ens explica a aquestes històries tot el que va passar, sinó que ens deixa amb ganes de saber més i més sobre els personatges, un joc o un problema determinat.  Però el llibre també és essencial per a tots aquells que no han tingut el gust de llegir-lo, perquè al llibre podran conéixer-lo».  Persi Diaconis, que escriu el pròleg a la primera edició en anglès, ens recorda que «Gardner va convertir centenars de nens en matemàtics, i milers de matemàtics en nens».

 

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Màster Universitari en Innovació en Didàctiques Específiques (UVic)

La Universitat de Vic organitza un màster per aprofundir en el coneixement de diferents didàctiques, entre les que també hi són les matemàtiques, aplicable a les etapes d'Educació Infantil i Primària (3-12 anys). La realització del Màster ha de permetre l'adquisició de les competències necessàries per liderar, desenvolupar i avaluar projectes de centre que tinguin com a horitzó la innovació i la millora de l'acció educativa en aquestes àrees curriculars.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Matemàtiques i swing

Amb motiu del Dia Escolar de les Matemàtiques el mmaca oferirà "Matemàtiques amb swing", activitats matemàtiques que acabaran amb una classe i ballada de swing amb música en directe .

 

 • Data: Diumenge 13 de maig de 2018
 • Hora: de 10 a 14 h 
 • Lloc: Palau Mercader. Parc de Can Mercader. Cornellà de Llobregat

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Publicats a l'Ateneu els materials dels dos primeros mòduls de l'AraMat
Ara matemàtiques. Saber-ne més per ensenyar-les millor, és un curs de formació adreçat a professorat d'Educació Primària en el qual, a partir de propostes de d’activitats d’aula, es treballa per ajudar al professorat a ampliar el seu coneixement matemàtic en allò que té relació amb l’aprenentatge de l’alumnat. Des del convenciment que si sabem més matemàtiques es pot planificar millor l’aprenentatge, preveure les dificultats que poden sorgir i, per tant, ajudar a superar-les i fer més connexions entre continguts matemàtics, s’ha planificat el curs prioritzant per als dos primers mòduls aquells continguts que tenen més incidència en el treball diari a l’aula. 
 
Cadascun dels dos mòduls que el formen està dividit en cinc sessions relacionades amb els blocs de continguts del currículum (Numeració i càlcul, relacions i canvi, espai i forma, mesura, estadística i atzar). Aquest projecte de formació presencial, sota el nom d'AraMat, es va iniciar el curs 2015-16 a diferents zones territorials. Aquest 2017-18 ja s'està realitzant el 3r mòdul i hi ha previst un 4t pel proper curs.
 
Com a material de formació podreu trobar petites presentacions i vídeos curts on es mostren les activitats, exemplificacions de gestió i, en alguns casos, produccions d'alumnes. Aquests materials han estat adaptats partint del que s'ha utilitzat a les sessions presencials. Els vídeos han estat realitzats a les sessions de formació realitzades a Barcelona durant el primer trimestre del curs 2017-18.
 
Exemple de vídeo del material de formació
 
AddThis Social Bookmark Button
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 16