CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

La persona "típica" de l'escola (Proposta 13 - Maig 2013)

Aquesta proposta ens arriba des de l'Escola L'Estació de Sant Feliu de Guíxols per via de Dolors Rubirola i Xavi Fernández i la van realitzar per commemorar, conjuntament, el Dia Escolar de les Matemàtiques i l'Any Internacional de l'Estadística. Es tracta de buscar quines són les característiques d'una persona típica del centre. Les preguntes que es van formular al centre es referien al sexe, portar ulleres o no, mitjà de transport per arribar-hi i color preferit.

A l'activitat van participar tots els nens i nenes de l'escola, des de P3 a 6è de primària i els/les mestres. Cadascú portava "preparat" de la classe una etiqueta d'una samarreta pintada amb el color preferit, una altra etiqueta pel indicar el mitjà de transport i una fotografia mida carnet.

A l'inici de la jornada estaven preparats els llocs on representar cada informació:

  • Un "pictograma" per representar el sexe

  • Un diagrama de barres pel color

  • Un altre pel mitjà de transport

  • Un parell d'urnes per les ulleres

Durant la jornada cada alumne/a va afegir la seva etiqueta, va enganxar la fotografia i va posar el tap de suro a l'urna corresponent.

A les classes també es treballaven activitats relacionades en paral·lel.

Els resultats van ser

  • Més noies que nois (233 i 203 respectivament)

  • El blau com a color preferit

  • El 54% venia a peu, el 42% en cotxe, i el 4% restant en bus, moto, bicicleta o patinet

  • Un 12% porten ulleres

Com és la "persona típica" de l'escola l'Estació? "Una nena, que va a l’escola a peu, que no porta ulleres i a qui li agrada el color blau".

Una possible ampliació

Aquesta activitat, que té per sí mateixa un interés especial de ser realitzada al propi centre encara es pot enriquir si uns quants centres (d'un mateix barri, d'un mateix municipi, d'una mateixa comarca) reuneixen les seves dades (les de l'exemple o unes altres que decideixein conjuntament) i comparen si la "persona típica" obtinguda després de la recollida de dades generals es correspon o no amb la que ha sortit al centre.

 

AddThis Social Bookmark Button