CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

Cicle de tallers: "Els dimarts TOCA mates"

Cicle de tallers sobre materials manipulatius per a l’ensenyament de les matemàtiques, organitzat conjuntament per l’Espai Jordi Esteve i el creamat.
 

 
  • Taller: Quines Matemàtiques es poden fer amb cubets encaixables?
Hi ha materials manipulatius matemàtics específics per a treballar un tema i d’altres que poden ser utilitzats en molts temes diferents i per això en diem multivalents. L’exemple paradigmàtic són els cubets encaixables. En aquest taller, portat a terme per David Barba, Anna Cerezo, Cecilia Calvo (Espai Jordi Esteve), s'han vist una col·lecció d’activitats utilitzant aquest material, adreçades a alumnes des d’infantil a ESO i en el que hi trobareu relacions amb diferents blocs temàtics.

  • Algunes propostes (Espai Jordi Esteve)
  • Article Les sèries, els patrons, una oportunitat per a l’educació matemàtica a Educació Infantil de Monserrat Torra
  • Taller: Probabilitat i Caixa de Varga
La probabilitat va entrar als programes des de fa molt de temps i d’alguna manera ha estat la gran oblidada, sobretot a Primària. No obstant això, existeixen materials i propostes de treball amb més de 30 anys d’antiguitat que fan goig de veure i d’explicar, entre ells la Caixa de Varga. En aquest taller, portat a terme per Cecilia Calvo iDavid Barba, s'ha presentat aquest material i d’altres que el complementen però vistos des d’una òptica actual on els simuladors virtuals hi juguen un paper important.


 
 
  • Taller: Jugar, raonar, pensar
“Ben sovint, l’esforç que els homes posen en activitats que semblen del tot inútils acaba sent molt important per camins que ningú no havia pogut preveure. El joc ha estat sempre la font de la cultura" Italo Calvino

En tots els jocs d’estratègia, relativament senzills com “tres en ratlla” o tan complicats com els escacs, s’apliquen unes regles (dades) per aconseguir un objectiu (pregunta). En conseqüència aquests jocs estan directament lligats amb els processos i competències relacionades amb la resolució de problemes, la particularització i la generalització, l’elaboració de conjectures i la prova...

En aquesta sessió s'han treballat alguns jocs i s'han donat algunes idees per treballar amb ells a les aules primària i ESO.


Presentació del taller
 

 

AddThis Social Bookmark Button