CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

Hem vist...
Materat1ra

"La Materat1ra és un intent de fusió entre les Matemàtiques i la Literat1ra", segons les pròpies paraules del professor Xavi Roca, autor de tots el relats que apareixen al seu web. I afegeix: "Una de les formes d'expressió de la Materat1ra són els relats matemàtics. En el context d'una composició literaria breu, les històries suggereixen continguts matemàtics diversos." A més dels relats (Jandro, Hegel i les Matemàtiques, Entendre o no entendre, aquesta és la qüestió,L’idil·li més abstracte mai pensat...) hi trobarem una petita guia dels continguts matemàtics associats a cadascun. Un recurs que, ben probablement, podreu utilitzar a les aules.

AddThis Social Bookmark Button
 
App sobre l'algoritme d'Euclides per trobar el m.c.d

Nova app per a dispostius mòbils amb Android de l'actiu Númmolt. La seva interfície no només ens mostra les divisions que es van fent i els redidus obtinguts sinó que ens ajuda a visualitzar-les. També ens calcula el m.c.m a partir del m.c.d.

AddThis Social Bookmark Button
 
Proper Fractions

L'incasable Maurici Carbó (Nummòlt) acaba de publicar una altra aplicació per a dispositius mòbils sobre l'equivalència de fraccions. Les fraccions es poden comparar sobre cercles, quadrats i situant-les a la recta numèrica. Aquesta aplicació està basada en una anterior del web Illuminations de la NCTM.

AddThis Social Bookmark Button
 
Dia escolar de les Matemàtiques a l'Escola l'Estació

El dia 12 de maig els nens i nenes de tots els cicles de l'Escola L'Estació de Sant Feliu de Guíxolsvan celebrar el dia de les matemàtiques que va girar al voltant dels jocs. El pati de l’escola es va convertir en un gran espai amb 20 jocs, alguns dels quals, de mida gegant. Els jocs que es van preparar van ser: el Crossover, el 3 en línia, connecta 4, el mikado, el parxís, l'oca, serps i escales, el nim, Rush-Hour, Qui és qui de fraccions, les dames, curses de camells, cavalls i crancs, memory, dòminos, bingo, els vaixells i tangrams.

AddThis Social Bookmark Button
 
Wild Maths

Wild maths és un web elaborat pel Millennium Mathematics Project de la Universitat de Cambridge, molt coneguts per nRich i Plus. Presenta activitats orientades a nois i noies de 7 a 16 anys que volen explorar les matemàtiques. L'objectiu és fomentar la creativitat matemàtica en un entorn que premia exploració i el descobriment. Hi trobareu moltes activitats interessants per portar a l'aula.

AddThis Social Bookmark Button
 
Maleta pedagògica. Univers Internet (CCCB)

Univers Internet és un projecte del CCCB Educació que proposa una reflexió crítica i creativa sobre el conjunt de tecnologies vinculades a Internet i la transformació inèdita i accelerada que està provocant en les nostres vides. La maleta pedagògica, un recurs educatiu gratuït, té com a objectiu traslladar aquestes reflexions a l’aula. De les cinc unitats de que consta tres tenen clarament continguts matemàtics tractats de forma transversal amb altres tipus de continguts: Construint la xarxa, La lògica de la programació i L'impacte ecològic d'internet.

AddThis Social Bookmark Button
 
App per a disposititus mòbils: "Jardí matemàtic"

En aquesta app de Maurici Carbó (nummolt, @macajo), autor d'altres ja comentades en altres ocasions, els nombres naturals es representen com a vegetals. Unes plantes semblants a les dents de lleó. El funcionament general és semblant al de les plantes: Les llavors, cauen del cel. S'han de plantar. I aleshores creix la planta corresponent a la llavor. Quan arriba el moment de fer la collita d'angelets, s'arrenca la planta. Aleshores s'alliberen les llavors que ha generat la planta. I les llavors tornen al cel.  El funcionament particular és semblant al dels números: Si se superposen dues llavors no plantades, es sumen. Si se superposen dues llavors plantades, les plantes es multipliquen. Les plantes s'estructuren en branques, bifurcant-se en funció dels nombres primers que composen la factorització del nombre. Cada planta genera tants angelets com el nombre que indica la seva llavor, tingui l'estructura que tingui. El programa disposa de 30 solcs un darrera de l'altre per poder anar plantant.

AddThis Social Bookmark Button
 
Una idea "interactiva" pel Dia Escolar de les Matemàtiques

El dia 12 de maig es celebra el Dia Escolar de les Matemàtiques. Al voltant d’aquesta data podem realitzar diferents activitats especials a l’aula. La que us proposem és “interactiva” per que actuen diverses persones, col·laborativament, a la vegada. La idea és senzilla: solucionar de forma representada alguns problemes d’aquells típics de passar un riu amb una barca en la que hi caben...

AddThis Social Bookmark Button
 
Touch Integers ℤ (+ - × ÷)

Una nova app per Android elaborada per "l'incansable" Maurici Carbó. Aquesta aplicació ens permet treballar amb els nombres enters amb una mena d'àbac que permet, tot movent fitxes, sumar i restar, multiplicar, jugant amb la descomposició factorial, i fer algunes divisions. Una de les virtuts de l'app és que tot es fa de forma molt visual. Altres aplicacions del mateix autor són Toc fracció (renovada), Toc Pitàgores, les fraccions egípcies, els sistemes d'equacions i la whole calculator.

AddThis Social Bookmark Button
 
Prime fall 2

Un joc creat per MrGtheCat amb Scracht per practicar el reconeixement de nombres primers. Amb la "pala" hem d'aturar els nombres compostos que es factoritzaran. Cada primer que passa ens dóna punts.

AddThis Social Bookmark Button
 
Curs Estadística 3E

A l'Institut de Ciències de l'Educació Josep Pallach (ICE)  de la Universitat de Girona  s'ha organitzat un curs de formacio en Estadística per a professors de Secundària, "Eines per a l'Ensenyament de l'Estadistica a Secundaria (3E)".  Aquest curs, completament telemàtic,  l'han desenvolupat i el presenten:  Carles Barceló, Pepus Daunis i Glòria Mateu. El curs consta d'11 unitats on podem trobar-hi des dels conceptes més bàsics d'estadística fins a la metodologia de la recollida de dades o l'elaboració d'enquestes. Actualment es pot entrar al moodle del curs com avisitant i accedir lliurament a tots els materials.

Segurament una virtut d'aquest treball és que presenta els continguts estadístics a partir d'exemples concrets, veure l'aplicació del que s'està explicant facilita molt la comprensió dels continguts. Així ens mostraran què és l'Index de percepció de la corrupció, veurem quina informació podem obtenir del salari dels jugadors de la NFL, reflexionarem estadisticament sobre el consum de tabac. I tot amb dades reals, obtingudes d'estudis o d'institucions que les han recollit, com l'espai GAPMINDER. A banda del curs, que ja ha tancat la inscripció, els autors han penjat els 11 vídeos que utilitzen com a material de treball a youtube, de manera que aquell que vulgui refrescar l'Estadística que va aprendre fa un cert temps  podrà fer-ho. En la següent taula podeu veure les unitats, una breu descripcio i l'enllaç a youtube on podreu localitzar el vídeo.

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 17