CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

Cinema
El hombre que conocía el infinito

El 13 de maig s'estrena al nostre país la pel·lícula El hombre que conocía el infinito sobre la vida del matemàtic Srinivasa Ramanujan i la seva relació, a Cambridge, amb el també matemàtic G.H. Hardy. Podeu trobar algunes propostes de traball a l'aula sobre Ramanujan en aquest enllaç.

AddThis Social Bookmark Button
 
Midiendo el mundo

El 22 de gener s'ha estrenat la pel·lícula Midiendo el mundo que mostra en paral·lel moments de les vides d'Alexander von HumboldtCarl Friedrich Gauss. El film està basat en la novel·la de Daniel Kehlman La medición del mundo.

AddThis Social Bookmark Button
 
El punt i la línia. Un curt d'animació (1965)

The Dot and the Line: A Romance in Lower Mathematics va ser originàriament un conte de Norton Juster que es va publicar al 1963. Dos anys després es va adaptar en un curt, dirigit per Chuck Jones, que va guanyar l'Òscar al millor curt d'animació. Ens explica la història d'una línia enamorada d'un punt i del que ha de fer perquè ell s'hi fixi en ella. Us presentem dues versions: una subtitulada, dividida en dues parts, i una altra doblada a l'espanyol neutre.

1a part subtitulada

AddThis Social Bookmark Button
 
CineMateca (Cine i matemàtiques)

Durant 10 anys el professor José María Sorando ha portat la secció CineMateca a la revista d'educació matemàtica SUMA. Un conjunt de prop d'una trentena d'articles dedicats a investigar i explicar les relacions entre el cine i les matemàtiques. Un recull imprescindible que té la seva extensió a la secció Cine de del seu web Matemáticas en tu mundo. També hi trobarem enllaços als vídeos dels fragments que comenta als seus articles. Us convidem a perdre-us en aquests articles "de cine" (utilitzant "de cine" com adjectiu")

AddThis Social Bookmark Button
 
The imitation game (Descifrando Enigma)

Estrena cinematogràfica del Nadal de 2015 (1-1-2015).  Una pel·lícula sobre el treball d'Alan Turing i el seu equip a Bletchley Park, durant la Segona Guerra Mundial.

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 3