CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

Articles
Commemoració del centenari de Ferran Sunyer i Balaguer

El 2012 fa cent anys que va néixer a Figueres el matemàtic català Ferran Sunyer i Balaguer. La commemoració del centenari es va iniciar els dies 10 i 11 de febrer a la capital empordanesa i s’allargarà durant tot l’any, amb l’objectiu de reconèixer la seva activitat investigadora i el seu esperit d’esforç i superació. En aquest article del butlletí de l'IEC hi ha un recull dels actes que s'han realitzat i dels que encara es faran. També, des del mateix article, hi ha un enllaç a un altre de Manuel Castellet on es glossa d'aquest matemàtic.

AddThis Social Bookmark Button
 
Para la lectura de textos de contenido matemático
En aquest article de Rafael Pérez Gómez, publicat a la revista online Leer.es, es proposen algunes claus indispensables per assolir la competència comunicativa llegint textos de contingut matemàtic i d'aquells altres que, sense ser específics de Matemàtiques, requereixen certs coneixements relacionats.

AddThis Social Bookmark Button
 
Conrad Wolfram: Teaching kids real math with computers
ted_conrad_wolfram
 
Dels coets  als  mercats  de  valors,  moltes  de  les  creacions  més  emocionants  de  la  humanitat  són  alimentades  per  les  matemàtiques. Llavors, per  què  els  nens  en perden  l'interès? Conrad  Wolfram  diu  que  la  part  de  matemàtiques  que s'ensenyen, en concret el  càlcul  a  mà,  no només és avorrit, sinó que és sobretot  irrellevant  per a les matemàtiques reals i el  món actual.  En aquest vídeo presenta  la seva idea sobre ensenyar matemàtiques als  nens  a  través  de  la  programació  d'ordinadors.
AddThis Social Bookmark Button
 
Les equacions de segon grau al llarg de la història
Mª Rosa Massa Esteve

En aquest article s’analitzen alguns trets rellevants de l’evolució històrica de l’àlgebra, prenent com a fil conductor les equacions de segon grau. Les equacions polinòmiques es troben expressades, en certa manera, en la matemàtica àrab. Tanmateix, l’algorisme de resolució d’equacions algèbriques de segon grau ja es pot deduir de les tauletes babilòniques. El recorregut abasta, doncs, des de la matemàtica “babilònica” (1500 aC) fins al segle XVII, època de René Descartes (1596-1650) i Pierre de Fermat (1601-1665). De fet és a partir d’aquest segle que molts matemàtics van començar a utilitzar procediments algebraics per a resoldre problemes geomètrics originant el que avui s’anomena algebrització de les matemàtiques.
AddThis Social Bookmark Button
 
Una experiència d'educació matemàtica crítica
Al Guix Núm. 343 de Març de 2008 apareix un article sobre educació matemática crítica, escrit pels membres del grup de treball EMAC (Educacó matemàtica crítica), constituit l'octubre de 2006 amb un grup de participants de l'Escola d'Estiu Rosa Sensat.
AddThis Social Bookmark Button
 
<< Inici < Anterior 1 2 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 2