CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

Llibres
Sant Jordi 2018

Encara que podem fer roses amb geogebra, com la de l'exemple, millor sempre les roses reals... i els llibres. Us en fem algunes recomanacions per aquest Sant Jordi.

Construcció amb Geogebra de rockyroer_1


 

Pensamientos (Nicanor Parra, 1969)

Qué es el hombre
                                 se pregunta Pascal:
Una potencia de exponente cero.
Nada
           si se compara con el todo
Todo
           si se compara con la nada:
Nacimiento más muerte:
Ruido multiplicado por silencio:
Medio aritmético entre el todo y la nada.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Lo que no podemos saber
 • Autor: Marcus du Sautoy
 • Editorial: Acantilado (ISBN 978-84-16748-89-1)

Té límits el coneixement humà? En una època en què la ciència sembla desvetllar els misteris més profunds del món físic, queda alguna cosa que mai podrem explicar ni comprendre? En El que no podem saber, Marcus du Sautoy explora set confins del saber per donar resposta a les preguntes que plantegen: ¿aconseguirem algun dia determinar què és la consciència, desvetllar la naturalesa del temps, comprendre les paradoxes de la mecànica quàntica, albirar el futur de l'univers o entendre si l'infinit és una entitat real o tan sols un concepte abstracte?

AddThis Social Bookmark Button
 
Gardner para aficionados
 • Autors. Diversos autors. Coordinació Fernando Blasco
 • Editorial. Real Sociedad Matemàtica Española i SM (ISBN 978-84-675-8289-5)

"La col·lecció d'articles que es presenten en aquest llibre és un material valuós per a docents, però també per a aficionats a la matemàtica recreativa, que trobaran aquí amanida amb propostes noves plantejades en el seu dia per Martin Gardner en els seus escrits, i amb les dels autors , tots ells grans divulgadors dels quals també podem aprendre una visió de les matemàtiques lúdica i original."

AddThis Social Bookmark Button
 
Las matemáticas vigilan tu salud
 • Autoria: Clara Grima i Enrique Fernández Borja
 • Editorial: Next-Door (ISBN 978-84-946669-6-4)

Les matemàtiques són una poderosa eina que permet entendre com es propaga una malaltia i com podem posar-li fre. Els seus models ens condueixen a conclusions indiscutibles i objectives sobre el desenvolupament de les malalties infeccioses i de la importància de la vacunació. En aquest llibre trobarem quatre capítols inicials on es parlarà de conceptes com: teoria de grafs, teoria de jocs, funcions i equacions diferencials, i veurem el potencial de les matemàtiques en el control i prevenció d'epidèmies. 

AddThis Social Bookmark Button
 
El juego en la enseñanza de la matemática
 • Autoria: Evelina Brinnitzer, Gabriela Fernández Panizza, Silvia Pérez, María Fernanda Gallego, María Edith Collado, Flavia Santamaría
 • Editorial. Graó (ISBN 978-84-9980-779-9)

60 jocs aborden continguts dels 5 eixos que conformen el currículum: nombre, operacions, magnituds i mesura, geometria, estadística i probabilitat; i tenen en compte variants per adaptar-los a cada grup des de la perspectiva d’una “matemàtica per a tots”. S’ofereixen consideracions disciplinàries i orientacions didàctiques.

AddThis Social Bookmark Button
 
Armas de destrucción matemática
 • Autora: Cathy O'Neil
 • Editorial: Capitan Swing (ISBN: 978-84-947408-4-8)

Els subtítol del llibre és Com el big data augmenta la desigualtat i amenaça la democràcia. "Vivim en l'edat de l'algoritme. Les decisions que afecten les nostres vides no estan fetes per humans, sinó per models matemàtics. En teoria, això hauria de conduir a una major equitat: tots són jutjats d'acord amb les mateixes regles, sense biaix. Però en realitat, passa exactament el contrari. Els models que s'utilitzen en l'actualitat són opacs, no regulats i incontestables, fins i tot quan estan equivocats. Això deriva en un reforç de la discriminació: si un estudiant pobre no pot obtenir un préstec perquè un model de préstec ho considera massa arriscat (en virtut del seu codi postal), quedarà exclòs del tipus d'educació que podria treure'l de la pobresa, produint una espiral viciosa. Els models apuntalen als afortunats i castiguen als oprimits: benvingut al costat fosc del big data. O'Neil exposa els models que donen forma al nostre futur, com a individus i com a societat. Aquestes «armes de destrucció matemàtica» qualifiquen a mestres i estudiants, ordenen currículums, concedeixen (o neguen) préstecs, avaluen als treballadors, es dirigeixen als votants, fixen la llibertat condicional i monitoritzen la nostra salut."

AddThis Social Bookmark Button
 
Cómo contar hasta infinito
 • Autor: Marcus du Sautoy
 • Editorial: Blackie books (ISBN 978-84-17059-58-3)

Un nou i petit llibre (69 pàgines) del matemàtic i divulgador Marcus du Sautoy. "Anem a comptar fins a infinit. Comences per l'un i a partir d'aquí és fàcil. Això sí, hi ha un problema: et portarà força temps, sobretot cap al final. La teva vida, finita, s'esgotarà i no podràs seguir comptant. Perquè, ¿acaba alguna vegada l'infinit? Algú ha arribat? Com ficaries un autobús d'infinits passatgers en un hotel d'habitacions infinites? ¿I si els passatgers fossin nombres parells? I si fossin nombres primers? Per això, precisament, val la pena pensar en l'infinit: val la pena somiar amb tot el que passa més enllà de la nostra curta existència."

AddThis Social Bookmark Button
 
Els números canten
 • Autoria: Maria Bras-Amorós i Toni Giménez
 • Editorial: Boileau (ISBN 9788415381-73-0)

Els números canten és un recull de cançons i cantarelles amb contingut de numeració i és també una eina didàctica per treballar el nombre en totes les seves dimensions. Totes les cançons es poden escoltar a través d'àudios en línia.

AddThis Social Bookmark Button
 
150 enigmas y juegos de lógica para volverse loco
 • Autor: Miquel Capó
 • Editorial: Montena (ISBN 978-84-9043-851-0)

Un nou llibre de Miquel Capó on es proposen diferents problemes de lògica "de 9 a 99 anys". En la materixa editorial ja té publicats altres llibres amb 25, 30, 365... propostes. També és autor d'altres obres com 100 qüestions de matemàtiques.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 23