CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

Llibres
La gran novela de las matemáticas
 • Autor: Mickaël Launay
 • Editorial: Paidós (ISBN: 978-84-493-3343-9)

A la contraportada del llibre divulgatiu trobem aquest text, la primera frase del qual l'hem sentida, més d'una vegada, a la gent del MMACA: "A la majoria ens agraden les matemàtiques, el problema és que no ho sabem. La història de les matemàtiques va ser escrita per homes i dones amb un intel·lecte sorprenent, però no s'equivoquin: els veritables herois d'aquesta gran novel·la són les idees. Aquestes petites idees que germinen un dia i es propaguen d'un segle a un altre, les que ens diuen que hi ha un món d'impressionant riquesa just davant dels nostres ulls. Què li semblaria donar-los una segona oportunitat a les matemàtiques? És molt possible que es sorprengui"

AddThis Social Bookmark Button
 
Todo está en los números
 • Autor: Claudi Alsina
 • Editorial: Ariel (ISBN 978-84-344-2563-7)

En observar el món, és molt fàcil adonar-se que estem envoltats de nombres. Estan a l'ascensor, en les targetes de crèdit, en les eleccions a la presidència del govern, en les pel·lícules, fins i tot en els nostres sentiments ... I la seva presència no és merament testimonial. En una societat cada vegada més tecnològica, els números són codis dels quals depèn la nostra privacitat -i els nostres diners! - i, a través dels algoritmes que regeixen Internet, poden controlar la nostra relació amb la informació. Aquest llibre pretén apropar a aquesta jungla caòtica de nombres en què vivim i ajudar-nos a entendre-la. A través dels deu capítols ens descobrirem les curiositats dels nombres que s'amaguen en la nostra vida quotidiana. A més, inclou un breu diccionari de presències numèriques sorprenents.

AddThis Social Bookmark Button
 
Sant Jordi 2017

En agradaria que aquest Sant Jordi les matemàtiques no siguin el drac dolent ni les espines de la rosa. I per aconseguir-ho us fem algunes propostes de llibres per a totes les edats

Dragon Matemorphosis de Robert Fathauer

AddThis Social Bookmark Button
 
El secreto de los números
 • Autoria:  Diversos autors. Mulero González, J., Segura Abad, L., Sepulcre Martínez, J. M. (coordinació)
 • Editorial: Universitat d'Alacant (ISBN 978-84-9717-490-9)

Aquesta obra, de diferents autors, pretén difondre i divulgar la importància de les matemàtiques en el desenvolupament de l'activitat humana des de diferents contextos i punts de vista, assenyalant al mateix temps les seves relacions amb altres disciplines o camps de coneixement. En particular, aquest llibre mostra algunes connexions de les matemàtiques amb l'arqueologia, la tecnologia, la física, la geologia, la criminologia, l'egiptologia, l'economia, l'esport, la música, els sistemes electorals o internet.

AddThis Social Bookmark Button
 
Las matemáticas en la guerra
 • Autor: Vicente Meavilla
 • Editorial: Guadalmazán (ISBN: 978-84-94471-78-0)

Des de l'antiguitat, els coneixements i investigacions dels científics (en general) i dels matemàtics (en particular) han estat influïts i promocionats per estaments que, en aparença, estan poc o gens relacionats amb la Ciència i les Matemàtiques. En la present obra es presenten alguns exemples de la influència de les guerres i la milícia en la transmissió i el desenvolupament de les Matemàtiques, per ajudar-nos a comprendre millor la seva evolució al llarg del temps. En les seves pàgines trobareu, entre altres qüestions, una antologia de problemes bèl·lics, un teorema geomètric de Napoleó Bonaparte, alguns mètodes criptogràfics clàssics utilitzats en períodes de guerra, certes aplicacions de les matemàtiques a la fortificació ia l'artilleria, l'ús de l'esvàstica en logotips i insígnies militars aliens al nazisme, un catàleg de militars que van influir en el desenvolupament o transmissió de les Matemàtiques o una llista de matemàtics que van estar relacionats amb l'exèrcit.

AddThis Social Bookmark Button
 
Mujeres matemáticas: Las grandes desconocidas
 • Autora: Amelia Verdejo Rodríguez
 • Editorial: Universidad de Vigo (ISBN: 978-84-8158-733-3)

Les matemàtiques per la seva capacitat per ensenyar a raonar, a organitzar els pensaments, a buscar solucions a problemes, a sintetitzar. . . figuren com a matèria central en tots els nivells d'ensenyament, però en els seus manuals difícilment es troben aportacions femenines. Aquest llibre pretén contribuir a visibilitzar i reivindicar a algunes de les grans matemàtiques que van existir al llarg de la història, des dels inicis de la pròpia ciència. Aportar models de dones matemàtiques, que puguin ser utilitzats en les aules de tots els nivells de l'ensenyament, és el seu objectiu central.

AddThis Social Bookmark Button
 
Història de la matemàtica
 • Autor: Josep Pla i Carrera
 • Editorial: IEC (ISBN: 978-84-9965-308-2 i 978-84-9965-307-5)

El primer volum consta de dues parts: a) un corpus històric i b) traduccions al català de papirs egipcis i de tauletes mesopotàmiques que constitueixen la base del corpus. La matemàtica grega contempla la redacció d’una història  en quatre volums. Cadascun dels volums constarà de dues parts: a) un corpus històric i b) traduccions al català de textos grecs que constitueixen la base del corpus. El primer volum cobreix el període que va de Tales i Pitàgores a Plató i Aristòtil.

La presentació del llibre es farà el dimecres 22 de març, a les 12h. del migdia, a l’aula B5 de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la UB

AddThis Social Bookmark Button
 
Col·lecció de llibres: "Genios de las matemàticas"

L'editorial RBA publica una nova col·lecció de llibres relacionats amb les matemàtiques. En aquesta ocasió centrada en alguns dels matemàtics més importants de la història. El primer lliurament està dedicat a Gauss al que seguiran Euler i Leibniz. Pot ser una bona proposta per fornir les biblioteques matemàtiques dels centres de secundària.

AddThis Social Bookmark Button
 
Cine y matemáticas: Resolviendo problemas
 • Autor: José María Sorando
 • Editorial: Guadalmazán (ISBN: 978-84-94471-79-7)

En aquesta obra es presenten diverses desventures, gairebé totes amb solució, que posen de manifest la relació entre cinema i matemàtiques. Passegen per les seves pàgines el cinema de catàstrofes, usos desgraciats de les matemàtiques en els guions de cinema i televisió, adversitats, misèries i infelicitat dels protagonistes provocades per les matemàtiques o amb solució gràcies a elles ...

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 22