CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

Televisió
Sèrie portuguesa de TV de divulgació matemàtica: Isto é matemática

Isto é matemática, és una sèrie televisiva, promoguda per la Societat Portuguesa de Matemàtica. Amb una bona i dinàmica producció està presentada pel matemàtic Rogério Martins, que presenta els temes d'una manera relaxada i divertida. La sèrie va per la seva desena temporada i consta de 13 episodis cadascuna i de no més de deu minuts de durada per capítol. Pot ser una bona eina per utilitzar-la directament a l’aula o per agafar idees d’activitats. Tots els vídeos estan disponibles en obert.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Què, qui, com: "La genialitat del cub de Rubik"

Programa de TVC emés el 8-11-2016. "El cub de Rubik és una icona d'intel·ligència. Té més de 43 trilions de posicions possibles. Veurem joves que el fan a cegues, amb una sola mà, o en menys de 10 segons. És també una eina per aprendre matemàtiques, combinatòria i geometria."

AddThis Social Bookmark Button
 
Programa de BTV "Deuwatts: Aprendre matemàtiques"

El dia 1 de novembre de 2016 l'emissió del programa Deuwatts de BTV es va dedicar a l'aprentatge de les matemàtiques: "Els números envolten les nostres vides. Que els nens aprenguin bé les matemàtiques és fonamental per què desenvolupin el seu pensament abstracte, la lògica i siguin exhaustius. En el Deuwatts d'aquesta setmana ens preguntem quines són les claus i els mètodes per aprendre matemàtiques amb ganes i passió."

AddThis Social Bookmark Button
 
Desxifrar les probabilitats en la vida

Programa de Redes emés 13 13 de maig de 21012

  • El sentit comú és una drecera per solucionar problemes o per prendre decisions
  • Si la intuïció falla, millor saber de probabilitats i no portar per impulsos
  • El matemàtic Amir Aczel explica a Punset com les matemàtiques poden ajudar

AddThis Social Bookmark Button
 
Las simetrías del universo
Els números i les seves lleis conviuen amb tots nosaltres: l'any que comença, 2011, és un nombre primer, només divisible per 1 i per si mateix, i és més: 2011 es pot obtenir sumant 11 nombres primers consecutius. Hi ha números recurrents en la natura, que s'amaguen darrere de belles formes simètriques, reveladores de força i eficàcia a l'hora de sobreviure. Aquesta setmana, amb el matemàtic de la Universitat d'Oxford, escriptor i presentador anglès, Marcus du Sautoy, Redes s'acosta als misteris dels números per descobrir la seva bellesa i la seva màgia.

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Inici < Anterior 1 2 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 2