CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

Notícies
Premi Poincaré 2018

La Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC convoca la tretzena edició del Premi Poincaré al millor treball de recerca de batxillerat en Matemàtiques i/o Estadística.


Inscripció: fins el 20 d’abril de 2018.


AddThis Social Bookmark Button
 
Dissabtes de les matemàtiques UAB

Mitjançant aquestes activitats el Departament de Matemàtiques de la UAB vol mostrar quina és la presència de les matemàtiques en el món actual i compartir la passió per aquesta ciència.
 


Dates: 3 i 10 de març, 7 i 14 d'abril de 2018
 
AddThis Social Bookmark Button
 
Curs: Didàctica de les Matemàtiques des d'una perspectiva STEM

Oberta de nou la inscripció al curs de formació de 30 hores Didàctica de les Matemàtiques des d'una perspectiva STEM dintre del pla STEM.cat. Aquesta formació s'oferirà a tots els serveis territorials durant el curs 2017-18. En una primera s'ha ofert quatre cursos a diferents territoris (Barcelona ciutat, Barcelona comarques, Lleida i Girona) i en aquesta segona fase s'obre a la resta de Serveis Territorials. Us enllacem els formularis d'inscripció dels cursos oberts en l'actualitat. Els cursos començaran la setmana del 12 al 16 de febrer.

AddThis Social Bookmark Button
 
Dia internacional de la dona i la nena a la ciència 2018

La BGSMath i la Societat Catalana de Matemàtiques organitzen una jornada especial dins el marc de commemoració de l'“International Day of Women and Girls in Science” sota el títol Matemàtiques com tu. La jornada constarà de tallers i xerrades sobre diferents temes relacionant-los amb les seves matemàtiques: música, vols barats, filogenètica, història, xarxes socials... i es tancarà amb el monòleg Un teorema és per sempre per part d'Eduardo Saénz de Cabezón.

  • Data i horari: divendres 9 de febrer de 2018 (de 9.45 a 14.30)
  • Lloc: Sala Prat de la Riba, Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme 47, Barcelona
  • Més informació 
AddThis Social Bookmark Button
 
Concurs de fotografia matemàtica de l'ABEAM i banc d'imatges

Convocada la dinovena edició del Concurs de fotografia matemàtica de l’ABEAM. Una proposta ben consolidada i que al llarg dels anys ha anat aplegant una interessantíssima col·lecció d’imatges matemàtiques que podem fer servir també a les nostres aules. Al web del concurs trobareu un magnífic banc d'imatges amb les fotografies d'anys anteriors que es poden cercar per etiquetes temàtiques. També a la secció de recursos didàctics, podeu trobar propostes d'activitats per a l'aula a partir de fotografies concretes.

El termini d'inscripció acaba el proper 23 de febrer de 2018.


Els mitjos i els terços (Albert Castellamos Torres, 2n Premi 5è de Primària - 2017)
AddThis Social Bookmark Button
 
Exposició a la UB "Els números i la humanitat"

L'exposició mostra la importància que ha tingut i que té el número en totes les disciplines del saber i dels afers humans. Els números van aparèixer fa 5000 anys, fins i tot abans que el llenguatge i l'escriptura. Des d'aleshores, la humanitat s'ha convertit en un conjunt molt complex de persones, el comportament de les quals s'intenta analitzar mitjançant algoritmes basats en informació numèrica. Si la vida s'ajusta a una sèrie de números amb un petit marge d'error, el futur de la humanitat depèn del valor numèric que atresoren els grans interrogants que tenim plantejats i que estan íntimament relacionats amb el seu passat, present i futur.

  • Lloc: Vestíbul de l'edifici històric de la UB (Gran Via de les Corts Catalanes 585)
  • Dies i horaris: des del 10 de gener al 7 de febrer de 2018 (de dilluns a divendres de 9 a 21h)
  • Més informació
AddThis Social Bookmark Button
 
"Experiències matemàtiques" a Mataró

Des del 17 de gener al 9 de març es pot visitar a l'Ateneu de la Fundació Iluro l'exposició Experiències matemàtiques del MMACA. Les incsripcions per centres escolars es poden fer posant-se en contacte amb el CRP de Mataró. Hi haurà visites guiades per a públic general tots els dissabtes i diumenges. També es faran, a més de la conferència inaugural el dia 17 de gener, quatre conferències de caràcter divulgatiu cada dijous de febrer a les 19h.

AddThis Social Bookmark Button
 
Exposició virtual: "Matemàtics catalans: Pere Puig Adam"

Organitzada pel CRAI de la UB tenim aquesta exposició virtual sobre la figura de Pere Puig Adam, un dels matemàtics més influents en la didàctica d'aquesta matèria tant al nostre país com internacionalment. Trobarem apunts sobre la seva biografia, el seu famós Decàleg de la didàctica matemàtica mitjana, i un llistat molt exhaustiu de la seva blibliografia i la relacionada amb el seu treball. Una oportunitat per descobrir-lo per aquells que no el coneixen prou i per revisitar-lo aquells que ja saben d'ell.

AddThis Social Bookmark Button
 
FotoMath 2017-2018

IV concurs de fotografia matemàtica

Aquest concurs va nèixer amb l'objectiu de fer palesa la presència de les matemàtiques en la vida quotidiana, així com d'animar a la recerca, la creativitat i la divulgació d'aquesta ciència. L'èxit de les edicions anteriors FotoMath 2009, FotoMath 2011, FotoMath 2013 i FotoMath 2015, ha animat als organitzadors a continuar amb aquest certamen de caràcter biennal. El concurs està obert a tothom i el termini de presentació acaba el 15 de maig de 2018.

AddThis Social Bookmark Button
 
Curs d’educador en experiències matemàtiques amb enfocament globalitzat, en el marc del Museu de Matemàtiques de Catalunya

El MMACA organitza un curs de 40 hores amb l'objectiu de contribuir a la formació d’educadors en experiències matemàtiques que puguin desenvolupar la seva tasca en el marc del Museu de Matemàtiques de Catalunya i també en les diferents etapes de l’educació formal. Pels mestres amb identificació XTEC el curs tindrà reconeixement com a activitat de formació.

  • Dates: del 12 de febrer al 19 de març de 2018
  • Lloc: Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA). Ctra, de l'Hospitalet, s/n (Palau Mercader) (Cornellà de Llobregat)
  • Informació detallada
  • Inscripció: enllaç al portal XTEC (fins el 12 de febrer - activitat REC0010657)
AddThis Social Bookmark Button
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 11