CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

Notícies
Xerrades-Taller a la UB

Com cada curs la Facultat de Matemàtiques de la UB organitza les Xerrades-Taller especialment pensades per alumnes de batxillerat. Un dels aspectes interessants d'aquestes xerrades és que sempre venen acompanyades d'una part pràctica.

Els títols de les xerrades d'enguany són:

Les inscripcions s'han de fer fins 30 de setembre.

AddThis Social Bookmark Button
 
Inscripció als tallers "Anem x + matemàtiques"

La FEEMCAT (Federació d’Entitats per l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya) ofereix, com els darrers cursos, els tallers d’Anem x + Matemàtiques adreçats a l’alumnat de 4t de l’ESO, amb una certa destresa i gust per les matemàtiques, i més en concret per la resolució de problemes, que es realitzaran en sessions de 3 hores els dissabtes al matí o una tarda a la setmana. La participació es totalment voluntària i no implica cap cost per a l’alumnat.

Els tallers s'organitzen en cadascun dels àmbits d’actuació de les associacions de Feemcat: ADEMGI, APaMMs i ABEAM, APMCM i Lleimat. Ja estan obertes les inscripccions d'algunes de les associacions.

AddThis Social Bookmark Button
 
Xerrades-taller a la FME-UPC

Cinc xerrades-taller a les aules de l'Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC adreçades a alumnat de secundària:

 • Com mesuraven distàncies astronòmiques abans de Crist? (A càrrec de maria Rosa Massa) 26 d'octubre de 2017 i 22 de febrer de 2018 de 10.30 a 12 h
 • Des de quan es resolen equacions de segon grau? (A càrrec de maria Rosa Massa)  22 de desembre de 2017  i 15 de març de 2018 de 10.30 a 12 h
 • L’estadística és alguna cosa més que “les estadístiques”?  (A càrrec de Sara Fontdecava)  19 d'octubre i 16 de novembre de 2017 i 7 de març de 2018 (De 9:30 a 13:00)
 • Hi ha equacions que no es poden resoldre sense ordinadors? (A càrrec de Jaume Soler) 8 d'octubre de 2017 i 15 de febrer de 2018, de 10 a 13.30 h
 • Podem saber si un asteroide xocarà amb la terra? (A càrrec de jaume Soler) 15 de novembre de 2017 i 22 de març de 2018, de 10 a 13.30 h

AddThis Social Bookmark Button
 
Contrarellotge matemàtica!

Contrarellotge matemàtica és un projecte impulsat per Víctor López. Periòdicament es proposa un "problema del mes" i, al llarg del curs, es convoquen  nou contrarellotges pels nivells de 2n d'ESO, 4t d'ESO i 2n de Batxillerat. Les primeres del 2017 estan convicades pel mes d'octubre. Els problemes que es proposen en aquestes contrarellotges tenen un estil que recorda molt als problemes del Cangur. Hi trobareu també un concurs de prova per poder veure el funcionament.

AddThis Social Bookmark Button
 
Lliçó inaugural del curs 17-18 de la UPC: "Hilbert, un matemàtico para la eternidad”

La lliçó inaugural, impartida pel professor Miguel Muñoz-Lecanda, professor emèrit de matemàtiques de la UPC, portarà per títol: “Hilbert, un matemàtico para la eternidad”. L'acte tindrà lloc dimecres 27 de setembre 2017 a les 12.30 h a la sala d’actes de la Facultat. Acte obert a tota la comunitat matemàtica i estadística.

AddThis Social Bookmark Button
 
XIV Jornada d'Ensenyament de les Matemàtiques

La jornada, organitzada conjuntament per FEEMCAT, SCM, SBM-XEIX i SEM-AL-KHWARIZMI, amb la qual col·labora el CESIRE-CREAMAT, enguany té com a tema central Xarxes per comunicar, compartir i cooperar en l'educació matemàtica.

"Les xarxes de mestres i professors (associacions o espais virtuals) són una eina al servei de l’educació matemàtica que cal difondre.

 • Canvien i amplien la manera d’aprendre perquè permeten compartir i construir coneixement de manera col·lectiva.
 • Marquen tendències que la pròpia comunitat autoregula.
 • Admeten diferents graus d’implicació dels usuaris.

(Conclusió 12 del C2EM celebrat el juliol del 2016). "

 • Data: dissabte 30 de setembre de 2017
 • Lloc: Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, Barcelona). Paralel·lament a l'Edifici Sa Riera UIB (Palma de Mallorca)
 • Inscripció:
  • Els i les docents del Departament d’Ensenyament i usaris d'XTEC s'han d'inscriure al portal XTEC (codi de l'activitat 9001020532). Amb l'assistència de matí i tarda obtindran un certificat de participació. La inscripció estarà oberta del 10 al 27 de setembre.
  • Les persones que no són usuàries d'XTEC han de formalitzar la inscripció mitjançant aquest formulari.
 
 
AddThis Social Bookmark Button
 
Bojos per les matemàtiques

Bojos per les matemàtiques és un curs d'un any de durada dirigit als estudiants del primer any de batxillerat de la modalitat de Ciències i Tecnologia amb especial interès i talent per les matemàtiques.L’objectiu bàsic d’aquest projecte és fomentar la vocació científica d’aquests joves i en especial el seu entusiasme per les matemàtiques. El curs consta de 22 sessions, en dissabtes al matí (10:00-14:00), del 13 de gener al 24 de novembre de l’any natural 2018. El curs està coorganitzat per la Fundació Catalunya La Pedrera, la FEEMCAT i la SCM. Les inscripcions es poden realitzarfins el 23 d'octubre de 2017.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Curs: "La resolució de problemes a l’aula de matemàtiques: recursos per al treball i l'avaluació"

Curs de 9 hores coorganitzat per l'ICE de la UPC i ABEAM adreçat a professorat de secundària on es presentaran propostes concretes per a l’aula de matemàtiques perquè, a partir de la resolució de problemes, el professorat pugui treballar diferents continguts curriculars de manera competencial a l’aula de matemàtiques. A més, es mostraran produccions dels alumnes per exemplificar els diferents nivells competencials que es poden assolir en la resolució de les tasques proposades i l'avaluació mitjançant rúbriques.

 • Dies: 25 d'octubre, 8 i 15 de novembre de 17.00 a 20.00
 • Lloc: Facultat de Matemàtiques i estadística de la UPC. C. Pau Gargallo, 5 08028 Barcelona Aula S05
 • Més informació i inscripció


AddThis Social Bookmark Button
 
VII Jornades La Cultura Matemàtica de les Persones

En aquestes jornades, es proposa pensar en les relacions que es donen entre tres qüestions que considerem claus pel seu paper en l’emergència del sentit global del món de la vida de l’aula i de l’escola: benestar, cultura i llibertat. Se'ns convida a compartir reflexions sobre la naturalesa didàctica d’unes vides d’aula que haurien de generar benestar acollint totes les persones, que haurien d’enriquir la conversa cultural impulsant l’emoció del grup que conviu comprenent i explicant el món i que, finalment, haurien d’obrir el pas a la llibertat que entenem com un bé personal però també col·lectiu.

 • Dates: Divendres 20 i dissabte 21 d'octubre de 2017
 • Lloc: Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna - URL. Carrer Císter, 34 de Barcelona

AddThis Social Bookmark Button
 
Preanunci dels Concursos de problemes 2017-2018 de la SCM

La Societat Catalana de Matemàtiques ha fet el preanunci dels concursos de problemes previstos pel curs 2017-2018: Olimpíada, Cangur, Problemes a l'esprint., Copa Cangur, Marató de problemes... Des de la mateixaa pàgina, o des de la pàgina principal de cangur.org, oportunament, es pot accedir accedir a tota la informació de cada concurs.

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 10