CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

Notícies
XIV Jornada d'educació matemàtica d’APaMMs

La catorzena jornada d'educació matemàtica organitzada pel grup APaMMs (Associació de professors i mestres de matemàtiques) porta per títol Conversar i argumentar per aprendre matemàtiques  i català. La jornada tindrà dues parts. A la primera es presentaran tres comunicacions sobre el tema central de la jornada i a la segona es faran tallers pràctics per a primària i secundària.

 • Data: Dissabte 11 de març de 2017
 • Horari: de 9:15 a 14:00
 • Lloc: INS Vilatzara (Av. Arquitecte Eduard Ferrés 101, Vilassar de Mar)
   
 
AddThis Social Bookmark Button
 
Viquimarató Matemàtica Intermèdia 2017

La Viquimarató Matemàtica Intermèdia 2017 és una activitat amb l'objectiu de contribuir al manteniment de la qualitat de les pàgines de Viquipèdia amb continguts matemàtics dels nivells d’ensenyament que anomenem ’intermedis’, que són essencialment el Batxillerat i els cursos d’universitat de nivell bàsic. És un projecte de la Societat Catalana de Matemàtiques amb els suports d'Amical Wikimedia, de la Secció de Ciències i Tecnologia de l'IEC i de la Facultat de Matemàtiquesi Estadística de la UPC. Són especialment convidats a participar-hi els professors d’ensenyament secundari i de primer curs d’universitat (en actiu, jubilats o en formació) però també tota altra persona interessada en col·laborar-hi.


 • Data i horari: 31 de març de 15:30 a 20h.
 • Lloc: Aula PC1 de la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC (c. Pau Gargallo n 14, Barcelona)
 • Més informació
AddThis Social Bookmark Button
 
Jornada d'Educació Matemàtica de l'APMCM

Jornada organitzada per l'APMCM (Associació de Professors de Matemàtiques de les Comarques Meridionals) L'objectiu de la jornada és presentar pràctiques d’aula, posar a debat temes candents en l’ensenyament de les matemàtiques i contribuir a la formació i a l’intercanvi d’experiències del professorat. La jornada consistirà en dues sessions plenàries, diferents tallers i sessions de debat. Lliurament dels premis del Concurs de Fotografia matemàtica de l’APMCM.

 • Data i horari: dissabte 25 de març de 2017 (de 9.30 a 17.30)
 • Lloc: Institut Salvador Vilaseca. (Carrer Misericòrdia 12 B. Reus)
 • Inscripció: Des del formulari del web de l'APMCM fins el 18 de març. Per obtenir certificació al web de formació de l'XTEC (Activitat 7020201702, de l’1 al 25 de març)
 • Programa i més informació
AddThis Social Bookmark Button
 
Premi Poincaré 2017

La Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC convoca la tretzena edició del Premi Poincaré al millor treball de recerca de batxillerat en Matemàtiques i/o Estadística.


Inscripció: fins el 21 d’abril de 2017.


AddThis Social Bookmark Button
 
Formació: "Ara matemàtiques. Saber-ne més per ensenyar-les millor"

Durant aquest mes de gener i febrer a diferents CRP (un per cada Servei Educatiu) s'obrirà la inscripció al 2n mòdul dels cursos de formació destinats a mestes de primària Ara matemàtiques. Saber-ne més per ensenyar-les millor. Són cursos orientats a la millora en el coneixement dels continguts sense deslligar-los de la seva didàctica. Les sessions tenen un marcat aire pràctic centrat en la realització i anàlisi d'activitats concretes. No és imprescindible ha ver realitzat el mòdul 1 per inscriure's, encara que es prioritzarà a les persones que l'hagin fet. Els CRP on es realitzarà aquesta formació són els de Badalona, Tàrrega, St. Feliu de Llobregat, Girona, Reus, Amposta, Granollers, Barcelona i Rubí. Per consultar el calendari de cada formació s'ha de visitar el web de cada CRP concret.

AddThis Social Bookmark Button
 
II Concurs de Fotografia Matemàtica d'APMCM

L’APMCM (Associació de Professors de Matemàtiques de les Comarques Meridionals) convoca el II Concurs de Fotografia Matemàtica en el que poden participar els centres de primària i secundària. L’objectiu és el de fomentar en els diferents centres l’activitat didàctica de Fotografia Matemàtica, com a forma d’aprendre a descobrir conceptes i objectes matemàtiques del nostre voltant. Es valorarà tant la qualitat de la imatge com el contingut matemàtic a què faci referència el títol. La inscripció l’haurà de formalitzar un professor responsable de cada centre abans del dia 26 de febrer del 2017.

AddThis Social Bookmark Button
 
Planter de Sondeigs i Experiments

Aquest concurs, que la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC convoca anualment, conjuntament amb la Facultat d'Economia i Empresa de la UB i la Facultat de Ciències de la UAB, està adreçat a estudiants d'ESO i Batxillerat i té com a objectiu principal despertar en els estudiants la curiositat per l'estadística com a eina fonamental en la recerca, tant en ciències experimentals com a en ciències socials. El 30 de març de 2017 finalitza la inscripció. La data límit de lliurament del treball definitiu serà el 5 de maig de 2017.


Informació completa

AddThis Social Bookmark Button
 
+ Mates 2017

Nova convocatòria del concurs +Mates, organitzat per ADEMGI i APaMMs. Aquest concurs, que pretén afavorir el raonament matemàtic i la capacitat de comunicació i d’argumentació matemàtica, té un format semblant al Fem Matemàtiques i complementa aquells cursos als que aquest no arriba: 5è de primària, 3r i 4t d’ESO i batxillerat. (Data límit d'inscripció: 3 de març de 2017; data límit de lliurament de treballs: 17 de març de 2017)


AddThis Social Bookmark Button
 
"Experiències matemàtiques" a Tarragona

L'exposició Experiències matemàtiques del MMACA s'instal·larà al Tinglado 4 del Moll de Costa de Tarragona des del 16 de febrer de 2017 fins al 7 de maig. Les reserves de visites escolars es fan a través de Còdol educació (web, Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la , telèfon: 977 327 362)

AddThis Social Bookmark Button
 
Concurs de fotografia matemàtica de l'ABEAM i banc d'imatges

Convocada la divuitena edició del Concurs de fotografia matemàtica de l’ABEAM. Una proposta ben consolidada i que al llarg dels anys ha anat aplegant una interessantíssima col·lecció d’imatges matemàtiques que podem fer servir també a les nostres aules. Al web del concurs trobareu un magnífic banc d'imatges amb les fotografies d'anys anteriors que es poden cercar per etiquetes temàtiques. També a la secció de recursos didàctics, podeu trobar propostes d'activitats per a l'aula a partir de fotografies concretes.

El termini d'inscripció acaba el proper 24 de febrer de 2017.


 
Pluja de probabilitats (Clàudia González Blanco) 1r premi, 2n cicle ESO 2016

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 10