CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

Cursos
Curs: Didàctica de les Matemàtiques des d'una perspectiva STEM

Oberta de nou la inscripció al curs de formació de 30 hores Didàctica de les Matemàtiques des d'una perspectiva STEM dintre del pla STEM.cat. Aquesta formació s'oferirà a tots els serveis territorials durant el curs 2017-18. En una primera s'ha ofert quatre cursos a diferents territoris (Barcelona ciutat, Barcelona comarques, Lleida i Girona) i en aquesta segona fase s'obre a la resta de Serveis Territorials. Us enllacem els formularis d'inscripció dels cursos oberts en l'actualitat. Els cursos començaran la setmana del 12 al 16 de febrer.

AddThis Social Bookmark Button
 
Curs d’educador en experiències matemàtiques amb enfocament globalitzat, en el marc del Museu de Matemàtiques de Catalunya

El MMACA organitza un curs de 40 hores amb l'objectiu de contribuir a la formació d’educadors en experiències matemàtiques que puguin desenvolupar la seva tasca en el marc del Museu de Matemàtiques de Catalunya i també en les diferents etapes de l’educació formal. Pels mestres amb identificació XTEC el curs tindrà reconeixement com a activitat de formació.

  • Dates: del 12 de febrer al 19 de març de 2018
  • Lloc: Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA). Ctra, de l'Hospitalet, s/n (Palau Mercader) (Cornellà de Llobregat)
  • Informació detallada
  • Inscripció: enllaç al portal XTEC (fins el 12 de febrer - activitat REC0010657)
AddThis Social Bookmark Button
 
Postgrau UB: Recursos i activitats d'experimentació en educació matemàtica a secundària (2017-2018)

La Facultat de Matemàtiques de la UB ofereix el curs superior universitari Recursos i activitats d'experimentació en educació matemàtica a secundària (2017-2018). Els objectius són:

  • Analitzar el paper dels recursos manipulatius i TAC en l'ensenyament de les matemàtiques a l'educació secundària (Marc general)
  • Conèixer i seleccionar els recursos manipulatius i TAC adequats per tal de millorar els processos d'ensenyament- aprenentatge i la seva ubicació dintre de la programació d'aula

  • Destinat a: Professorat de secundària (també es preveu la possibilitat d'admetre alumnes que no siguin titulats universitaris i que optaran a l'obtenció d'un títol d'extensió universitària)
  • Dates: del 1 de febrer al 5 d'abril (dijous de 17.00 a 20.00)
  • Lloc: Facultat de Matemàtiques de la UB (Plaça Universitat, Barcelona)
  • Més informació i preinscripció (del 5/12/2017 al 23/01/2018)
AddThis Social Bookmark Button
 
Formació: "Ara matemàtiques. Saber-ne més per ensenyar-les millor"

Durant aquest mes de gener i febrer a diferents CRP (un per cada Servei Educatiu) s'obrirà la inscripció al 2n mòdul dels cursos de formació destinats a mestes de primària Ara matemàtiques. Saber-ne més per ensenyar-les millor. Són cursos orientats a la millora en el coneixement dels continguts sense deslligar-los de la seva didàctica. Les sessions tenen un marcat aire pràctic centrat en la realització i anàlisi d'activitats concretes. No és imprescindible ha ver realitzat el mòdul 1 per inscriure's, encara que es prioritzarà a les persones que l'hagin fet. Els CRP on es realitzarà aquesta formació són els de Badalona, Tàrrega, St. Feliu de Llobregat, Girona, Reus, Amposta, Granollers, Barcelona i Rubí. Per consultar el calendari de cada formació s'ha de visitar el web de cada CRP concret.

AddThis Social Bookmark Button
 
Experincingmaths en català

S'ha dut a terme la traducció al català de la web Experiencingmaths, a iniciativa de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO, amb el suport del Centre de Recerca Matemàtica i el Departament de Matemàtiques de la Universitat Autònom de Barcelona.

Aquesta exposició virtual s'adreça al professorat de matemàtiques, als seus alumnes - especialment als d'educació secundària - i a totes aquelles persones interessades en les matemàtiques i les ciències en general. Mostra més de 200 situacions matemàtiques que proposen als estudiants experimentar, temptejar, fer hipòtesis, provar-les, intentar validar-les, provar de demostrar i debatre sobre propietats matemàtiques.

AddThis Social Bookmark Button
 
S'obren els itineraris de Formació Interna de Centre (FIC)

 
S'han publicat en obert els itineraris de Formació Interna de Centre (FIC), pel que fa a l'àmbit de les matemàtiques es pot consultar i utilitzar el material complet de tots els itineraris disponibles a dia d'avui. Són els següents:

Més informació sobre la FIC.

AddThis Social Bookmark Button
 
II Edició de cursos de formació a distància de la FESPM - 2012

La Federació Espanyola de Societats de Professors de Matemàtiques, en el seu afany de promoure activitats que considera d'interès per a la millora de l'ensenyament i l'aprenentatge de les Matemàtiques i intentant oferir un servei més al professorat de matemàtiques, convoca la II Edició de Cursos d'formació a Distància, per al'any 2012.

AddThis Social Bookmark Button