CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

Debats
La revista "Aula" dedica un número a les matemàtiques

La revista Aula dedica un apmli espai en el seu número de febrer de 2012 a les matemàtiques. Mitja dotzena d'articles sota l'epígraf Matemáticas y comptencias básicas.

AddThis Social Bookmark Button
 
Premi Marta Mata 2010

El Premi Marta Mata 2010, atorgat per l'Associació de Mestres Rosa Sensat, en la seva categoria individual ha estat concedit al treball de Teresa Serra, mestra de l'Escola Vila Olímpica de Barcelona, "La conversa de Matemàtiques: Una eina per a la millora de la competència matemàtica de tot l'alumnat de l'Educació Primària", recerca realitzada durant el passat curs en el marc d'una llicència d'estudis. Aquest interessant treball es pot consultar a la web de l'XTEC.
 AddThis Social Bookmark Button
 
Astronomia: Propostes de centres

Molts centres estan organitzant ja activitats relacionades amb l’Any Internacional de l’Astronomia. Des de l’XTEC s’està fent un recull d’aquestes propostes, per tal de fer-ne difusió, que podem trobar a la secció Astronomia als centres.

Les primeres que s’han penjat ens conviden a viatjar a la Lluna, a observar el trànsit de Venus o el moviment del Sol, a disfressar-nos galàcticament...
 

AddThis Social Bookmark Button
 
Sortides laborals dels Estudis de Matemàtiques
La Real Societat Matemática Española (RSME), per encàrrec de l’Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA) ha publicat un informe que, sota el títol de Sortides professionals dels estudis de matemàtiques, recull dades sobre la inserció laboral i l’experiència professional dels llicenciats en matemàtiques. La investigació, realitzada per F. Javier Soria de Diego (Universidad de Barcelona ), Rodrigo Trujillo González (Universidad de La Laguna) i Elena Vázquez Cendón (Universidade de Santiago de Compostela), es basa en la realització de 516 enquestes a titulats en matemàtiques i de la recopilació de 1500 ofertes de treball.
AddThis Social Bookmark Button
 
"Einstein a la platja" parla de matemàtiques
El programa de divulgació científica Einstein a la platja de BTV (Barcelona Televisió) ha dedicat un dels seus programes a parlar sobre la situació de l’educació matemàtica al nostre país, sota el títol Ensenyar i aprendre matemàtiques. Al programa hi ha col·laborat els professors i professores Carme Torralba, Lourdes Figueiras, Mario Fadda, Marta Berini, Anton Aubanell i Pilar Figueres.
 
Es pot veure el programa per internet a la pàgina web de BTV.
 
AddThis Social Bookmark Button