CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

Exposicions
"Experiències matemàtiques" a La Bisbal

L'exposició Experiències matemàtiques del MMACA s'instal·larà al al Castell-Palau de la Bisbal d'Empordà del 12 d'abril fins al 9 de juny. Les reserves de visites escolars es fan a través del Servei Educatiu del Baix Empordà a partir de l'1 de març trucant al telèfon 972646737 (de 9 a 13.30h)

AddThis Social Bookmark Button
 
Exposició virtual: "Matemàtics catalans: Pere Puig Adam"

Organitzada pel CRAI de la UB tenim aquesta exposició virtual sobre la figura de Pere Puig Adam, un dels matemàtics més influents en la didàctica d'aquesta matèria tant al nostre país com internacionalment. Trobarem apunts sobre la seva biografia, el seu famós Decàleg de la didàctica matemàtica mitjana, i un llistat molt exhaustiu de la seva blibliografia i la relacionada amb el seu treball. Una oportunitat per descobrir-lo per aquells que no el coneixen prou i per revisitar-lo aquells que ja saben d'ell.

AddThis Social Bookmark Button
 
Reserves de visites escolars al MMACA (Curs 2017-18)

Ja es poden fer les reserves per a visites escolars al MMACA (Museu de Matemàtiques de Catalunya) de cara al curs 2017-2018. Es poden combinar visites, tallers i gimcanes des de Cicle Inicial de primària fins a Batxillerat.


AddThis Social Bookmark Button
 
Exposició virtual i guia de lectura: 300 anys de Leibniz: matemàtic, filòsof, bibliotecari

Exposició virtual i guia de lectura per commemorar el tricentenari de la mort de G. W. Leibniz elaborada conjuntament entre la Facultat de Filosofia, la Facultat de Matemàtiques i Informàtica i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB. A les 12 h del dia 16 de novembre, a més, un col·loqui a l'Aula Magna de l'edifici històric de la mateixa UB en que intervindran jesus Gascón, Josep Pla, Carlos Dorce i Maria Ramon Cubells.

AddThis Social Bookmark Button
 
El MMACA a 1món.cat

El programa de la xarxa de televisions locals XIP/TV del dia 15 de novembre de 2105 es va emetre des del MMACA. Encara que es toquen altres temes l'eix central es dedica a la presentació del museu, amb entrevistes a Pura Fornals i Josep Rey. Una bona manera de conéixer el MMACA. Aquí enllacem el programa sencer però des del web del programa podeu seleccionar fragments.

AddThis Social Bookmark Button
 
Exposició virtual: Martin Gardner

Enguany se celebra el centenari del naixement de Martin Gardner, un dels grans divulgadors de les matemàtiques dels nostres temps. El CRAI Biblioteca de Matemàtiques li ret homenatge recordant la seva immensa contribució a l'hora d'apropar les matemàtiques al gran públic, des d'una perspectiva lúdica i atractiva, però sempre rigorosa.

AddThis Social Bookmark Button
 
Exposició sobre Évariste Galois

El passat 2011 es commemorava el bicentenari del naixement d'Évariste Galois (1811-1832), matemàtic francès que, tot i la seva curta vida, va revolucionar el món de l'Àlgebra aportant diverses contribucions com, per exemple, un criteri per tal de decidir si es poden calcular de forma exacta les arrels d'un polinomi usant radicals. Aquesta exposició vol descobrir certs aspectes científics i lúdics de la seva teoria, explicant les bases matemàtiques que continuen vigents avui en dia. I mostrant com, amb línies i punts, es pot fer geometria plegant paper.

AddThis Social Bookmark Button
 
Exposició "L’engima de l'ordinador"

La història de l´ordinador, des de les primeres eines de càlcul (5000 aC) fins a l´actualitat al MNACTEC de Terrassa. Des del 25 de gener de 2012.

AddThis Social Bookmark Button
 
Exposició del mmaca a Blanes

El passat dimarts 15 de novembre el mmaca (Museu de Matemàtiques de Catalunya) va portar l'exposició Prohibit no tocar a Blanes, en el marc de la jornada BlanesCiència. Aquí tenim un petit vídeo de la jornada. (La part del museu comença al minut 1:58)


AddThis Social Bookmark Button
 
Col·lecció de cartells: Moments matemàtics

Mathematical Moments (Moments Matemàtics) és una col·lecció de cartells divulgatius editats per l'American Mathematical Society (AMS) per a promoure l'apreciació i el coneixement del paper rellevant que les matemàtiques ocupen en la ciència, la natura, la tecnologia i la cultura. Cada cartell tracta un tema d'actualitat i gran interès social, amb una breu explicació del problema que s'aborda i de les eines matemàtiques que incideixen en el seu tractament, acompanyada d'una il·lustració atractiva.

Per les seves característiques aquests materials constitueixen un recurs didàctic idoni per a incrementar la projecció social de les matemàtiques, ja sigui a través de la seva utilització en l'aula o mitjançant la celebració d'exposicions divulgatives amb motiu de qualsevol esdeveniment relacionat amb la ciència i la tecnologia (jornades, congressos, fires...) i en escenaris qualssevol (centres docents, centres de professorat, museus de la ciència...).
 


AddThis Social Bookmark Button
 
Matemáticas experimentales

Impressionant exposició virtual interactiva creada pel Centre Sciences (www.centre-sciences.org), traduïda a 4 idiomes: Anglès, francès, castellà i portuguès.

Permet experimentar, incita a fer hipòtesis, demana que demostrem... i en cada tema ens proposa anar més enllà.

Està adreçada a professors i alumnes de secundària, tot i que té sense dubte aspectes que cridaran l'atenció a tots els públics.

www.experiencingmaths.org

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Exposicions Virtuals

La web divulgamat ens ofereix accés a un seguit d'exposcions virtuals dobre diversos aspectes de les matemàtiques.

http://divulgamat.ehu.es/weborriak/Exposiciones/erakusketa.asp

AddThis Social Bookmark Button