CESIRE

ARC

Correus periòdics

Subscriure'mJoomla : CESIRE - CREAMAT

Àmbits CESIRE

aulatec
cesire cdec
cesire cirel

 

Portals

mmaca
 
Edu 365
Image

 

MatesQuizzes

Paraules clau: qüestionaris adaptatius, aprenentatge personalitzat, matemàtiques, matemàtiques per a C.Socials

 

Matesquizzes és una activitat del programa CIRAX. Aquest projecte té com a objectiu, entre d’altres, publicar en obert una col·lecció de qüestionaris digitals que permetin als estudiants que els realitzin fer-se un seguiment i una avaluació automàtica dels continguts de la matèria de Matemàtiques o de Matemàtiques per a Ciències Socials. També pretén arribar a estudiants de nivell universitari. Matesquizzes és un conjunt d’exercicis presentats en forma de qüestionaris que permeten la seva resolució de manera adaptativa.

 

 

 

 

 

Que els qüestionaris siguin adaptatius vol dir que el sistema no es limita a donar la solució correcta d’un exercici, sinó que acompanya de forma automàtica a qui l’està resolent, d’acord amb les respostes donades al sistema. Així, el sistema proporciona un ajut personalitzat en la resolució del problema plantejat. A més a més, cada qüestionari va acompanyat d’un conjunt de referències a recursos d’aprenentatge que poden ajudar a fer l’activitat proposada.

Amb aquesta proposta d'activitats es vol cobrir gran part de les necessitats que pugui tenir un estudiant de batxillerat, però també d’un estudiant que vulgui preparar l’examen de Matemàtiques d’accés a la universitat o d’un que està fent un curs propedèutic (d’anivellament o introductori) de matemàtiques a la universitat.

L’accés a la totalitat d'aquest banc de preguntes és totalment lliure i gratuït. Per tant, i d’acord amb l’esperit i les bases del projecte CIRAX, qualsevol de les preguntes pot ser utilitzada, compartida, millorada i adaptada.

La creació d’aquests qüestionaris s’ha portat a terme mitjançant la tecnologia WIRIS Quizzes i WIRIS Adaptative Quizzes, mòduls desenvolupats per l’equip de Maths for More que es troben totalment integrats en la plataforma Moodle. D’aquí, doncs que Moodle sigui la plataforma utilizada per suportar tot aquest material.

A continuació en podeu veure un exemple:

 

Per altra banda existeix la possibilitat que els professors de Secundària col·laborin en aquest projecte. Aquesta col·laboració pot ser de caire divers, segons expliquen en el seu web. Pot anar adreçada a la creació d'activitats, a l'anàlisi de la plataforma i al contingut o a la realització de proves amb alumnes. Aquells que hi estiguin interessats poden sol·licitar-ho omplint el següent formulari:

 

 

 

 

 

AddThis Social Bookmark Button